>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA All Star Weekend 2015

Status
Zamknięty.
mkalvarez 120

mkalvarez

Użytkownik
Team WORLD - Team USA @2.4 marathonbet✅✅
Wrzucam analizę tutaj, jeśli pojawi się temat na weekend gwiazd przeniosę ten post, ale gram puki jest fajny kurs, bo bardzo się zdziwię jeśli nie spadnie.
Najpierw szybko składy:

Skład USA to delikatnie mówiąc banda ceglarzy, ich jedynym dobrym zawodnikiem jest Oladipo, do tego mają przyzwoity skład pod koszem.
Za to pierwsza piątka drużyny reszty świata w obsadzie Schroeder/Antetokounmpo/Wiggins/Dieng(Mirotic)/Gobert wydaje mi się świetnie dobrana to takiego meczu. Oglądając tą grupe w tym sezonie jestem skłonny pokusić się o stwierdzenie że każdy z nich w swojej karierze przynajmniej otrze się o poziom All-Star. Schroeder i Gobert mimo ograniczonych minut mają średnie per 36 na świetnym poziomie. Dobre momenty w Chicago miał także Mirotić, który jednak nie może się pozbierać po kontuzji. Wiggins i Antetokounmpo po nowym roku też wyglądają w tym sezonie bardzo dobrze, Dieng jest efektywnym graczem, do tego świetnie podaje i myślę że będzie dobrym uzupełnieniem dla tej grupy. Ogólnie nie będę się rozwodził nad każdym z zawodników którzy zagrają w tym meczu, uważam że WORLD ma skład lepszy personalnie, wg mnie mają 5 z 6 najlepszych zawodników którzy wybiegną w piątek na boisko. Wydaje mi się że buk pomylił się wystawiając taki kurs, jak dla mnie faworytem jest WORLD po takim kursie nie zastanawiam się nad zagraniem tego.
// Easy one, tak jak pisałem s5 Team World był lepszy i zrobił różnicę.

Otrzymane punkty reputacji: +20
szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Wschód - Zachód over 295,5 b win/paddy power
Rok temu padło blisko 320 punktów, dla mnie prawidłowa linia to taka na poziomie 300.
Wypadło kilku graczy, ale i tak potencjał ofensywny jest ogromny, w takich meczach tylko
przez pierwsze minuty jest difens, potem mnóstwo dunków, trójek, fenomenalanych zagrań itd .
Za trzy ma kto rzucać, jest m.in. Korver, w ostatnim All Star James czy Curry na niskiej skuteczności
za trzy, za 3 mogą będą również punktować Ci którzy grali w rok temu,
Durant jest w świetnej formie. Wolnych jest mało, zawsze wysokie tempo
i nie widzę opcji by tu 300 punktów nie wpadło.
Nie ma Griffina, ale Cousins jak Blake rok temu może wrzucać do kosza :cool:

bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
All Star Weekend (choć nazwa &quot;Hawks Star Weekend&quot; też by się nadawała ;) ) tuż tuż, pozwolę sobie założyć temat i prosiłbym moderację o przeniesienie postów Szefa Elity i wcześniejszego MKAlvareza (http://forum.bukmacherskie.com/f273/nba-luty-118162-5.html#post5142954) tutaj.

http://www.nba.com/allstar/
W tym roku organizacją wydarzeń podzieliły się między sobą nowojorskie hale Madison Square Garden (niedzielny mecz gwiazd) i Barclays Center (piątkowy mecz młodziaków, sobotnie konkursy)

Poniżej rozkład jazdy na kolejne 3 dni (na zielono wyróżniłem główne wydarzenia -wszystkie transmitowane przez Canal +):

Friday, Feb. 13

All times Eastern (ET)
12 p.m. | NBA All-Star 2015 Media Day | NBA TV
5 p.m. | The Beat | NBA TV
6 p.m. | The Starters
7 p.m. | Sprint NBA All-Star Celebrity Game | ESPN
• 9 p.m. | BBVA Compass Rising Stars Challenge | TNT
11 p.m. | Inside the NBA presented by Kia | TNT
12 a.m. | NBA GameTime | NBA TV

Saturday, Feb. 14

10 a.m. | Hall of Fame Class of 2015 Finalists Announcement | NBA TV
11 a.m. | NBA All-Star Practice presented by Sean John at Macy&#39;s | NBA TV
1 p.m. | Inside Stuff | NBA TV
1:30 p.m. | The Starters | NBA TV
7 p.m. | Adam Silver news conference | NBA TV
8 p.m. | TNT NBA Tip-Off
• 8:30 p.m. | State Farm All-Star Saturday Night | TNT
&gt; Degree Shooting Stars (1st Event)
&gt; Taco Bell Skills Challenge (2nd Event)
&gt; Foot Locker Three-Point Contest (3rd Event)
&gt; Sprite Slam Dunk (4th Event)
11 p.m. | NBA GameTime | NBA TV

Sunday, Feb. 15
12:30 p.m. | NBA Legends Brunch
2:30 p.m. | NBA D-League All-Star Game presented by Kumho Tire | NBA TV
&gt; Boost Mobile NBA D-League Slam Dunk Contest at halftime
5 p.m. | NBA GameTime | NBA TV
6 p.m. | Sprint Pregame Concert | NBA TV
7 p.m. | NBA Tip-Off | TNT
• 8:30 p.m. | NBA All-Star Game | TNT
11:30 p.m. | Inside the NBA presented by Kia | NBA TV

Wkrótce dopiszę kilka swoich propozycji.​

Otrzymane punkty reputacji: +19
bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Wg mnie jest kilka wysokich kursów o z value w tym roku, wiadomo że raczej nie do grubszego grania ale mimo wszystko.
W kolejności chronologicznej:
Podobnie jak MKAlvarez, jestem zdania, że piątkowy mecz wygra Team World. A jeśli oni, to MVP@5,00 dla Wigginsa wygląda fajnie, obok typu na Antetokounmpo@8,00. Jeśli ma wygrać jednak USA Team, to wydaje się, że MVP powinien zgarnąć ktoś z dueto Oladipo@5,00/MCW@6,00, z &quot;dogów&quot; stawiałbym na Burke@15,00/Muhammada@15,00/LaVine&#39;a@12,00 (e: 21 na LaVine w williamie). Dla funu zagram pewnie kilku z nich, Wigginsa i Giannisa przede wszystkim, lżej Oladipo i MCW, do tego może leciutko Burke i Muhammad na końcu.
W skills challenege moimi faworytami są Thomas@5,00 (e: 6,00 w Williamie chyba najwyżej) i Beverley@7,00 (e:8,00 w betssonie), tutaj czysto dla zabawy zagram co by mieć komu kibicować ;-)
Jeszcze wczoraj betsson miał 2,55 na wygraną w konkursie trójek Korvera, co było grubym żartem z ich strony. Generalnie nie rozumiem takiego faworyzowania Korvera.
Przytoczę moje słowa sprzed roku:
Kurs 11 na Włocha? Przesada. Co by nie pisać to właśnie Belinelli ma najlepszy procent za 3 w tym sezonie z całej stawki, po nim jest Afflalo. Oczywiście dochodzi też szybkość rzutu i technika. Nie o to jednak chodzi. Wg mnie ten konkurs to duża loteria, z prostego powodu - liczba rzutów jest za małą próbą. Gdyby panowie rzucali po 500 rzutów, wtedy mielibyśmy bardziej miarodajne wyniki. Przy kilkunastu rzutach każdy może mieć słabszą chwilę, albo odwrotnie, może być on fire (swoją drogą szkoda, że Redick nie wystąpi). Stawka jest na tyle wyrównana, że każdego z tych graczy stać na wygraną, i nie jest to oklepany frazes. Trzeba też pamiętać, że skuteczność tych graczy na meczach, w większości oscylująca w granicach 40%, a ich skuteczność na treningach to dwie różne sprawy. Niektórzy po prostu inaczej wytrzymują presję meczową, a jeszcze inaczej wytrzymają konkursową. Przypadku sporo. Dlatego kursy rzędu 8 - 11 na kilku graczy są imo zawyżone i lekko się pobawię w to. Wg mnie wygra ktoś z trójki Lillard - Curry - Belinelli.
Wtedy udało się trafić Belinelliego:

Nie był to złoty strzał, bo podobną stawką grałem jeszcze 2 zawodników, jednak mimo wszystko wygrał zawodnik z bodajże najwyższym kursem, nie pierwszy i nie ostatni raz w tym konkursie (choćby Love kilka lat wstecz).
W ostatnich 5 latach w konkursie trójek ani razu nie wygrał faworyt! (co najmniej w ostatnich 5, nie jestem pewien kursów w starszych latach). Bukmacherzy jak widać mają krótką pamięć i kolejny rok dają kursy, za przeproszeniem, z dupy.
Dlatego uważam kursy rzędu 13 na Matthewsa, 11 na Hardena, czy 9 na Redicka za value (e: na Bello naturalnie też kurs fajny) .

Pamiętajmy, to tylko 25 rzutów, z czego 5 moneyballi, czyli piłek liczonych podwójnie. Korver może niszczyć w regularze, ale jak to się ma do konkursu? Mała próba, rzuty nie po podaniach (a Korver głównie rzuca catch and shoot), konkurs rządzi się swoimi prawami. W zeszłym roku podobnie faworyzowany był Curry, wcześniej Ray Allen, obaj polegli na kursach rzędu 3,50-4,5.
Osobiście uważam, że prawdopodobnie wygra ktoś z duetu Splash Brothers, Curry lub Thompson, bo mają oni chyba najszybszy, najbardziej automatyczny i intuicyjny rzut.
Na Korvera w życiu po takich kursach nie zagram, za nisko.
Poza Splash Brothers przede wszystkim warto zwrócić uwagę na Irvinga@7,00 (e: 8,25 unibet), przypomnę, że gdy parę lat temu grał w piątkowym meczu żółtodziobów, rzucił bodajże 7/7 za trzy ???? Kyrie ma dużą lekkość rzutu i wg mnie spore szanse na wygraną, mówimy w końcu o graczu, który wygrał już ten konkurs (z kursem 6,00) 2 lata temu!
Tak więc polecam wysokie kursy w tym konkursie, ciągle jest to spora loteria ale jak to mówią jak kochać to księżniczki, jak kraść to miliony. Warto choćby for fun zagrać na &quot;dogów&quot;, dogów aż takich chyba tylko w wyobraźni oddsmakerów.

Konkurs wsadów omijam, ale wydaje się, że kursy nieco za bardzo kontrastujące w stosunku do LaVine&#39;a, na którego betsson miał nawet przez chwilę śmieszne 1,40 z groszami.
Ciekawie wyglądają też bety na MVP ze strony zachodu:
8,00 na Hardena, który gra sezon na poziomie MVP?
8,00 na Duranta, czyli wciąż obecnego MVP?
6,00 na Stefa, faworyta w wyścigu o MVP?
Dla mnie value każdy z nich. e: po przemyśleniu sprawy value jednak nie aż takie jak mi się wydawało, bo odjąwszy kurs na samą wygraną zachodu, co jest raczej warunkiem koniecznym do MVP, wychodzą realne kursy w granicach 4,5 na KD i Hardena. Mimo wszystko niezłe kursiwa i tych panów spróbuję lekko.
James grający razem z Kyrie mogą się nieco absorbować w kontekście MVP, do tego Wschód jest moim zdaniem wyraźnie słabszy. W sumie to nie rozumiem czemu James jest faworytem do MVP skoro jego zespół jest dogiem ????
Generalnie wschód na czele z 4 zawodnikami Atlanty, podejrzewam, będzie grał mocno zespołowo, trudno tam faworyzować 1 zawodnika wyraźnie przed innymi (faworyci to naturalnie LeBron i Kyrie).
Z wysokich kursów są jeszcze ciekawsze perełki (kursy z Unibetu):
Westbrook@21,00 (moim zdaniem kurs zawyżony dwukrotnie jak nie więcej)
Lillard@41 (jak wyżej, tutaj tylko kwestia, czy Lillard dostanie swoje minuty i się dopcha do piłki)
Tak więc pogram kilka powyższych, stawki oczywiście stosunkowo małe, co by pogoń za kasą nie zepsuła widowiska, pamiętajmy o tym (podziwiam stawiających under w takim meczu, dla mnie masochizm).
Zagram też na Zachód i to płaską stawką:
Typ:
-West -2@1,96 (maraton) ✅✅✅

Wypadł co prawda Davis, jednak w dalszym ciągu zachód jest niesamowicie upakowany talentem, i jak wyżej, głównymi kandydatami do MVP, a także obecnym MVP.
Hawks funkcjonują ze swoją All-Starową czwórką jako zespół, system, ale czy w meczu gwiazd ci gracze będą aż takim wzmocnieniem? Wg mnie nie.
Gdyby dla zachodu grał ktoś z duetu Davis/Griffin to byłbym spokojniejszy o zachód, jednak nawet bez nich postawię tu płaską stawkę. Talent po ich stronie zdecydowanie, moim zdaniem, przydałby się właśnie 1 więcej pewny podkoszowy, ale i tak nie jest źle.

Otrzymane punkty reputacji: +66
alves94 560

alves94

Użytkownik
Ciężko tutaj cokolwiek analizować. Nie lubię bawić się w value bety, po 6.00 czy 8.00, dlatego zagram co innego.
Przede wszystkim do dubla idealny jest nie kto inny jak Zach LaVine @1.66 (bet365) w dunk conteście. Nawet dobry do singla, tego samego wieczora (nocy) jest UFC, więc można jakimś niskim kursem zawsze podbić do 1.8-1.9. Wiem, że to zależy od dnia, humoru i klimatyzacji, ale jedynym, który może zagrozić jest Victor Oladipo (Giannis w ogóle mi nie siedzi do wygrania dunk contestu), ale jednak do Zacha podjazdu nie ma. Co do trójek, to moim zdaniem wygra Kyle Korver (nie wiem skąd wy kursy bierzecie - u mnie jest 4.50), ale jak mówiłem. Nie stawiam takich rzeczy.
Dodatkowo co do samego meczu gram wygraną Team West @1.71 (unibet). Wiadomo, że tutaj difens jest w pierwszej akcji, ale wydaje mi się, że Zachód nie powinien mieć problemów: Curry, Gasol, Lillard, Nowitzki + Durant, Thompson, Westbrook, Harden. Po drugiej stronie? Wall, Lowry, Lebron, Carmelo + Korver, Irving, Butler, Teague.. Na papierze lepiej wygląda zachód i wydaje mi się, że będzie też, że będzie grał z większą skutecznością i powtarzalnością.
Najlepiej zarabia się na live, mi to co roku wychodziło stawiając over punktowy w danej kwarcie, jednak w ten weekend nie będę mieć możliwości i bardzo żałuję. Poczekam też, aż bet365 wrzuci linię na ten mecz, ale jeżeli będzie niższa niż 300, to biorę w ciemno!

bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Ciężko tutaj cokolwiek analizować. Nie lubię bawić się w value bety, po 6.00 czy 8.00, dlatego zagram co innego.
Przede wszystkim do dubla idealny jest nie kto inny jak Zach LaVine @1.66 (bet365) w dunk conteście. Nawet dobry do singla, tego samego wieczora (nocy) jest UFC, więc można jakimś niskim kursem zawsze podbić do 1.8-1.9.
(...)
Poczekam też, aż bet365 wrzuci linię na ten mecz, ale jeżeli będzie niższa niż 300, to biorę w ciemno!
W maratonie masz 1,90 na LaVine, bardzo duża różnica.

Chyba każdy buk ma już linię niższą niż 300, granie w samym bet.365 to nie jest dobry pomysł (niezależnie, czy grasz za 20 zł czy za 200, warto szanować każdą złotówkę).
Co do Korvera to nawet przy tym 4,50 porównałbym to np. z Belinellim czy Hardenem po kursach 9, i zadał sobie pytanie, czy Korver ma 2 razy większe szanse wygrania konkursu od tych graczy? Raczej nie.
No ale jeśli kibicujesz Korverowi i interesuje cię wyłącznie dobra zabawa to czemu nie. Jednak przy obstawieniu kogoś z kursem rzędu 9-10 emocji też niewątpliwie nie braknie ;-)

Sam nie podałem wszędzie najwyższych kursów bo te ciągle się zmieniają, do tego w momencie dodawania wpisu wciąż niektóre buki miały niekompletną ofertę, stopniowo będę edytować i wrzucać najlepsze kursy albo dodam jeszcze zbiorczy post z co lepszymi kursami.

Otrzymane punkty reputacji: +2
alves94 560

alves94

Użytkownik
W maratonie masz 1,90 na LaVine, bardzo duża różnica.

Chyba każdy buk ma już linię niższą niż 300, granie w samym bet.365 to nie jest dobry pomysł (niezależnie, czy grasz za 20 zł czy za 200, warto szanować każdą złotówkę).

Co do Korvera to nawet przy tym 4,50 porównałbym to np. z Belinellim czy Hardenem po kursach 9, i zadał sobie pytanie, czy Korver ma 2 razy większe szanse wygrania konkursu od tych graczy? Raczej nie.
Co do Korvera to nie kibicuję jemu, po prostu wydaje mi się, że wygra ????

A 1.90 na LaVine&#39;a to już bardzo dobry kurs nadający się na singla, przemyślę. A w bet365 obstawiam, bo nie lubię zakładać wielu kont. Korzystam z tego co mam ????

thejet 2K

thejet

Użytkownik
14/02/2015 02:00 CET
Team USA - Team World under 280.5
1.90 (Pinnacle)
5/10
Myślę, że tym razem ten mecz może mieć więcej obrony i to dobrej obrony, bo dochodzi w końcu do pojedynku USA vs. Reszta Świata.
USA w tym spotkaniu obudowane jest na ceglarzach, a Świat ma dobrych wysokich + dobrych all-around, czyli umiejących dużo rzeczy. Myślę, że mecz może być bardzo interesujący i dojdzie trochę obrony, bo obie ekipy będą chciały wygrać. Linia bardzo wysoka i przy 2-3 minutach dobrej obrony wejdzie, a biorąc pod uwagę, że w USA graja ceglarze skuteczność może być słaba.
15/02/2015 02-04 CET
3 Point Contest Kyle Korver win
3.98(Pinnacle)
Czekałem na to od dawna i Pinnacle sprawił ładny prezent, bo większość buków ma na Korvera 2,50-4,00. Faworytem jest Curry, ale on już startował kilkukrotnie i przegrywał, bo świetnie rzuca po koźle i dryblingu, a tutaj są tylko czyste rzuty.
Korver skupia się tylko na zwykłym rzucaniu i ten sezon ma fantastyczny rzucając na - 53% za trzy. Kiedyś już występował w tym konkursie, ale będąc jeszcze słabszym zawodnikiem. Myślę, że w tym konkursie potwierdzi swoje ogromne umiejętności rzutowe i będzie deja vu Jasona Kapono w latach 2006 i 2007.
Korver był w wakacje z kadrą USA i zrobił sobie właśnie podobny konkurs z Klayem Thompsonem, którego ograł - https://www.youtube.com/watch?v=bJH8O3Zzl-s, a właśnie Klay to dla mnie drugi faworyt do wygrania.

bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Napisał TheJet -&gt;
15/02/2015 02-04 CET
3 Point Contest Kyle Korver win
3.98(Pinnacle)
Czekałem na to od dawna i Pinnacle sprawił ładny prezent, bo większość buków ma na Korvera 2,50-4,00
bet.365 - 4,50 na Korvera
william.hill - 4,50 na Korvera

Nie chcę być upierdliwy i kolejny raz wałkować tematu, ale ile można? Ja rozumiem, każdy ma prawo zarządzać swoimi pieniędzmi jak chce, ale od tego jest forum, by wspólnymi siłami znajdować najlepsze rozwiązania, pomagać sobie, a podawanie notorycznie zaniżonych kursów jest raczej wilczą przysługą.
Jeszcze rozumiem, żeby to były jakieś malutkie buki z wątpliwym bezpieczeństwem/limitami itp, ale mówimy o dużych, pewnych firmach.
Jakby problem było przed podaniem typu na forum sprawdzić kilka najpopularniejszych buków, zajmuje to minuty.
No chyba, że to literówka i było 4.98 na Korvera?
Przy okazji rozwaliłeś temat za szerokim zdjęciem.

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Dla mnie kolejny raz głupota. Ludzie nic się nie uczą. Rok temu przerabialiśmy Curry&#39;ego. Nie chce mi się odkopywać ile to osób na niego stawiało po jakimś słabiutkim kursie.
Jet piszesz,że Korverowi bardziej pasuje samo rzucanie bez kozła. I co z tego? Irving zrobił świetny wynik a nie jest typowym strzelcem.
Ja spróbuję Hardena i Matthewsa. O wszystkim i tak zadecyduje forma dnia (no i rozplanowanie tego tak żeby się zmieścić w czasie)

deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Dla mnie kolejny raz głupota. Ludzie nic się nie uczą. Rok temu przerabialiśmy Curry&#39;ego. Nie chce mi się odkopywać ile to osób na niego stawiało po jakimś słabiutkim kursie.
Jet piszesz,że Korverowi bardziej pasuje samo rzucanie bez kozła. I co z tego? Irving zrobił świetny wynik a nie jest typowym strzelcem.
Ja spróbuję Hardena i Matthewsa. O wszystkim i tak zadecyduje forma dnia (no i rozplanowanie tego tak żeby się zmieścić w czasie)
Dokładnie tak. ;) Z tym, że ja zagram Thompsona i Belinellego, ale tutaj Korver według mnie jest mocno przeceniony.
Co do MVP Rising Stars to myślę, że kurs 5.00 na Oladipo jest bardzo fajny i mimo, że jest to najniższy kurs to pobieram go z pełną odpowiedzialnością.
Jeżeli chodzi o MVP All-Star to betsson wystawił kurs 24 na Lillarda. Bardzo ładnie, ma chłopak szansę, o ile dadzą mu się dopchać do piłki, a z tym może być ciężko.

mkalvarez 120

mkalvarez

Użytkownik
Lillard to myślę że będzie miał bardzo ciężko i to nie tylko ze względu na konkurencję wśród G, ale przede wszystkim na fatalną ostatnio formę.

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Pograłem MVP na Irvinga i Westbrooka. Kursy bardzo fajne- 21 w uni bet.A są to zawodnicy idealnie pasujący do tego meczu. Oczywiście pograne dla zabawy ale faktem jest,że buk mocno nie docenił tych zawodników

Otrzymane punkty reputacji: +3
milkoutd 194

milkoutd

Użytkownik
Team World po świetnym kursie 2,58 jak w masełko. No może aż tak łatwo nie było ale zwyciężyli zasłużenie, to oni prowadzili przez większą część meczu i po prostu wyglądali lepiej aczkolwiek troszkę spodziewałem się lepszego widowiska.
Na dzisiejsze &#39;gry&#39; nocne skills nie gram bo to bardziej sama zabawa i loteria. W shooting jestem za Teamem Stepha ale nie gram bo kurs nie adekwatny do ryzyka. Podejmuje natomiast rękawice jeśli chodzi o konkurs rzutów z trzy. Gram moich dwóch faworytów: Klay Thompson 5,0 betsson (w marathon tylko 3,0) oraz Kyrie Irving po kursie aż 8,25 w uni.bet Zawodników startuje 8, typując dwóch mam teoretycznie 25% szans, że własnie któryś z moich wygra te zawody. Jako, że nie daje szans Hardenowi oraz Matthewsowi mam praktycznie 50%. Oczywiście nie gram tych typów po połowie całego swojego stacku ale po stówce idą oby single. Konkurs dunków tylko oglądam przed TV bez obstawiania, liczę na wielkie widowisko i kibicuje Lavine.

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Zawodników startuje 8, typując dwóch mam teoretycznie 25% szans, że własnie któryś z moich wygra te zawody. Jako, że nie daje szans Hardenowi oraz Matthewsowi mam praktycznie 50%
A nie 33,3%? ???? Przecież wg, Twojej teorii zostaje sześciu...

Patrzyłem się kilka dni w ofertę i praktycznie codziennie uświadamiałem sobie, że lepiej będzie, gdy moje fundusze zostaną w nienaruszonym stanie i nie zainwestuję w nic, co dzieje się podczas aktualnego weekendu. Jednak... dzisiaj mamy noc, na którą czekam najbardziej, więc umilę sobie ją, postawieniem rekreacyjnych betów. ????
Tak naprawdę wszelkiego rodzaju analizy, przewidywania, zestawienia, opinie mogą wziąć w ułamku sekundy w łeb bo bardzo ciężko jest przewidzieć, co się może wydarzyć w tych konkursach, a tym bardziej w tym najciekawszym, czyli konkursie rzutów za 3. Pisanie o tym, że kursy na Korvera są prezentem to chyba jakiś żart. Tak, jak Bizon wspomniał, zazwyczaj warto inwestować w dogów, ponieważ tu nie liczą się statystyki wypracowane na przestrzeni całego sezonu. W takich chwilach najważniejsza jest głowa, złapanie odpowiedniego flow na te kilkadziesiąt sekund i dyspozycja chwili. Nietrafione pierwsze rzuty powodują momentalnie utratę pewność siebie i wszystko może posypać się, jak domek z kart. Korver bije konkurencję na głowę w % trafionych rzutów, jak i w szybkości ich oddawania. Teoria podpowiada, że Harden, czy Matthewes mogą mieć problem nawet ze zmieszczeniem się w czasie, ale tu nic jest takie proste, na jakie wygląda. Przechodząc do sedna upatrzyłem sobie dwóch zawodników, którzy moim bardzo subiektywnym zdaniem mają największe szanse wygrać ten konkurs. Pierwszym z nich jest Klay Thompson. Niesamowity luz, a przy tym coraz większa pewność siebie i nie ciążąca na nim żadna presja bo przecież występować będzie tu pierwszy raz w przeciwieństwie do większość kolegów. To są jego atuty. Lecz mój złoty strzał wędruje w kierunku Jamesa Hardena. Może i statystyki za nim nie przemawiają... ale Harden notuje sezon na poziomie MVP i dobry występ w tak prestiżowym konkursie może mu pomóc przyciągnąć jeszcze większą uwagę w kierunku swojej osoby. Nie mam tu oczywiście na myśli tego, że poprzez wygraną w konkursie rzutów za 3 otworzy sobie furtkę do nagrody MVP, ale na pewno takie zwycięstwo dodałoby mu jeszcze większej pewności siebie na decydującą fazę regular season, a pod nieobecność Howarda, Harden może świecić pełnym blaskiem jako ten jedyny lider Houston. To, że za nim nie przepadam, a mimo wszystko gram w jego kierunku świadczy tylko o tym, że naprawdę wierzę, że ten człowiek dziś może wygrać ten konkurs. ????
Dosłownie po jednym zdaniu odniosę się do reszty uczestników.., a więc... Curry nie bo sobie ostatnio nie poradził w roli faworyta, a przecież w tym roku obok Korvera jest nim również. Korver nie bo to byłoby za proste, Irving nie bo już wygrał, to samo się tyczy Belinelli&#39;ego. Matthewes nie bo on by wygrał, gdyby można było rzucać po step backu i z ręką obrońcy na twarzy. ???? Wygrać może Thompson, lub Redick bo czuję, że to może być czarny koń tych zawodów.

Konkurs rzutów za 3 punkty:

James Harden ⛔⛔
@10
Betano

Kolejny konkurs, kolejna loteria... Gram na tego, który przewyższa konkurencję sprawnością ogólną, a do tego ma pewne i celne podanie i skuteczne penetracje. Kurs w stosunku do konkurentów zawyżony:

Skills Challenge:

Patrick Beverley ✅✅ ????
@7
Betano

I ostatnia drobna inwestycja to będzie konkurs wsadów... Tutaj jednak postawię na tego, który ma wygrać i nad którym wytworzyła się atmosfera zwycięstwa. Nieobliczalny Giannis Antetokounmpo może pokrzyżować plany, ale liczę na fruwającego Zacha. ????

Shabazz Muhammad&quot;
„Widziałem na treningach pewne szalone rzeczy w jego wykonaniu, coś, czego moje oczy nie widziały nigdy wcześniej… a oglądam konkursy wsadów od dawna”.
Dunk Contest:

Zach LaVine ✅✅
1,80
Betano

Otrzymane punkty reputacji: +15
T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Panowie takie pytanko (za jakiś czas post do usunięcia). Canal + podaje, że transmisja zaczyna się o 1:30 to prawda, że konkursy się o tej godzinie zaczynają? To samo jutro 1:15 startują a strona NBA mówi, że mecz zaczyna się o 2:30 :/. Z góry dzięki za odp.

kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Panowie takie pytanko (za jakiś czas post do usunięcia). Canal + podaje, że transmisja zaczyna się o 1:30 to prawda, że konkursy się o tej godzinie zaczynają? To samo jutro 1:15 startują a strona NBA mówi, że mecz zaczyna się o 2:30 :/. Z góry dzięki za odp.
Pamiętaj, że przed weekendem gwiazd jest zawsze studio w c+ i dlatego puszczają transmisję wcześniej.
a jednak nie do usuniecia, trzymaja mnie dwa zaklady:
Kyle Lowry wygra Taco Bell Skills Challenge @ 5,50 unibet
Jeff Teague wygra Taco Bell @ 5,50 unibet
Ta konkurencja wymaga przede wszystkosci zwinnosci, obaj gracza ja posiadaja i wydaje mi sie, ze jeden z nich na pewno trafi do finału. W pozostałych kategoriach też powinni sobie poradzić, ale z drugiej strony weekend gwiazd to jedna wielka loteria i trudno cokolwiek w znacznym stopniu wyjaśnić.
JJ Redick wygra Three Point Contest @ 7,50 unibet
Rok temu udało się wytypować zwycięzce trójek, może tym razem będzie podobnie. Redick to moim zdaniem spore value, procenowo rzuca ok z dystansu, ma dobrze ułożoną rękę no i też z szybkością oddawania piłki wyrobi się z czasem. W każdym razie ten typ jest wyłącznie intuicyjny, kurs pozwala na trochę zabawy więc w przypadku przegranej nie będzie płaczu. Pozostali kandydaci, poza Belinellim który raczej potraktuje tą konkurencję ulgowo, mają sporo szanse - Klay czy Curry z pewnością faworyci ale na nich bym nie grał, Korver faworyzowany przez buków, a ja osobiście zwykle odrzucam takie zakłady w czasie All Star, Harden być może. Generalnie ciężko obiektywnie stwierdzić kto wygra, Redick nie jest oczywiście wymieniany wśród kandydatów do zwycięstwa i to mi się podoba, bo zwykle gracze bez rozgłosu wygrywają.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Pau Gasol MVP - kurs 70,0. Chyba lekka przesada? Wiem że jest centrem ale gość jest w formie, miesiąc temu potrafił w jednym meczu rzucić 46 punktów i mieć 18 zbiórek, gra w pierwszej piątce więc mimo że nie gra tak widowiskowo jak Harden czy Westbrook to chyba ma jednak większe szanse niż wskazywałby kurs? Poza tym centrzy też zgarniali co jakiś czas tytuł MVP i choć Gasol to nie jest Shaq to mimo wszystko jest tutaj moim zdaniem value i za drobne warto pograć.

Otrzymane punkty reputacji: +12
betlitelli 10K

betlitelli

Użytkownik
Kursy na East nawet kolo 2.55 to sa niezle jaja i value w jednym LOL. Jak mozna wystawiac takie kursy w meczu o pietruszke gdzie obrona nie istnieje ?Do tego to East jest gospodarzem tego meczu, gwiazdy sa po obu stronach parkietu, East ma najlepszego gracza w lidze, pupilka gospodarzy Melo i nawet kilku graczy z jednego teamu, ktorzy powinni lepiej wspolpracowac ze soba.

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
A ja pójdę w stronę overa. Można było łapać 295,5 ale oczywiście ja też zaspałem i teraz na pinnku linia 301. Wg. mnie dalej do grania. Rok temu mecz pokazał w jakim kierunku to zmierza. Nie sądzę aby w tym roku ten mecz wyglądał inaczej. Do tego mamy kilku wybitnych specjalistów od trójek a wiemy w jakim kierunku zmierza obecna koszykówka i sądzę, że będziemy mieli wysyp także i trójek z bardzo łatwych pozycji.
Aczkolwiek wiadomo nie ma sensu szaleć ze stawką.
Wydajem i się również, że kursy na East są lekko przesadzone.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom