>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

MMA Attack 1: Przemysław Saleta - Marcin Najman 05.11.2011

Status
Zamknięty.
savi 52

savi

Użytkownik
Gala MMA ATTACK to połączenie perfekcyjnej organizacji widowiska z najwyższym poziomem sportowym i promocją medialną. Zawodnicy, którzy wystąpią 5 listopada na warszawskiej hali Torwar należą do ścisłej czołówki polskich rankingów MMA.
Tomasz Drwal – pierwszy Polak w historii, który wystąpił na gali kultowej amerykańskiej federacji UFC.
Damian Grabowski i Michał Kita – I i II miejsce polskich rankingów MMA w kategorii 93+ kg.
Borys Mańkowski – dający niezwykle efektowne walki, młody i perspektywiczny zawodnik (5-te miejsce rankingu do 77 kg).
Sebastian Grabarek - I miejsce polskich rankingów MMA w kategorii do 66 kg.
Maciej Górski– Mistrz Świata i Europy Karate, zdobywca pasa mistrzowskiego największej federacji MMA w Europie - KSW, powraca na ring specjalnie dla MMA ATTACK. Tego samego wieczoru kibice sportów walki będą świadkami niezwykłego wydarzenia – w rewanżowym pojedynku, tym razem w formule K-1, zmierzą się Przemysław Saleta i Marcin Najman!
Fani sportów walki powinni zarezerwować sobie tego wieczoru 3,5 godziny. W tym czasie odbędzie się 7 walk na zasadach MMA oraz oddzielny event - extra fight w formule K-1.

Walki toczyć się będą w oktagonie (tzw. klatce).

Listopadowa gala jest pierwszą z cyklu imprez organizowanych przez MMA ATTACK. Kolejne planowane są na: luty, maj i październik 2012 roku.

Otrzymane punkty reputacji: +3
savi 52

savi

Użytkownik
Na konferencji prasowej MMA Attack, organizatorzy ujawnili pełną rozpiskę gali, która odbędzie 5 listopada na Torwarze. Oprócz wcześniej ogłoszonego starcia na zasadach K-1 pomiędzy Przemysławem Saletą i Marcinem Najmanem, organizatorzy ogłosili zagranicznych rywali dla czołowych polskich zawodników MMA. Najlepszy ciężki w Polsce
W dwóch głównych pojedynkach Damian Grabowski (MMA 13-1, 1 w Rankingu PL) z Lutadores Opole skrzyżuje rękawice z jedynym jak do tej pory pogromcą Juniora Dos Santosa, czarnym pasem BJJ Joaquimem Ferreirą (MMA 11-6), natomiast pierwszy Polak w UFC Tomasz Drwal (MMA 18-4-1, 2 w Rankingu PL) reprezentujący Change Gym Kraków spotka się w klatce z zawodnikiem kalifornijskiego Alliance MMA Garym Padillą (MMA 12-4).
Michał Kita (MMA 10-6, 2 w Rankingu PL) spróbuje przerwać serię trzech porażek w starciu z byłym zawodnikiem UFC i Bellatora Eddiem Sanchezem (MMA 12-5), a Maciej Górski (MMA 10-5) powróci do MMA przeciwko innego zawodnikowi Alliance Erinowi Beachowi (MMA 2-1).
W niezwykle interesującym pojedynku w wadze półśredniej Borys Mańkowski (MMA 10-4, 5 w Rankingu PL) z Ankosu Zapasy Poznań podejmie byłego zawodnika UFC, pochodzącego z Polski Niemca Petera Sobottę (MMA 8-4), a kolega treningowy Borysa Sebastian Grabarek (MMA 5-1-1, 1 w Rankingu PL) sprawdzi się w starciu z solidnym Francuzem Johnym Frachey (MMA 13-8). Galę otworzy pojedynek Macieja Sikońskiego (MMA 3-0) z Dominikiem Malinowskim (MMA 0-1).
Main Event na zasadach K-1
Open.: Przemysław Saleta vs. Marcin Najman
Główna karta:
Open.: Damian Grabowski (13-1) vs. Joaquim Ferreira (11-6)
84 kg.: Tomasz Drwal (18-4-1) vs. Gary Padilla (12-4)
70 kg.: Maciej Górski (10-5) vs. Erin Beach (2-1)
Open.: Michał Kita (10-6) vs. Eddie Sanchez (12-5)
77 kg.: Borys Mańkowski (10-4) vs. Peter Sobotta (8-4)
66 kg.: Sebastian Grabarek (5-1-1) vs. Johny Frachey (13-8)
70 kg.: Maciej Sikoński (3-0) vs. Dominik Malinowski (0-1)

PS - Wie ktoś, czy któryś z bukmacherów wystawił już kursy na galę? Szczególnie chodzi mi o walkę Salety z Najmanem. Spodziewam się wysokiego kursu na Najmana.

T 86

typoman_

Użytkownik
Betclic z kursami na gale !

Tomasz Drwal - Gary Padilla
1,22 3,80
Przemyslaw Saleta - Marcin Najman
1,42 2,65
Damian Grabowski - Joaquim Ferreira
1,35 2,90
Peter Sobotta - Borys Mankowski
1,85 1,85
Maciej Gorski - Juan Barrantes
1,18 4,25
Ricco Rodriguez - Michal Kita
1,80 1,90

buk-katowice 59

buk-katowice

Użytkownik
Wystarczy spojrzeć od strony marketingowej na pojedynek Najmana. Myślę że w końcu wygra walkę bo z kim jak nie z emerytem Saletą. Będzie 1:1 i kolejny pojedynek który wyłoni zwycięzcę, a za jakiś rok Najman bd walczył pewnie z Pudzianowskim ???? i tam już dostanie bo przecież Pudzian musi w końcu wygrać a z kim jak nie z kelnerem Najmanem.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Galę MMA Attack będzie można zobaczyć na TVN Turbo. Jest to na pewno organizacja, która może być mocnym rywalem dla KSW. Walki odbędą się w klatce, co jest dużym plusem właścicieli tej organizacji. Zakontraktowali naprawdę dobrych zawodników, więc emocji nie zabraknie. Jeśli pierwsza gala &quot;wypali&quot; niewątpliwie mogą osiągnąć sukces i będziemy świadkami narodzin nowej ery. Coraz więcej mówi się w Polsce o mma, coraz więcej będzie tego sportu w telewizji. Nawet nie wiedziałem, że Betclic wystawił kursy na tą galę. Szczerze mówiąc Najman ma szansę wygrać tą walkę. Już w pierwszej walce na zasadach mma, mógł pokonać Saletę. Jednak Testosteron odklepał po duszeniu, którego nie znają zawodnicy mający czarny pas BBJ heh szczerze powiem, że śmieszy mnie ten zawodnik i umiejętności jakie posiada. Walka może wyglądać tak, że Najman znowu rzuci się na przeciwnika jak w ulicznej bójce i... albo Saleta padnie po jakimś ciosie, albo Najman nadzieję się na cios Salety i będzie koniec walki.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Przemysław Saleta - Marcin Najman

Najman nie ma żadnego argumentu na wygranie tej walki.
Róznica klas w umiejetnościach, warunków fizycznych.
Tak, Saleta to juz faktyczny emeryt sportowy ale Najman nigdy nie był dobrym sportowcem, nawet bokserem nie mówiąc już kb czy K1. Poza tym wszystkie wywiady o ktorych mówi, że cięzko trenuje 2 razy dziennie to gruba ściema, wystarczy popatrzyć na jego otłuszczone ciało.
Spotka się dwoch gości w formie dalekiej od sportowej ale szanse na lucky punch Najman ma mikre.

Saleta
1.42
10/10

Tomasz Drwal - Gary Padilla

Padilla walczy na niewielkich galach, notuje dobre wyniki i widac , że jest w formie. 3 lata temu , kiedy Drwal walczył w UFC, trenowali razem ze swoim przeciwnikiem w jednym gymie. Było to jednak 3 lata temu, w mma czasem bywa to epoka. Drwal praktycznie nie walczył od 2 lat, nie licząć jednej walki, gdzie wyselekcjonowali mu lżejszego o kategorie wagową przeciwnika.
Wygląda mi na to, że Polak zatracił motywacje i wysoką formę sportową.
Padilla jest w gazie i tu upatruje przewage Amerykanina.

Padilla
3.8
4/10

Maciej Gorski - Juan Barrantes

Setup karateki z BJJ. Barrantes wpadł na zastępstwo i pewnie dlatego jest takim wielkim underdogiem. Barrantes to przecietny zawodnik pochodzący z Kostaryki. Z kolei Górski to też nie jest żaden dobry fajter.
Polak ma przeciętne obronne bjj i poddanie go w parterze jest bardzo realne.

Juan Barrantes
4.25
4/10

Otrzymane punkty reputacji: +1
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Niestety zgodzę się z Salonowcem na temat Tomasza Drwala. Długo nie walczył, a po kontuzji nie jest chyba już tym samy zawodnikiem co kiedyś. Sam w wywiadach podkreśla, że jego przeciwnik to dobry zawodnik. Znają się oboje, tylko, że Drwal się nie rozwinął od tamtej pory, a Gary Padilla ? Przekonamy się w sobotę, jednak sercem za Polakiem, choć to będzie trudna walka dla niego. Co do walki Najmana z Saletą to tutaj myślę, że Najman ma szansę na wygraną i raczej tej walki bym nie ruszał. Saleta wchodzi na ring po kasę, a Najman jest moralnym zwycięzcą heh więc bym tego &quot;czegoś&quot; nie ruszał :grin:

sparta 309

sparta

Użytkownik
Co do całej walki dla mnie takie cuda nie mają sensu... nawet Świerczewski zapowiadał na którejś KSW ze chce sprobowac z Najmanem... dla mnie medialna walka ktora ma przyciagnac zwyklych kibicow bo prawdziwy kibic MMA, taką walkę uzna za bardzo słabą. Od kilku dobrych lat sam trenuje MMA, niejedna walka już stoczona na turniejach więc postanowilem wypowiedziec sie przy tej &quot;walce&quot; i radze dobrze przeczytać to co napisze:
najpierw zapraszam do obejrzenia poprzedniej walki:
http://www.youtube.com/watch?v=WP1A-RyCyKM
ogólne spojrzenie na zawodników:
Saleta - emerytowany już zawodnik, za to jak kiedys walczyl wielka chwala mu i szacunek
Najman - niby bokser chociaz nigdy nim nie byl
Moim zdaniem Saleta robi dobry szum z tym ze Najman to nie sportowiec, ze nie byl bokserem itp. Ma racje ale niech nie przesadza. Wszedzie w tv slyszy sie ze Najman to nie bokser itp. Spójrzcie na komentarz walki oraz to co mowili przed nia.... Juras jedzie po Najmanie ze nie powinien wiecej walczyc ze ma nadzieje ze to koniec Najmana itp tak samo drugi komentator...dlaczego? Bo Juras trenował Salete do poprzedniej walki.
Co do walki to sam poczatek to atak Najmana, raczej niezbyt przemyslany. Taki w stylu wiejskich dyskotek, rzucenie sie i cepy na oślep, ok obalił Salete, tam w parterze jeden i drugi nie pokazuja nic... chociaz to Najman utrzymuje góre..
Powrót do stójki.
Ponownie Najman technika znaną raczej tylko sobie obala Salete. znow parter, tym razem Saleta wychodzi z opresji i dosiada Najmana, chociaz ta pozycja boczna i dociskanie kolanem jakies dziwne. co do duszenia... nie zapial zadnego duszenia, zwyczajnie docisnal Najmana lokciem, ten nie wiedzac jak z tego wyjsc musial odklepac...
Całe te wypowiedzi po walce Salety i nasmiewanie sie z Najmana jak go skonczyl itp dla mnie sa zenujace, Saleta nie pokazał wiele w walce, oprocz wyjscia i dziwnego przyduszenia. Nie podoba mi sie forma robienia z Najmana tego kogo sie z niego robi. Nie lubie go ale bez przesady. Saleta niech nie bedzie taki do przodu w wypowiedziach bo wcale sie z Najmanem nie rozprawil jak to glosi. Najman rowniez nie pokazal wiele w tej walce ale jesli Najman nie pokazal wiele to Saleta nic
Co do jutrzejszej walki powiem tak: jeśli rozegra się w stójce to daje przewagę dla Salety, był kick-bokserem wiec technika powinna byc i wiele umie, technikami noznymi moze skonczyc Najmana, jesli zas walka przeniesie sie do parteru wszystko moze sie zdarzyc. Ja osobiscie nie lubie obu Panów, do niedawna dużo bardziej Najmana, ale po ostatniej walce i slowach Salety jakim to jest wielkim sportowcem i jak rozprawił się z Najmanem straciłem do niego szacunek. Owszem wygrał ale mogl przyznac ze nie bez problemow. Ja osobiscie wierze w Najmana! mam nadzieje ze pokaże Przemkowi ze pewność siebie moze w sportach walki czesto zgubic.
Betsafe tez ma walke w ofercie:
Najman - Saleta 2,42 - 1,50
nie doczytałem że extra fight bedzie toczył się na zasadach K1. Dlatego tutaj znaczna przewaga dla Przemka jesli wykorzysta nogi. Chociaż kto wie, moze pojsc to dla Najmana zeby bylo 1-1 w ich starciach, takich medialnych wymysłow jak ta walka sie nie przewidzi dlatego dla mnie granie tej walki nie ma sensu, chyba ze dla emocji za drobne.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Spotkanie: Maciej Górski - Juan Barrantes
typ: Juan Barrantes
kurs: 3.55
buk: Betclic

Analiza:
Sobotni wieczór fajnie się zapowiada, odbędą się dwie gale MMA. Ja jednak skoncentrowałem się na gali MMA Attack, która odbędzie się w Polsce. Będziemy świadkami kilku ciekawych pojedynków, z dobrymi polskimi zawodnikami. Przeglądając kursy na walki, zobaczyłem, że bukmacherzy faworyzują Polaków, więc warto zagrać przeciwko &quot;swoim&quot;. Tak więc moim zdaniem jeśli spotyka się dwóch zawodników, który jeden to karateka ( Maciej Górski), a drugi parterowiec, to zawsze wygra ten drugi. Juan jeśli nadarzy się okazja, od razu sprowadzi walkę do parteru i tam podda Macieja. Z całym szacunkiem dla Polaka, ale walka na ziemi, nie jest jego najlepszą stroną. Do tego dochodzi klatka i siatka, którą można wykorzystać w walce, a dla Górskiego na pewno będzie to coś nowego. Wszystko przemawia za Juanem.

Otrzymane punkty reputacji: +5
Z 1,4K

ziolo_lecznicz

Użytkownik
do sparta
o jakim ty parterze piszesz?, chyba nie masz za bardzo pojecia o tym pojedynku. Jesli masz na mysli walke Saleta-Najman to bedzie w formule K1

dejvo91 169

dejvo91

Użytkownik
Ricco Rodriguez 1,8 - Michał Kita 1,9
Co sądzicie o tej walce? Ja skłaniam się ku Rodriguezowi patrząc oczami laika (nie znam się kompletnie na tych walkach), ale z tego co kojarzę to Ricco to całkiem znany i niezły zawodnik (UFC itp, nawet w grach się pojawiał, więc to nie byle kto chyba), z bilansem bodajże 47-12. Myślicie że warto na niego grać?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom