>>>BETFAN - NOWA OFERTA POWITALNA - 3X WIĘCEJ <<<<
>>> ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 200 ZŁ!<<<

Jeton Wallet - opinie

H 7,7K

hagi84

Użytkownik
Dołączył
08/2006
Posty
781
Witam
Pytanie czysto amatorskie bo z tym portfelem mam malo co wspolnego
Mialem tam jakas luzna kase gdyz jeden buk mogl mi tylko tam wyplacic i dlatego zalozylem konto
Mam jeton w PLN, uzbieralo sie troche funduszy i teraz pytanie jak to wyplacic by najmniej stracic?
Przeczytalem temat, ale moze cos sie zmienilo.
Opcje jakie uwzgledniam to:
Przelac pieniadze na karte Euro (zamowilem taka) i pytanie jak oni sobie te euro licza?
powiedzmy chce przelac 1000 pln na karte euro to ile euro bedzie na karcie?
I wtedy majac fundusze na karcie euro doladowuje fintecha, powiedzmy monese/icard/vise - poprzez karte, przejdzie?
Druga opcja to przelew na konto monese/vise/icard - konta euro - przejdzie? (iban i swift widze w apkach jest zaczynajacy sie od BE)
Powiedzmy mam 1000 pln na jeton - puszcze przelewem na takiego fintecha to ile euro przyjdzie?

PRzepraszam za laickie pytania, ale jestem starej daty i te nowe portfele typu jeton to dla mnie czarna magia
Za rozwiazanie problemu stawiam flaszke

Dzieki!
 
G 4,7K

gzjjr

Użytkownik
Dołączył
03/2020
Posty
292
Problem z komornikiem? Zawsze możesz wpłacić na polski rachunek bankowy który udostępnia Zen, to są rachunki techniczne których nie widzi komornik. I po wpłacie kasa na fintechu
 
H 7,7K

hagi84

Użytkownik
Dołączył
08/2006
Posty
781
a czy ktos kto podchodzi do tego profesjonalnie i nie chce wyplacac nic na konto bankowe polskie ma miec problem z komornikiem?
Troche Ci chlopaku nie wyszla ta szydera w moja strone
Wiem co to zen, posiadam i wspomnialem o innych tego typu fintechach jak monese , wise itp

Zen nie udostepnia aktualnie polskich Ibanow, tymczasowo wylaczyli dla nie ktorych uzytkownikow i ja takiego nie mam dlatego zapytalem jak sprawa wyglada jak sie przelewa nie na polskie ibany czytaj inne fintechy
Jakie to sa koszta itp

Dzieki
Post automatycznie złączony:

"Cześć,

Tymczasowo rachunek z polskim numerem IBAN nie został przydzielony. Cały czas pracujemy nad tym, aby przywrócić taką możliwość.

Istnieją jednak inne szybkie opcje doładowania konta w złotówkach takie jak Blik czy natychmiastowe przelewy bankowe. Znajdziesz je w aplikacji mobilnej ZEN klikając opcję doładowania w swoim rachunku w PLN.

Pamiętaj, że nadal możesz otrzymywać przelewy w złotówkach, jednak konieczne będzie zlecenie ich jako przelew SWIFT. W celu otrzymania przelewu wystarczy, że podasz numer IBAN zaczynający się od liter GB. Znajdziesz go po kliknięciu w szczegóły Twojego rachunku."


Jeśli masz jakieś pytania, napisz do nas na czacie lub w odpowiedzi na tę wiadomość.

Taka odpowiedz dostalem od Zen

Ciekawe czy by to przeszlo, mowie nie mialem wczesniej nic do czynienia z Jettonem, ani Zen stad moje amatorskie pytania.
 
G 4,7K

gzjjr

Użytkownik
Dołączył
03/2020
Posty
292
To nie była szydera, ten problem często się pojawia że ktoś ma komornika po prostu
 
H 7,7K

hagi84

Użytkownik
Dołączył
08/2006
Posty
781
Pamiętaj, że nadal możesz otrzymywać przelewy w złotówkach, jednak konieczne będzie zlecenie ich jako przelew SWIFT. - czy taki przelew mozna zrobic w Jetonie ?
 
M 0

michaltd2

Użytkownik
Dołączył
09/2020
Posty
30
Podczas weryfikacji, wysyłam link z komputera na komórkę w celu wideo weryfikacji, po otwarciu linku na komórce pojawia się taki komunikat. Wie ktoś o co może chodzić. Oczywiście VPN nie używam. jeton.jpg
 
T 3K

tadzin

Użytkownik
Dołączył
01/2010
Posty
1942
Podczas weryfikacji, wysyłam link z komputera na komórkę w celu wideo weryfikacji, po otwarciu linku na komórce pojawia się taki komunikat. Wie ktoś o co może chodzić. Oczywiście VPN nie używam.
nie "przesylaj sobie linku" tylko przeprowadz caly proces w telefonie po prostu od poczatku, otworz na fonie te poszczegolne stronki
 
H 7,7K

hagi84

Użytkownik
Dołączył
08/2006
Posty
781
Ok udało mi się wyprosić by mi Zen przypisał polski Iban
I teraz muszę dodać konto bankowe do Jetonu tak? Ten numer Zen i BIC podaje z folderu: Lokalny w Zen?
Jest tam napisane, ze uzyj tego numeru konta tylko do wysylania PLN z polskiego konta bankowego
Jeton wysyla z polskiego ?

I drugie pytanie tu juz odnosnie Zen - mozna zamowic karte w PLN by wyplacac te zlotowki w bankomacie?
Dziekuje
 
M 0

mms100

Użytkownik
Dołączył
01/2023
Posty
3
Witam,raz na jakiś czas (3-4mies) Jeton chce ode mnie wyciągi bankowe … Czy aby nie za często ? Powód zawsze ten sam”security”

z góry dzięki za odp
 
P 57,4K

przestrzalninja

Użytkownik
Dołączył
01/2019
Posty
2188
Witam,raz na jakiś czas (3-4mies) Jeton chce ode mnie wyciągi bankowe … Czy aby nie za często ? Powód zawsze ten sam”security”

z góry dzięki za odp
Nie wiem czy to normalne, mnie nigdy o to nie prosili. Może to wynika z aktywności na twoim koncie i wchodzenia z różnych urządzeń, adresów 🤷‍♂️ nie mam pojęcia, ponieważ nie wiem co robisz na swoim koncie.

Ja mogę Ci powiedzieć, że loguje się tylko z tel albo komputera, te same IP (chyba xd nie znam się na tym w każdym razie jakiś tam adres matrycy czy czegoś tam się powtarza), wpłaty/wypłaty z tego samego konta bankowego i transakcje w bitcoinach. To wszystko co robię na swoim koncie i nigdy nie proszono mnie o wyciąg.
 
M 0

mms100

Użytkownik
Dołączył
01/2023
Posty
3
Nie wiem czy to normalne, mnie nigdy o to nie prosili. Może to wynika z aktywności na twoim koncie i wchodzenia z różnych urządzeń, adresów 🤷‍♂️ nie mam pojęcia, ponieważ nie wiem co robisz na swoim koncie.

Ja mogę Ci powiedzieć, że loguje się tylko z tel albo komputera, te same IP (chyba xd nie znam się na tym w każdym razie jakiś tam adres matrycy czy czegoś tam się powtarza), wpłaty/wypłaty z tego samego konta bankowego i transakcje w bitcoinach. To wszystko co robię na swoim koncie i nigdy nie proszono mnie o wyciąg.
Może chodzi o to,ze wpłacam Blikiem i chcą zobaczyć czy to z mojego konta ?:)

co do bitcoina -ile trzeba czekać na wypłatę z Jeton na wybrany adres krypto ?
 
P 57,4K

przestrzalninja

Użytkownik
Dołączył
01/2019
Posty
2188
Może chodzi o to,ze wpłacam Blikiem i chcą zobaczyć czy to z mojego konta ?:)

co do bitcoina -ile trzeba czekać na wypłatę z Jeton na wybrany adres krypto ?
Nie wiem o co chodzi być może Twój profil i działania na nim wpisują się w schematy podejrzanych kont.

Tak z godzinę chyba nie wiem nie zwracam na to uwagi 🤷‍♂️ jak przemieli i będzie odpowiednia ilość potwierdzeń to się wysyła... to jest sieć i szybkość zależy od potwierdzeń. Jak jeton zaakceptuje (szybko to robi w przypadku bitcoina) to potem to już tylko od szybkości potwierdzeń to zależy.
 
H 7,7K

hagi84

Użytkownik
Dołączył
08/2006
Posty
781
szybkie pytanie:
chce dodac moje konta bankowe
Chodzi o Zen
IBAN to numer z PL na poczatku, swift mam w aplikacji Zen
kod oddzialu to XXX
numer konta to wpisac numer konta ZEN?
czy mam wejsc tutaj: https://www.ibancalculator.com/ podac moj iban i wyskoczy mi dlugi account number?

Dzieki
 
psychol32 159,2K

psychol32

Użytkownik
Dołączył
07/2016
Posty
2014
Miasto
Whitestok
Ja poprostu wyplacam na konto bankowe za free. I tyle. To portfel , a nie nielegalny bukmacher
Co za różnica. Jak US się przyczepi to i tak będziesz musiał się tłumaczyć skąd masz te pieniądze.

Nie ma znaczenia czy przelew przyjdzie od firmy X z Kajmanów czy firmy Y z Londynu. Znaczenie ma to w jaki sposób wszedłeś w posiadanie tej kasy.
 
Ostatnia edycja:
A 17,9K

ar0nek

Użytkownik
Dołączył
02/2016
Posty
2177
Miasto
internet
Co za różnica. Jak US się przyczepi to i tak będziesz musiał się tłumaczyć skąd masz te pieniądze.
Predzej się przywala do przelewu od zagranicznego buka niż z portfela internetowego. Znasz jakas historie , w której ktos mial problemy za przelewy ze skrilla, neteller bądź jeton? Ja nie, a siedzę w tym 20lat. Za to historie , w których Pekao podkablował na swoich klientów za przelewy z bet-at-home znam setki.