>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

IX Memoriał Huberta Jerzego Wagnera

Status
Zamknięty.
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
IX Memoriał Huberta Jerzego Wagnera​

Program Memoriału:

piątek, 26 sierpnia
Rosja - Włochy (17:30)
Polska - Czechy (20:30)

sobota, 27 sierpnia
Czechy - Rosja (14:45)
Polska - Włochy (17:30)

niedziela, 28 sierpnia
Czechy - Włochy (14:45)
Polska - Rosja (17:30)

IX Memoriał Huberta Jerzego Wagnera rozgrywany będzie w Spodku. W Katowicach pojawią się Rosjanie, Włosi, Czesi i oczywiście Polacy. Rywalizacja zapowiada się bardzo ciekawie i możemy być świadkami spotkań na wysokim poziomie.

Fawoytami wydają się być Rosjanie, ale trzeba pamiętać, że jest to tylko turniej towarzyski. Podejrzewam, że zespoły będą chciały pokazać się z jak najlepszej strony, ale spodziewam się również rotacji w składzie. Jest to jedna z ostatnich okazji dla Trenerów na sprawdzenie tego, w jakiej formie są ich podopieczni.

Osobiście mam nadzieję, że z dobrej strony pokażą się Czesi, którzy pokazali na ostatnich Mistrzostwach Świata, że posiadają niezłą ekipę i mogą walczyć z najlepszymi. W swoim składzie mają kilku bardzo ciekawych zawodników takich jak środkowy Jakub Vesely, przyjmujący Petr Platenik czy atakujący Trentino Volley Jan Stokr.

Będziemy mieli okazję zobaczyć zawodników, którzy od nowego sezonu będą występować na parkietach Plus Ligi. Są to Lukas Tichacek (Czechy - Resovia Rzeszów) i Michał Łasko (Włochy - Jastrzębski Węgiel).

Zapraszam do dyskusji na temat poszczególnych spotkań.​

M 0

march100

Gość
POLSKA - CZECHY

Według mnie kurs na reprezentacje Czech jest znacznie zawyżony. Polscy siatkarze jak wspomniał ostatnio Piotr Gruszka są po cięzkim 3 tygodniowym treningu siłowym. Dopiero co wychodzą na hale w przeciwieństwie do Czechów którzy grali w turnieju z Bułgarami i Francuzami, następnie udane 2 sparingi z reprezentacją Kanady, a ostatnio 2 zwycięzkie spotkania z silną Italią (mecze przegrane po tie breaku, wygrywając juz 2-0 w setach w kazdym meczu). Nie musze wspominac ostatnich Mistrzostw Świata gdzie Czesi spisali sie bardzo dobrze. Czesi w porównaniu z Polakami są w innej fazie przygotowan co wg mnie znacznie przemawia w tym maczu własnie za nimi. Warto też wspomiec o składzie jakim dysponuje reprezentacja czech: głowna strzelba Stokr, który na codzien występuje w Trento, rozgrywający Tichacek, obecnie bedzie grał w Resovii, jak i pozostali zawodnicy tacy jak:popelka, Platenik, Konecny którzy są uznaną marką w Europie.

typy:
✅Czechy +1.5seta 2.20 unibet
✅Czechy 3.20 unibet

T 26,9K

tadzin

Użytkownik
Wczoraj Czesi udowodnili że ich wygrane z reprezentacją Italii nie były przypadkiem, gładko pokonując Polaków 3-0. Meczu osobiście nie oglądałem, lecz czytając troszkę w necie wygrzebałem iż mieli zdecydowaną przewagę w bloku i ataku, a Polacy zastosowali znaną ostatnio strategię &quot;jak trwoga to do Kurka&quot;. Jak wiadomo sam zawodnik meczu nie wygra i skończyło się ostrym laniem. Ja jednak wolę się bardziej skupić na meczu Rosjan, którzy grali z Włochami jakby na pół gwizdka (mecz oglądałem akurat) bez jakiejś wielkiej woli walki czy tez motywacji. Ogólnie mecz miał dość senny charakter, dużo było prostych błędów po obu stronach. Sądzę że taki stan Czesi mogą wykorzystać i pokusić się o niespodziankę, z Rosją która widać że nie przyjechała na ten turniej by go wygrać.
Czechy+1,5 2.4 unibet⛔
szkoda komentować... Rosjanie włączyli swój &quot;walec&quot;

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Już dziś o godzinie 17.30 , odbędzie się drugie spotkanie naszej drużyny w tegorocznym Memoriale Huberta Wagnera , za przeciwnika nasi siatkarze mieli będą reprezentacje Włoch.
Wczorajszy pojedynek z Czechami pokazał wszystko , pokazał na jakim etapie stoi obecnie nasz kadra , jesteśmy zupełnie nieprzygotowani do ME , Anastasi grubo przeliczył się nie powołując największych gwiazd , myślał że wystarczy jeden Kurek aby podbić Europe , sparingi z Francją czy wczoraj z Czechami , pokazały jak był naiwny. Pozycja atakującego w naszej drużynie to parodia , Gruszka który &quot;dawno , dawno temu&quot; był dobrym siatkarzem i Jarosz... bez komentarza. Pozycja przyjmującego to również spory problem , nie ma nikogo do pary dla Kurka , nie traktuje poważnie takich zawodników jak Ruciak i Kubiak (mimo że ma chłopak talent , ale obecnie nie może być silnym punktem naszego składu) , pewnie nasi rywale również nie zamierzają traktować ich poważnie . W końcu nadszedł czas na środek , najchętniej przemilczałbym tą pozycje , istna katastrofa , chyba nawet w kobiecej siatkówce wyprowadza się pewniejsze ataki ze środka niż robi to nasza drużyna. Jednym słowem na chwile obecną , nasza drużyna siatkarzy to dno , dno i jeszcze raz dno , nie mamy szans rywalizować z takimi drużynami jak Włochy , Rosja , Bułgaria , dostajemy baty nawet od takich zespołów jak Czechy czy Francja.
Włosi zagrali wczoraj bardzo dobre spotkanie przeciwko Rosji , najlepsza obecnie drużyna świata nie była im straszna , skutecznie i sukcesywnie obijali blok dużo wyższych rywali , warto szczególnie zwrócić uwagę na genialnego przyjmującego - Cristiana Savaniego , gość robi dużą różnice , absolutnie klasa światowa. Bardzo fajnie na rozegraniu prezentuje się również Travica , oprócz rozegrania dysponuje On również znakomitą , mocną zagrywką. Jedyny dość spory mankament ekipy Berutto to pozycja atakującego , Michał Łasko to nigdy nie był jakiś wielki siatkarz , nie oszukujmy się , teraz też nie jest . Brakuje wyraźnie Fei&#39;a w ekipie Włoch , gdyby w składzie był znakomity atakujący Treviso to mogliby zdziałać wielkie rzeczy w tym roku.
Ogólnie rzecz ujmując Włosi są od nas ekipą po prostu dużo lepszą , nie można się spodziewać od naszych siatkarzy czegoś więcej niż we wczorajszym meczu z Czechami , po prostu na drużyny ze światowej czołówki jesteśmy za ciency , a taką drużyna są na pewno Włosi.
Polska - Włochy @ 2 (1.80)
Totomix (najwyższy kurs na Włochów , kurs dnia) , radziłbym grać szybko bo lada moment powinno spaść do ok. 1.50 tak jak u buków internetowych.

Otrzymane punkty reputacji: +5
M 0

march100

Gość
ROSJA - CZECHY
Kto oglądał wczoraj mecz Polska - Czechy mógł zobaczyc kawał dobrej siatkówki ze strony naszych sąsiadów. Bardzo dobrze zaprezentował sie nowy nabytek Resovii RzeszówTichacek, który rozrzucał niemiłosiernie naszych srodkowych. Na uwage zasługuje tutaj zgranie srodkowych z rozgrywającym, którzy atakowali bardzo efektywnie i tym bardziej efektownie, niemal jak na rozgrzewce ???? . Reprezentacja Czech pokazała sie równiez z dobrego przyjęcia jak równiez z wielu wręcz niemozliwych obron. Do tego dołóżmy skuteczne ataki Stokra i Popelki. Zaś reprezentacja Rosji tragedi według mnie jeszcze nie grała, ale stac ją na wiele więcej. Tyle tylko, że to był dopiero pierwszy ich mecz od ligi światowej zatem potrzebują jeszcze kilku spotkan aby złapac pewnośc, koncentracje i rutyne w grze, czego moim zdaniem nie brakuje Czechom którzy jak juz wspomniałem w poprzedniej analizie rozegrali juz wiele spotkac kontrolnych w których zaprezentowali sie naprawde dobrze
typ:
CZECHY - ROSJA over 179.5 1.85 bet365
no i mozna sie pokusic jeszcze o handi +1.5 seta, ale to wg mnie troche mniejsze szanse niz over

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP

Faworytami spotkania są Włosi, którzy jak na razie w Memoriale odnieśli dwa zwycięstwa. Czesi bardzo fajnie zaprezentowali się w spotkaniu z Polakami, ale z reprezentacją Rosji nie mieli zbyt wielkich szans.

Siłą Czechów jest przede wszystkim zespołowość. Jest kilku wyróżniających się zawodników, ale na sukces pracuje tam cała drużyna. Na pewno słabszym punktem jest przyjęcie Jiriego Popelki, który w tym elemencie miewa spore problemy. Najwszechstronniejszym zawodnikiem jest przyjmujący Petr Platenik, który w każdym elemencie wnosi sporo dobrego dla zespołu. Bardzo dobrze wyszkolony technicznie, świetnie gra w ataku. Na środku siatki Petr Konecny i Jakub Vesely, którzy potrafią skutecznie atakować. Sporo w tym zasługi rozgrywającego Tichacka.

Trener Mauro Berutto dysponuje bardzo groźnym zespołem, który będzie się liczył w walce o medale na Mistrzostwach Europy. Po Lidze Światowej dołączyli Simone Parodi, Luigi Mastrangelo i Andrea Giovi, którzy powinni być podstawowymi zawodnikami w swojej reprezentacji. Imponująco wygląda czwórka przyjmujących. Cristian Savani, Gabriele Maruotti, Simone Parodi i Ivan Zaytsev to świetni zawodnicy i Trenerowi będzie ciężko wybrać podstawową parę. Jak na razie na libero występuje Andrea Giovi. A pamiętamy, że ostatnio podstawowym zawodnikiem na tej pozycji był Andrea Bari. Na rozegraniu i ataku nie powinno być zaskoczenia. Dragan Travica i Michał Łasko mają pewną pozycję i prezentują się bardzo fajnie.

Przed Memoriałem reprezentacje Włoch i Czech rozegrały dwa towarzyskie spotkania. Górą byli podopieczni Trenera Svobody, którzy dwukrotnie wygrywali 3:2. Włosi prezentują się w Katowicach dobrze, ale mają przestoje, których wczoraj nie do końca potrafili wykorzystać Polacy. Zapowiada się dobre spotkanie i mam nadzieję, że Czesi będą w stanie powtórzyć wynik z meczów towarzyskich.

Typy:
Czechy (+2.5 Sets Handicap) @ 1.50 Betsafe ✅
Wynik po dwóch setach: REMIS @ 2.50 Betsafe ⛔

Transmisję ze spotkania przeprowadzi Polsat Sport o godzinie 14:45 ! Zachęcam do oglądania !​

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Klasyfikacja końcowa IX Memoriału Huberta Jerzego Wagnera:

1. Włochy
2. Rosja
3. Czechy
4. Polska

Nagrody indywidualne IX Memoriału Huberta Jerzego Wagnera:

MVP: Cristian Savani (Włochy)
Najlepszy atakujący: Maxim Mikhaylov (Rosja)
Najlepszy blokujący: Luigi Mastrangelo (Włochy)
Najlepszy zagrywający: Alexander Wolkov (Rosja)
Najlepszy przyjmujący: Denis Biryukov (Rosja)
Najlepszy rozgrywający: Lukas Tichacek (Czechy)
Najlepszy libero: Andrea Giovi (Włochy)

midel 189

midel

Użytkownik
Z tym Tichackiem po dzisiejszym meczu to trochę kpina. Ośmielę się stwierdzić, że przez niego przegrali Czesi. Trzy wystawy na słabego dzisiaj Popelkę w drugim secie zamknęły im praktycznie szanse na cokolwiek.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom