>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

I Liga - Kto wywalczy awans? [Sezon 2012/2013]

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Pierwsza kolejka już za tydzień, a my dalej nie wiemy do końca które drużyny zagrają na zapleczu Ekstraklasy. Radzionków wycofał się z ligi, ale... być może jeszcze w niej zagra. W kolejce czeka przecież Polonia Bytom i ewentualnie Wisła Płock (oba kluby zgłosiły gotowość do gry w I lidze). Jest to irytujące dla wielu ludzi ponieważ powoduje to większe lub mniejsze problemy. O tych i innych problemach dyskutujmy jednak w TYM temacie. Tu celem dyskusji jest wyłonienie drużyn, który w sezonie 2012/2013 wywalczą awans do Ekstraklasy.

Kursy z: Unibet
Faworytami do awansu jest Cracovia i Zawisza. Nic dziwnego, bo przecież ambicje profesora Filipiaka zostały mocno nadszarpnięte. Kilka razy drużynie z Krakowa udało się cudem uniknąć spadku, ale tym razem los dopiął swego. Mówiło się o fuzjach, ale akurat tym razem obyło się bez większych cyrków. Cracovia w nowym sezonie będzie walczyć o awans i z pewnością o sprawy organizacyjnie w tym klubie piłkarze martwić się nie muszą. Jest jeden cel, który w najbliższym sezonie trzeba osiągnąć.
Zawisza był bardzo blisko awansu do Ekstraklasy jednak zabrakło trochę umiejętności sportowych w końcówce sezonu. Z pewnością jednym z ojców sukcesu w poprzednim sezonie był wypożyczony Adrian Błąd, który był motorem napędowym drużyny z Bydgoszczy. Prezes Osuch po przejęciu klubu od miasta obiecał, że jego celem jest Ekstraklasa. Swój plan wykonałby niemal w niewiarygodnym stylu, ale tak jak napisałem - zabrakło trochę umiejętności. Transfery przeprowadzane obecnie są dość rozsądne. Kilku doświadczonych piłkarzy w zestawieniu z młodymi piłkarzami z mniejszych klubów może zaprocentować. Nie bez przyczyny Zawisza stawiany jest tak wysoko w przedsezonowym rozstawieniu kandydatów do awansu.
Bukmacherzy równie wysoko stawiają rewelację poprzedniego sezonu - Niecieczę. Wysoko ceniony jest też ŁKS i Olimpia Grudziądz. Szczerze mówiąc to bardzo się dziwię dlaczego klub z Łodzi jest tak wysoko postawiony. Odeszła masa zawodników, a teraz testowani są głównie ludzie z przypadku. Tak widzi to Unibet, a tymczasem Bwin nie daje praktycznie żadnych szans na wygranie 1 ligi dla ŁKS-u. Dla przyzwoitości wkleję również ofertę tego bukmachera, ale akurat w tym przypadku można typować jedynie zwycięzcę ligi.

Kursy z: Bwin
Jakie są wasze typowania ? Które drużyny są w stanie zagrozić Zawiszy i Cracovii ? Kto będzie czarnym koniem ?
Zapraszam do merytorycznej dyskusji

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Zdecydowanie kandydatem numer jeden jest Zawisza. W zeszłym sezonie zabrakło bardzo niewiele. Ale paradoksalnie, to stało się dobrze, że tak szybko nie awansowali. Kilka kwestii jest przecież do uporządkowania, by wejście do ekstraklasy nie było na jeden sezon, a na kilka. Kadrę mają naprawdę silną jak na pierwszą ligę. Udało się zatrzymać na dłużej Adriana Błąda, poza tym kontrakty podpisali Jacek Popek, Wojciech Kaczmarek, Hermes, czy Paweł Abbott. Przecież ci ludzie spokojnie mogliby pograć jeszcze w ekstraklasie. Poza tym ściągnięto Tomasza Chałasa, Daniela Mąkę, czy Kamila Drygasa. Skład będzie więc wyjątkowo szeroki, no i mocny. Jurij Szatałow to ogarnie. Całkiem przyzwoity fachowiec.
Nie mam bladego pojęcia, kto oprócz Zawiszy włączy się do walki awans. Podejrzewam, że Cracovia podzieli los Arki, to znaczy nie wróci do ekstraklasy od razu po tym jak z niej spadła. Może zaskoczy znowu Nieciecza? Może Łęczna? Trochę wygląda to jak wróżenie z fusów...

G 7

gacek810

Użytkownik
Mi się zdaje że na pewno nie uczyni tego Świnoujska Flota, w poprzednich sezonach też była w czubie tabeli nawet także na 1meczu a później oddawała punkty aby tylko nie awansować do Ekstraklasy.

L 0

l.o.s

Użytkownik
Flota ma nie dokończoną renowacje stadionu (Budowa prowizorycznego dachu przeciąga się tam bardzo długo) Poza tym nie ma na tym stadionie oświetlenia oraz podgrzewanej murawy. W Świnoujściu nikt nie myśli o awansie. Dodam fakt, że tak na prawdę jest na utrzymaniu miasta, a przed startem rozgrywek byli w ciągłej nie pewności o byt na piłkarskiej mapie Polski. We Flocie co roku chcą się szybko utrzymać, a później już nie grają tak ambitnie.
Według mnie awans uzyska Zawisza Bydgoszcz. Zawisza już w tamtym sezonie był bardzo blisko i ostatni mecz zadecydował , że w 1 lidze zostają. Mają tam wszystko. Kibiców, stadion, dobre transfery oraz fakt , że na najwyższy poziom rozgrywek czekali bardzo długo ich dodatkowo mobilizuje.

ramon3101 18,8K

ramon3101

Użytkownik
Póki co Flota pokazuje że jest w formie ale i tak głos oddałem na Zawiszę.Strzelają brameczki aż miło do tego dość pewna gra w obronie. Flota w końcu zostanie wg.Mnie przegoniona przez graczy z Bydgoszczy i to oni zakończą sezon na 1 miejscu.

edyp 186

edyp

Użytkownik
W 1 lidze sytuacja robi się z każdą kolejką coraz bardziej klarowna. W walce o awans na chwilę obecną liczą się 4 zespoły: Flota, Zawisza, Termalica oraz Arka. W tabeli już bardzo poważnie odskoczyli reszcie zespołów. Jednak moim zdaniem zarówno Flota jak i Arka nie awansują bo tego awansu nie chcą. Kto śledził 1 ligę w poprzednim sezonie ten wie co mam na myśli ;) - Termalica. W tym roku moim zdaniem powinno być identycznie w przypadku tej drużyny, a ich śladem pójdzie Flota, która ma podobną sytuację. Brak zaplecza na grę w Ekstraklasie. Natomiast Zawisza i Cracovia to przeciwny biegun. Duże miasta, duże kluby, z największą liczbą kibiców w całej pierwszej lidze. Tam chęć awansu jest niesamowita. A i umiejętności czystko piłkarskie wydaję się być w zupełności wystarczające na awans. Tak więc na chwile obecną - Zawisza i Cracovia awans. I pytanie wie ktoś jaki buk przyjmuje takie zakłady?

edyp 186

edyp

Użytkownik
oj błędy, błędy się mi powkradały :eek: nie wiem o czym myślałem pisząc tego posta :p pwinno być tak:
W 1 lidze sytuacja robi się z każdą kolejką coraz bardziej klarowna. W walce o awans na chwilę obecną liczą się 4 zespoły: Flota, Zawisza, Termalica oraz Cracovia. W tabeli już bardzo poważnie odskoczyli reszcie zespołów. Jednak moim zdaniem zarówno Flota jak i Termalica nie awansują bo tego awansu nie chcą. Kto śledził 1 ligę w poprzednim sezonie ten wie co mam na myśli :wink: - Termalica. W tym roku moim zdaniem powinno być identycznie w przypadku tej drużyny, a ich śladem pójdzie Flota, która ma podobną sytuację. Brak zaplecza na grę w Ekstraklasie. Natomiast Zawisza i Cracovia to przeciwny biegun. Duże miasta, duże kluby, z największą liczbą kibiców w całej pierwszej lidze. Tam chęć awansu jest niesamowita. A i umiejętności czystko piłkarskie wydaję się być w zupełności wystarczające na awans. Tak więc na chwile obecną - Zawisza i Cracovia awans. I pytanie wie ktoś jaki buk przyjmuje takie zakłady?

Do góry Bottom