Here we go! W Betssonie pierwszy zakład do 200PLN jest bez ryzyka, więc wchodzę all-in, czyli za stówkę. Najwyżej będę miał pieniążki na bonusie do obrotu.
APOEL Nikozja - Barcelona
Typ:
Barcelona (-1) 1.65
Dzisiaj pod lupe wezme spotkanie lidera cypryjskiej ligi z ostatnio sporo krytykowana druzyna z Katalonii. Pierwszy mecz tych druzyn zakonczyl sie skromna wygrana podopiecznych Luisa Enrique 1:0. Tym razem spodziewam sie wygranej przynajmniej 2 bramkami, mimo ze APOEL w kazdym z 4 meczow tracil tylko po jednym golu, co daje im obecnie 4 miejsce w grupie z 1 punktem i bilansem bramkowym 1:4 na koncie. Barcelona, ktora jak wczesniej wspominalem znajduje sie pod ogromna fala krytyki na pewno bedzie chciala cos udowodnic, a maja do tego predyspozycje. Leo Messi, ktory ostatnio zrownal sie z Raulem w klasyfikacji strzelcow
LM oraz Telmo Zarre , ktory do ostatniej soboty byl na czele klasyfikacji strzelcow w historii Primera Division. Do tego mamy Neymara, ktory praktycznie co mecz umieszcza pilke w siatce, no i Suarez, ktory strzelecko jest totalnie zablokowany, ale nie wierze, ze potrwa to dlugo. Bylo dane mi ostatnio ogladac mecz z Sevilla i w drugiej polowie ofensywa Barcelony wygladala imponujaco. Licze, ze ten mecz byl punktem zwrotnym w grze Blaugrany. Do skladu powrocil solidny defensor Mathieu i mam nadzieje, ze wystapi on w duecie z mlodziutkim Marciem Bartra. Dodam, ze 3 ostatnie spotkania APOEL'u to 2 remisy (z Apollonem i z ostatnia druzyna w tabeli) i 1 porazka (w starciu z PSG).
A tutaj wypowiedz Lucho na dzisiejszej konferencji prasowej.
"Potrzebujemy punktów, żeby zająć pierwsze miejsce w grupie. Mecz z APOEL-em to ryzyko przed koniecznością wywalczenia zwycięstwa z PSG".
Schalke 04 - Chelsea
Typ:
Chelsea 1.78
Druzyne z Zaglebia Ruhry na poczatku zeszlego miesiaca objal byly trener The Blues, czyli Roberto Di Matteo. Trenera gosci chyba nie trzeba przedstawiac. The Special One przed meczem zapowiedzial, ze leca do Niemiec po komplet punktow, a pomoc im ma w tym swietna sytuacja kadrowa. Costa, Hazard, Fabregas to na pewno glowne filary gry ofensywnej druzyny z Londynu. Z kolei w druzynie Schalke zabraknie jednego z glownych kreatorow gry czyli Juliana Draxlera, ktory zostal wykluczony z gry na kilka dobrych miesiecy oraz na pewno Jeffersona Farfana. Chelsea w
LM ma 8 punktow po 2 zwyciestwach i 2 remisach, w tym 1 wlasnie z Schalke i bilans bramkowy 9:2. Zespol gospodarzy zdobyl 5 oczek, a ich bilans to 8:9, wiec od okreslenia "zelazna obrona" jest im naprawde daleko. The Blues na 18 meczow w tym sezonie wygralo ich 14, wiec 2 potkniecia w
LM to przynajmniej o 1 za duzo i na nastepne nie powinni sobie pozwolic, tym bardziej, ze w ostatnim miesiacu roku czeka ich napiety grafik. Biorac pod uwage aspekt trenerski to spotkanie zapowiada sie naprawde ciekawie, licze tutaj na spora ilosc goli i oczywiscie wygrana gosci, ktora zapewni im 1. miejsce w grupie.
Martwi mnie tylko 1 sprawa, wszystkie moje typy są na gości, ale bądźmy dobrej myśli!