>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Final Eight LŚ 2011 [ 6-10 lipiec] - Gdańsk-Sopot

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Program turnieju finałowego:
środa, 6 lipca
gr. F: Rosja - USA (godz. 11.00)
Brazylia - Kuba (13.30)
gr. E: Bułgaria - Argentyna (17.15)
Polska - Włochy (20.00)
czwartek, 7 lipca
gr. F: Kuba - Rosja (11.00)
Brazylia - USA (13.30)
gr. E: Bułgaria - Argentyna (17.15)
Polska - Włochy (20.00)
piątek, 8 lipca
gr. F: USA - Kuba (11.00)
Brazylia - Rosja (13.30)
gr. E: Włochy - Bułgaria (17.15)
Polska - Argentyna (20.00)
sobota, 9 lipca - półfinały
zwycięzca gr. F - drugi w gr. E (17.00)
zwycięzca gr. E - drugi w gr. F (20.00)
niedziela, 10 lipca
mecz o trzecie miejsce (17.00)
finał (20.00)​

Zapraszamy do dyskusji na temat szans Polaków w turnieju finałowym LŚ jak i doborze najlepszych typów na poszczególne mecze ;)

yvel 19

yvel

Użytkownik
Grupa E: Argentyna, Bułgaria, Polska, Włochy.
Jak dla mnie to pewne wyjście tutaj mają jedynie Włosi, mimo to że prawdziwym przeciwnikiem dla nich byli tylko Kubańczycy. Co do Argentyny to jest to wielka niewiadoma, ponieważ miała ona chyba najsłabszą grupę z przeciwnikami drugiej klasy.
Bułgarzy wyszli z grupy fartem i moim zdaniem dzięki Rosji, która &quot;dała&quot; im wygrać w pierwszym meczu i zdobyć ten jeden punkcik w drugim. Polska dla mnie też jest niewiadomym zespołem ???? mimo, że oglądałem ich prawie każdy mecz nie wiem co są w stanie pokazać w finałowym turnieju. Potrafili pierwszego dnia wygrać z USA 3:0, żeby za 24 godziny przegrać 0:3.. A w ostatnim meczu z Brazylią zagrali fatalnie... Szkoda, że nie gra Zagumny, który jak dla mnie był o niebo lepszy od naszego obecnego &quot;rozgrywającego&quot;, który 94% piłek posyła na skrzydła.
Myślę, że kolejność może być taka: Włochy pierwsze miejsce, potem Bułgaria lub Polska i na końcu Argentyna.
Grupa F: Brazylia, Kuba, Rosja, USA
Grupa bardzo ciekawa ???? Moim zdaniem najmniejsze szanse na wyjście z tej grupy mają Amerykanie, którzy tak jak Polacy mają huśtawkę w grze ???? Brazylijczycy powinni poradzić sobie ze wszystkimi, może Kubańczycy postawią im opór jednak pierwsze miejsce dla nich, a co do drugiego miejsca to bardziej bym widział tam Kubańczyków niż Ruskich. Grają na prawdę ciekawą siatkówkę, brakuje im jednak dyscypliny na boisku i takiego prawdziwego lidera, który potrafiłby trzymać rękę na pulsie.
Kolejność: Brazylia, Kuba, Rosja, USA
Swoją drogą Polacy fajnie pod siebie ustawili grupę ????

buzero 59

buzero

Użytkownik
ROSJA-USA 1 1,40
Brazylia- Kuba 1 1,20
9/10

Kurs na Rosje dla mnie to prezent...Usa zawsze 1 mecz słabiej zresztą o ich składzie i formie każdy pisał - uważam że nie wygraja nawet meczu... Rosja pokazała że jak zepnie poslady to jest w stanie pokonać kazdego uwazam ze tylko oni sa w stanie pokonac BRA - ostatnie mecze z Bulgaria nie biore ich wogole pod uwage jakby chcie wygrali by obydwa mecze jezeli tylko by grali o stawke a tak to na luzie powalczyli i podarowali Bulgari awans... Rosja w 1 meczu na pewno mobilizacji nie zabraknie jak w ostatnim meczu...
Brazylia kazdy wie co moze itd. natomiast KUba poza 2 gwiazdami Bell, Leon (ktoremu przytrafia sie slabszy mecz)ale poza nimi cięzko doszukać sie porownywalnych zawodnikow jak po drugiej stronie siatki - nie jest jeszcze w stanie powalczyc z Brazylia.... Jestem przekonany że Brazylia wygra...

K 23

kajzer

Użytkownik
Polska vs Bułgaria

Typ:1
Kurs:1.55

W końcu nadszedł czas na turniej finałowy ligi światowej, który jak wszyscy kibicie siatkówki doskonale wiedzą rozgrywany będzie w Polsce. Oczywiście musiałem wybrać mecz polskich siatkarzy, którzy mieli bardzo dużo szczęścia w losowaniu ponieważ udało im się uniknąć tzw. Grupy śmierci co nie zmienia faktu, że również w tej grupie przeciwnicy są bardzo silni. Pierwszy mecz nasi siatkarze zagrają z Bułgarią, która na pewno nie będzi łatwym przeciwnikiem ponieważ ma w swoim składzie kilku bardzo dobrych zawodników ale myślę, że jest jak najbardziej w naszym zasięgu tym bardziej, że nasz młody zespół pokazał w meczach z Brazylią, że potrafi powalczyć z każdym i grać piękną siatkówkę. W dodatku Polacy będą mogli liczyć na doskonały doping wspaniałych kibiców, przy których wstyd jest przegrać.

ste 21

ste

Użytkownik
Jedno wazne pytanie ;jak jest z punktacja .Tak samo jak w fazie grupowej czy zwyciestwo 3:1 i 3:2 sa tak samo punktowane?
Redwitz // Punktacja pozostaje taka sama jak w fazie grupowej. W podanym przeze mnie linku na samym dole jest odpowiedź na Twoje pytanie ;)
Final Round WL 2011
STE Ok dzieki .Wystarczylo poszukac ????

K 23

kajzer

Użytkownik
Argentyna vs Włochy

Typ:2
Kurs:1.42

I na zakończenie typów jeszcze jeden mecz z turnieju finałowego ligi światowej. Postanowiłem skupić się na grupie w której jest Polska głównie dlatego, że nie jest aż tak bardzo wyrównana jak ta druga. W drugim meczu polskiej grupy zmierzą się Argentyna z Włochami. Jak nie trudno się domyślić zdecydowanym faworytem tego spotkania są Włosi, którzy po kilku słabszych sezonach znowu zaczynają grać tak dobrze jak nas przyzwyczaili pare lat temu czego efektem jest awans do finału ligi światowej natomiast udział w nim ekipy Argentyńskiej jest dla mnie dość dużym zaskoczeniem ale niespodzianki się zdarzają dlatego sport jest piękny ale niestety dla ekipy Argentyny myślę, że wystarczy już tych niespodzianek i tym razem Argentyna przegra wszystkie swoje mecze ponieważ jest zdecydowanie najsłabszą drużyną w całym turnieju.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Pytanie do ekspertów, warto stawiać na Brazylię jako zwycięzcę całego turnieju :?: Z tego co widziałem można jeszcze spokojnie upolować kursy w okolicach 2, z tym że biorąc pod uwagę zachowania kursów przy typie na Rosjan śmiem twierdzić że póki co zdecydowana większość gra właśnie na nich. Stąd też chciałbym poznać zdanie ludzi którzy w tym siedzą i oglądali trochę meczy poszczególnych ekip ????
Pozdrawiam

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Z graniem na Brazylię, jak ktoś lubi &quot;mrożonki&quot;, to kurs odpowiedni...
Finał chyba nieunikniony, no bo kto ? Polska/Włochy/Bułgaria w półfinale mają ich pokonać..? Może kiedyś:grin:
A w finale np. Rosja i co wtedy ? Kursy zapewne ~1.45...
Choć z 2.strony półfinał na nich ~1.40 i finał podobnie, więc na jedno wyjdzie, a jeśli daj Boże;) przegrają 1.seta to kursy na live będą wyjątkowo kuszące...
USA-Rosja ; bodaj w ubiegłej edycji grali ze sobą i wtedy H2H 3:1 dla Rosjan, 2 razy do zera, raz 3:1...
USA i 1.mecze w tej edycji, jak już zauważyłem w tym temacie jakiś czas, to jakaś dziwna &quot;niemoc&quot;(?)...
Wszystkie przegrane (z &quot;normalnymi&quot; zespołami&quot;)... Mało tego nawet z Portoryko się męczyli w 1.spotkaniach...
A tu na śniadanie (dosłownie, bo mecz o 11.00:razz ???? dostają mocnych Rosjan, którzy pokazali swą moc w grupie, a trzeba dodać, że coraz więcej zaczyna grać Muserski (najlepszy blokujący i 4.pktujący turnieju finałowego w 2010.)
Win Rosjan ~1.40 wygląda sympatycznie...
P.S.Kajzer, proszę Cię, proszę Cię, proszę Cię...

A 220

andrzej78

Użytkownik
Z pierwszej kolejki najbardziej bym się obawiał o .. Brazylie. Kurs 1,20 niewarty ryzyka moim zdaniem. Brazylijczykom zdarza się rozpoczynać różne turnieje od słabszych występów i właśnie w pierwszym meczu potrafią zrobić zonk&#39;a a później generalnie są już nie do zatrzymania.

ujbel 8

ujbel

Użytkownik
Niestety , ale co do meczu Polski nie byłbym taki pewnien. Moim zdaniem wynik będzie odwrotny. Nie wiem czy będę w stanie poprzeć to wystarczającymi argumentami ale takie mam przeczucie.
1.Ostatnia porażka na MŚ z bułgarią to 0:3.
2. Grupa eliminacyjna Polaków: Brazylia , Portoryko , USA. Tak naprawdę to chłopcy wykazali się tylko w meczach z USA...no dobra i w jednym meczu z Brazylią gdzie ugrali seta. Portoryko nie licze bo oni długo jeszcze nie podbiją siatkarskich parkietów. Mecze z Brazylią już przegrane w głowach więc tutaj też nie ma co pisać.
3. Grupa eliminacyjna Bułgarów: Rosja , Niemcy i Japonia.
Ciężko powiedzieć czy ich grupa była trudniejsza ale na pewno Polakom grało by się z tymi zespołami o wiele dłużej. Japonia to nie Portoryko , Niemcy porównywalne do USA no i wiadomo co z Brazylią.
4.Znakomicie spisujący się w tym sezonie Ligii Światowej Tsvetan Sokołow , dochodzący do formy Matej Kazyiski , Zhekov , Nikolov myślę , że niestety pokonają Biało-Czerwonych.

T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Oglądałeś chociaż jeden mecz Bułgarów?
W żadnym z pojedynków nie stanowili oni żadnego zagrożenia dla Rosjan (wyniki w Warnie można wymazać, gdyż w tych meczach Rosjanie się najzwyklej podstawili).
Dla mnie oprócz Serbii, Bułgaria jest drugim największym rozczarowaniem tegorocznej LŚ. NA dodatek jakie ta Bułgaria miewała męczarnie z Niemcami, a nawet z Japonią..
Ostatnią porażką na MŚ bym się w ogóle nie kierował, bo wynik meczu był już znany po tym jak &quot;gwiazdeczki&quot; dostały łomot od Brazylii 0-3. Najzwyczajniej w świecie załamali się i tyle. Aktualna drużyna przynajmniej dotychczas dużego załamania jeszcze nie przeszła, pomimo dziwnej sytuacji przed meczami z Brazylią u siebie, która to sytuacja dotyczyła nieścisłości odnośnie wynagrodzenia za ewentualną wygraną z Brazylią. Jak się skończyło wszyscy wiedzą :&gt; .

toudi 715

toudi

Użytkownik
Rosja może być nie wiem jak mocna ale w decydujących momentach Brazylia jak zwykle ich pewnie rozwali bo ma nad nimi wielką przewagę psychologiczną po tych wszystkich zwycięstwach z ostatnich lat. No chyba, że... Muserskiy odpali w każdym secie na zagrywce, on jest w stanie z 5 razy z rzędu zaserwowac nie do przyjęcia. Rosjanie jak się denerwują to mają kłopoty z przyjęciem i walą na siłę w ataku a z Brazylią to nie zadziała. Kompletnie nie przekonuje mnie libero Rosyjski. Jedyną drużyną, która nie boi się Brazylii są Stany Zjednoczone ale oni nie mają rozegrania, obserwuje Thorntona i o ile z idealnego przyjęcia wygląda to całkiem nieźle (z idealnego przyjęcia to nawet przeciętny rozgrywający umie rozegrać) o tyle wystarczy 3 metry od siatki i jest z 90% szans, że piłka pójdzie na lewe skrzydło, Thorton nie kombinuje i wystawia wtedy w kierunku do którego jest zwrócony twarzą. Oprócz rozgrywającego ta druzyna nie ma tez ławki, nawet ci co wchodzą zadaniowo na zagrywkę w żadnej innej drużynie z czołówki by tego raczej nie robili. Priddy to też już nie tam sam wymiatacz co w 2008 roku. Stanleya wciąż stać zarówno na świetne ataki jak i zagrywki i to on jest największa bronią USA na chwilę obecną, gdyby nie on to pierwszy mecz domowy z Portoryko mógłby sie skończyć nawet porażką USA bo o mały włos nie przegrywali 0:2 w setach, uratował i pojedyńczy blok Stanleya w końcówce i seria jego zagrywek. Siłą Amerykanów bez wątpienia jest psychika i dlatego mimo wszystko mogą trochę dobrej siatkówki pokazać. Generalnie po tej drużynie można się spodziewać wszystkiego, nie zdziwie się jak przegrają wszystkie 3 mecze grupowe.

Moim zdaniem faworytem turnieju jest Brazylia, kurs w granicach 2.0 na nich to spore value. Na jutro najlepiej wygląda zwycięstwo Włochów po niezłym kursie 1.45.

badys87 34

badys87

Użytkownik
Tadzin ma absolutnie rację do do Bułgarów. Jak do tej pory grali niesamowitą wręcz padakę. Wyróżniłbym tylko Sokolova i Todorova (w bloku). Są jedyną drużyną, która nie zasłużyła swoją grą na udział Final Eight (wyłączając gospodarzy, którzy zawsze mają miejsce zagwarantowane) IMO. Zresztą gdyby nie &quot;bratnia pomoc&quot; Sbornej to zwyczajnie w Świecie by ich w Polsce teraz nie było, bo znaleźliby się w tabelce zespołów z drugich miejsc za Serbami, którzy swoją drogą rozegrali najgorszy turniej od lat. Podopieczni Stoycheva w rundzie interkontynentalnej zagrali naprawdę bardzo słabo (męczarnie z Niemcami, lanie od Rosjan w dwóch meczach granych na serio i męczarnie w jednym ze spotkań z Japonią). Oczywiście nie jest powiedziane, że w FE zaprezentują się równie źle, ale nie ma żadnej racjonalnej i obiektywnej przesłanki do tego, żeby móc stwierdzić, że nagle mogą zagrać zdecydowanie lepiej. Ja akurat meczu POL-BUL nie typuję, ale jeśli bym musiał to zdecydowanie pograłbym na biało-czerwonych.
Co do pozostałych spotkań to wg mnie Włosi powinni uporać się bez większych problemów z Argentyną (wygrana ITA lub nawet ITA [-1,5] ). Dużo bardziej przekonują mnie podopieczni Berruto, którzy dysponują bardzo dużą siłą ognia na skrzydłach. Myślę, że to plus skuteczna gra blokiem/wyblokiem powinna wystarczyć do ogrania Argentyńczyków, którzy po fenomenalnym starcie ostatnio jakby obniżyli nieco loty (3 z 4 ostatnich spotkań nie były najlepsze w ich wykonaniu IMO).
Brazylia z Kubą również powinna dać sobie radę (BRA [-1,5]). Czemu? Drużyna z Karaibów nie gra tak dobrej siatkówki jak przed rokiem, gdy była w najmocniejszym składzie. Przegrali 3 z 4 spotkań z Włochami (pytanie czy nie przegraliby wszystkich jakby do ostatniego Włosi podeszli z pełnym zaangażowaniem), a i z mocno przeciętną w tym okresie Francją mimo kompletu zwycięstw, szło im jak po grudzie. Myślę, że Brazylia będzie w stanie stanie swoją zagrywką wyłączyć jednego z dwójki przyjmujących Leon-Bell, tak jak zrobiła to z Kurkiem, a to już powinno pozwolić im wygrać mecz w miarę spokojnie.
Rosjanie również powinni ograć Amerykanów (RUS klub RUS [-1,5]). Brian Thornton kompletnie mnie nie przekonuje na rozegraniu i myślę, że to w parze z mocną zagrywką Sbornej przesądzi o jej wygranej. Niedokładne wystawy z głębi pola do skrzydeł przy takim, a nie innym rosyjskim bloku, to samobójstwo dla każdej drużyny. No, a wg mnie Thornton jest mistrzem niedokładności w tej edycji LŚ i to będzie przysłowiowym gwoździem do trumny Amerykanów w tym meczu IMO. Nie można też zapominać, że Amerykanie jako jedyny zespół będą musieli przechodzić aklimatyzację tuż przed czy nawet na początku Final Eight (można do tego dodać męczącą podróż), co też może odbić się na ich postawie przynajmniej w tym pierwszym meczu.
Tyle ode mnie.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Odnośnie Bułgarów muszę napisać, że słabe wyniki były spowodowane głównie kontuzjami. Przecież był okres, że jednocześnie kontuzjowani byli: Kazijski, Tsvetan Sokołov, Nikołow, Bojan Yordanov i jeszcze jeden blokujący. Do leczenia kontuzji Kazijskiego trener musiał zatrudnić kolejnego lekarza z Włoch. Większość z nich grała w meczach, ale na pewno kontuzje miały wpływ na postawę. Oczywiste, że Rosjanie pomogli w ostatnich meczach, ale Bułgarzy mają solidny skład i mogą awansować do półfinału. W polskiej grupie najbardziej zastanawiam się, czy Argentyna wygra chociaż jeden mecz. Wcześniej grali ciekawie, ale grupę mieli dosyć słabą i niestabilną. Jak musieli wygrać mecze z Finlandią, to całkowicie zawiedli.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Już jutro rano pierwszy mecz LŚ , warto więc napisać już jakąś analizę ;)
Rosja - USA
Jutro o godzinie 11.00 rozpocznie się spotkanie inaugurujące pierwszą kolejkę Final Eight tegorocznej Ligi Światowej , faworyt Rosja zagra ze Stanami Zjednoczonymi.
Rosjanie w fazie grupowej zaprezentowali znakomitą siatkówkę , pewnie wiele osób zasugeruję się tym że zagrali dwa słabe mecze w ostatniej kolejce , ale to raczej zasługa dobrych stosunków na linii Bułgaria - Rosja a nie jakiejś słabszej dyspozycji faworyta jutrzejszego mecze. Tak jak mówiłem Rosjanie przeszli przez swoją grupę jak burza , gdy było trzeba zdobyć punkty po prostu je zdobywali , roznieśli 2 razy Bułgarów , 4 razy gładko rozbili Japończyków , do tego dołożyli dwie pewne wygrane z Niemcami (nie liczę już meczów na terenie Niemców bo tam Rosja grała sobie treningowo) . Jutrzejszy przeciwnik Rosji nic wielkiego nie pokazał w poprzednich meczach , co prawda były dwa zwycięstwa nad Brazylią ale wiadomo w jakiej dyspozycji byli Brazylijczycy szczególnie grając pierwszy mecz z Amerykanami , ogółem nie naliczyłem zbyt wiele dobrych meczów USA , chyba najlepszym z nich było drugie spotkanie z Brazylią na swoim terenie , tam mimo że Kanarki zagrały bardzo dobrą siatkówkę nie były wstanie zdobyć nawet dwóch setów w starciu z gospodarzem.
Skład Rosji wygląda na prawdę imponująco , na każdej pozycji mają świetnych zawodników , szczególnie znakomicie wygląda środek , tam Rosjanie mają dwóch wieżowców , Volkova i odpoczywającego przez większość meczów grupowych Muserskiego . Obaj wymienieni zawodnicy to absolutna klasa światowa zarówno na bloku jak i w ataku . Jednak oczywiście nie tylko środek jest mocną formacją w ekipie Rosji , nie można zapominać o Maksimie Michajłowie (obecnie chyba najlepszym atakującym świata) , również przyjęcie jest dosyć mocną stroną Sbornej , tam parę tworzą Khtey i atakujący do tej pory na świetnej skuteczności Biriukow , zawsze gdy ktoś z tej dwójki zawodzi Rosjanie mogą liczyć na Spiridonova który zasłynął już w siatkarskim świecie swoimi impulsywnymi reakcjami na zdobywanie punktów . Na rozegraniu można oczywiście liczyć na Grankina , jest to na pewno kolejny mocny punkt drużyny , mimo że niezbyt wiekowy ale bardzo doświadczony już rozgrywający .
Kadra USA już tak imponująca jak Rosji nie jest , skład tworzą starzy wyjadacze którzy pomału będą już zbliżali się do końca kariery . Gwiazdą i niekwestionowanym liderem zespołu jest gwiazdor Zenita Kazań , bardzo dobrze znany Rosjanom William Priddy , wspomagać będą go : objawienie zeszłego sezonu (również dobrze grający w LŚ) Anderson , Clayton Stanley a także środkowi Lee i Millar , rozgrywał będzie nieudolny Thorton (jego odbicie palcami może rozbawić :] ) . Nie ma co się oszukiwać , kadra jakiegoś wielkiego wrażenia nie robi , szczególnie na pozycji atakującego między Rosją a Stanami jest istna przepaść , z jednej strony atakujący na słabiutkiej skuteczności Stanley , z drugiej znakomity i dynamiczny gwiazdor reprezentacji Maksim Michajłow . Również na rozegraniu dużą przewagę ma Rosja , o środku pisałem już masę i tam znów oczywista przewaga jest po stronie gospodarzy . Jedyna pozycja na której USA dorównuje Rosjanom to przyjęcie , Priddy i Anderson to fajna mieszanka młodości i wielkiego doświadczenia , jak narazie dobrze to funkcjonuje.
Nie ma żadnych wątpliwości kto jest faworytem tego meczu i kto powinien go wygrać , Rosja mierzy w tym roku w złoto a USA będzie pierwszym przystankiem na drodze do finału dla tej drużyny.

Typy:
Rosja Win (1.35) Pinnacle ✅ 3:1
Rosja -1.5 seta (1.71) Pinnacle ✅ 3:1

pele1921 912

pele1921

Użytkownik
Odnośnie Bułgarów muszę napisać, że słabe wyniki były spowodowane głównie kontuzjami. Przecież był okres, że jednocześnie kontuzjowani byli: Kazijski, Tsvetan Sokołov, Nikołow, Bojan Yordanov i jeszcze jeden blokujący. Do leczenia kontuzji Kazijskiego trener musiał zatrudnić kolejnego lekarza z Włoch. Większość z nich grała w meczach, ale na pewno kontuzje miały wpływ na postawę. Oczywiste, że Rosjanie pomogli w ostatnich meczach, ale Bułgarzy mają solidny skład i mogą awansować do półfinału. W polskiej grupie najbardziej zastanawiam się, czy Argentyna wygra chociaż jeden mecz. Wcześniej grali ciekawie, ale grupę mieli dosyć słabą i niestabilną. Jak musieli wygrać mecze z Finlandią, to całkowicie zawiedli.
Zgadzam się z Tobą w 100 %. Odmłodzony skład Polaków nie jest w stanie walczyć o półfinał, a szanse na zwycięstwo moim zdaniem mają tylko z Argentyńczykami .
Bułgarzy wygrali z Rosją tylko czystą grą na parkiecie i nikt nie musiał im pomagać.
Takie jest moje zdanie.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Brazylia - Kuba
Jutro o godzinie 13.30 rozegrane zostanie chyba najciekawsze spotkanie pierwszej kolejki Final Eight siatkarskiej Ligi Światowej 2011 , faworyt Brazylia zagra z Kubańczykami.
Nikt nie ma żadnej wątpliwości kto jest faworytem tego meczu , Brazylijczycy to Mistrzowie Świata , srebrni medaliści Igrzysk Olimpijskich a także obrońcy złotego medalu Ligi Światowej , zagrają oni z drużyną która jest piekielnie mocna ale i równie nieprzewidywalna . Bukmacherzy uraczyli nas absolutnie śmiesznymi kursami na Brazylijczyków , 1.15 to nie jest kurs na który można postawić kiedy gra Brazylia w słabej formie z drużyną o tak potężnym potencjale jak Kuba.
Brazylia pewnie wygrała swoją grupe zostawiając w tyle USA i naszą reprezentacje , jednak styl w jakim to zrobiła pozostawia wiele do życzenia , nawet w ostatnich spotkaniach z naszą reprezentacją Brazylia zagrała średnio (inna sprawa że na nasze &quot;gwiazdy&quot; wystarczyło to w zupełności) i pokazała że dalej nie jest w jakiejś znakomitej dyspozycji , jednak wciąż jest to wielka Brazylia i jest ona faworytem do wygrania całej LŚ.
Kuba grała w chyba najlepszej grupie LŚ , pierwsze mecze z Koreą i Włochami pokazały że drużyna jest zupełnie bez formy i jest duża szansa na to że nie awansują do turnieju finałowego , następne spotkania pokazały jednak że Kubańczycy grać w siatkówkę ciągle potrafią i prezentowali się z meczu na mecz coraz lepiej , ostatecznie zakończyli fazę grupową na 2 miejscu tuż za Włochami.
Brazylia ma swoim składzie mnóstwo znakomitości , wielką gwiazdą jest Murilo , kolejnymi gwiazdorami są Dante i Vossotto , do tego dokładamy Bruno i środkowych Lucasa a także Rodrigao i mamy skład niemalże znakomity . Jednak nie wszystko jest tak kolorowe jak mogło by się wydawać , Brazylia jest obecnie pod formą , na naszych siatkarzy starczało w zupełności to że Murilo czy Dante atakowali na skuteczności oscylującej w granicach 20% ale na Kubańczyków taka gra to będzie za mało , wyraźnie widać że Kanarki nie grają już tego co w ostatnich lat i moim zdaniem w obecnej formie nie mają szans z Włochami czy Rosją. Możliwe że wystrzelą formą dopiero teraz , na turnieju finałowym ale szczerze mówiąc nie za bardzo w to wierze , dlaczego taka drużyna jak Brazylia miała ukrywać swoją formę i grać słabo? nawet w ostatnich meczach z Polakami było widać że bardzo chcą ale po prostu nie potrafią zagrać na takim poziomie jak dawniej.
Kubańczycy są zespołem wciąż bardzo młodym , najlepiej świadczy o tym fakt że nastolatek Leo jest kapitanem drużyny (inna sprawa że jest to chłopak niebywale dojrzały jak na swój wiek) , mają skład pełen świetnych zawodników , fenomenalnie gra Bell który znakomicie zastąpił Leala , mądrze gre prowadzi rozgrywający Diaz a świetnie grają środkowi Camejo i Mesa . Ta drużyna spokojnie może podbijać Polskie parkiety , nie zdziwię się jak zagrają w następnej rundzie kosztem faworytów .
Kluczem do tego spotkania jest to jak zagrają Brazylijczycy , jeśli będą utrzymali słabą dyspozycję z fazy grupowej to jestem niemalże pewien że Kuba stoczy z nimi zacięty bój , jeśli jednak powróci stara , genialna Brazylia to może skończyć się tutaj szybkim 3:0. Także nie szalejmy ze stawkami ale po takim kursie po prostu trzeba tutaj spróbować zagrać Kube , myślę że para Bell-Leon może poprowadzić ich jutro do wielkich rzeczy.

Typy:
Kuba +1.5 seta (3.05) Tobet ✅ 2:3

Otrzymane punkty reputacji: +10
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Mam to szczęście, że wszystkie spotkania Final Eight zobaczę na żywo. Obecnie jestem w Gdańsku i nie mam zbyt wiele czasu, więc króciutkie analizy do kilku typów.

Rosja (-1.5 Sets Handicap) @ 1.60 Unibet ✅

Rosjanie są obok Brazylijczyków stawiani w roli faworytów. Sborna według mnie prezentowała się najlepiej ze wszystkich drużyn w fazie interkontynentalnej. Amerykanie mają przebłyski, ale ich forma trochę falowała.

Podopieczni Trenera Alekny dysponują kapitalną zagrywką i jeżeli ten element będzie jutro funkcjonował to większych szans Amerykanom nie daję. W parze z zagrywką często idzie również blok, który jest bardzo mocną stroną Rosjan. Do solidnie grających Mikhaylova i Khteya w tym sezonie dołączył młody Denis Biryukov.

Amerykanie w fazie grupowej znacznie lepiej spisywali się podczas swoich drugich spotkań. Myślę, że dosyć istotną rzeczą jest to, że podopieczni Trenera Knipe&#39;a przylecieli do Polski jako ostatni. Zobaczymy czy będą w stanie się szybko zaaklimatyzować.

Bułgaria (+1.5 Sets Handicap) @ 1.72 Unibet ✅

Bukmacherzy stawiają w roli faworytów Polaków. Wydaje mi się jednak, że będzie to bardzo wyrównane spotkanie. W fazie grupowej Polacy i Bułgarzy nie prezentowali się najlepiej. Polacy przeplatali dobre spotkania beznadziejnymi. Bułgarzy grali słabo i trochę jednak zawiedli.

Gra Polaków w dużej mierze zależy od dyspozycji Bartosza Kurka. Kiedy Kurek ma trochę słabszą skuteczność w ataku to wtedy gra Polaków leży. Podopieczni Trenera Stoytcheva nie pokazali jeszcze tego co potrafią. Coś czuję, że mogą namieszać w Final Eight. Kaziyski, Nikolov czy Sokolov nie zapomnieli jak się gra w siatkówkę.

Włochy @ 1.42 Unibet ⛔

Argentyńczycy byli sporym zaksoczeniem w fazie interkontynentalnej. Ta drużyna w ciągu kilku kolejnych lat będzie coraz lepsza, ale ich dyspozycja w turnieju finałowym jest dla mnie sporym znakiem zapytania. Conte i De Cecco mogą być gwiazdami Final Eight.

Włosi mają potencjał, żeby zagrać w półfinałach. Trener Berutto stworzył całkiem ciekawy, nowy zespół. Przede wszystkim wrażenie robi gra skrzydłowych. Savani - Łasko - Zaytsev to naprawdę bardzo mocne punkty tej drużyny. Znacznie gorzej wygląda ławka rezerwowych gdzie tak naprawdę nie ma zbyt wielu dobrych zmienników.

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom