>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ciąg fibonacciego

F 0

fido83

Użytkownik
Witam serdecznie. Opiszę tu system, który z powodzeniem stosuję od paru miesięcy na niskich stawkach.

Trochę teorii:
Ciąg fibonacciego - jest to ciąg, w którym każda kolejna liczba jest sumą dwóch poprzedzających ją. Czyli np:
1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144,233

Zasada działania:
Kolejne wyniki obstawiamy w sposób rosnący dokładnie tak jak prezentuje ciąg. Aby zakład był zawsze opłacalny wybieramy zdarzenia, które mają ustalony kurs powyżej 3,0
Proponuję wybrać drużynę (najlepiej ze środka tabeli), która dosyć często remisuje i konsekwentnie obstawiać na jej remisy.
Wybór ligi także ma zdarzenie. Są ligi, w których kilkanaście procent meczów kończy się remisami, oraz takie gdzie tych remisów jest ponad 30%.

Założenie:
Bardzo ważne jest zaplanowanie maksymalnych wydatków jakie jesteśmy w stanie ponieść ponieważ w przypadku dłuższej serii meczów bez remisu istnieje ryzyko, że zabraknie nam pieniędzy na kolejny zakład. Dlatego też gdy już wybiorę drużynę sprawdzam swoje możliwości finansowe i ustalam stawkę od jakiej rozpoczynam obstawianie.
Ja ostrożnie założyłem, że w najgorszym wypadku drużyna zremisuje dopiero w 10 meczu.
Kwotę jaką mamy do obstawienia łącznie w 10 meczach dzielimy na 143.
W ten sposób dowiadujemy się jaki będzie pierwszy wyraz naszego ciągu.
Np.
Mamy do postawienia 1000 zł, więc:

1000 zł / 143 = 6,993 zł

Zaokrąglam do 7 zł

Tabela obstawień:
Dla uproszczenia założyłem stały kurs = 3,2

Mecz Stawka Kurs Wygrana Na czysto % Inwestycja
1 7 3,2 22,4 15,4 220 7
2 7 3,2 22,4 8,4 60 14
3 14 3,2 44,8 16,8 60 28
4 21 3,2 67,2 18,2 37 49
5 35 3,2 112 28 33 84
6 56 3,2 179,2 39,2 28 140
7 91 3,2 291,2 60,2 26 231
8 147 3,2 470,4 92,4 24 378
9 238 3,2 761,6 145,6 23 616
10 385 3,2 1232 231 23 1001

Podstawy statystyczne:

Dlaczego założyłem max 10 meczów2 bez remisów?
Parę miesięcy temu sprawdziłem wszystkie ligi w Europie i znalazłem tylko 29 drużyn, które remisują średnio rzadziej, niż raz na 10 spotkań. Wśród nich są przede wszystkim liderzy i outsiderzy, ale ich jak napisałem wcześniej - pomijamy.

Praktyka:
Stosuję ten system od ponad 3 miesięcy. Jak dotąd zdarzyło mi się , że remis padł maksymalnie w 6 meczu obstawianej drużyny, a więc daleko od granicy 10 spotkań jaką sobie założyłem. Łączny średni zysk na czysto wyniósł około 43%

Zalety:
Niemal pewny zysk na poziomi co najmniej 23%
Metoda prosta i szybka - obstawiamy tylko jeden mecz, obliczamy jedynie stawkę zakładu.

Wady:
Długi czas oczekiwania na rezultaty (zazwyczaj jeden mecz w tygodniu - przerwy na mecze reprezentacyjne)
Minimalne ryzyko bardzo długiej serii bez remisów.

Czekam na Wasze spostrzeżenia, rezultaty oraz życzę powodzenia.

adirave 58

adirave

Użytkownik
Wszystko fajnie wygląda. Grasz pare miesięcy progresją i nie ma bankruta WOW - tylko pogratulować. Zasadnicze pytanie: Ile w ciągu tych paru miesięcy postawiłeś zakładów?

adirave 58

adirave

Użytkownik
Nie chcę się nabijać, ale się po prostu ośmieszasz. Uważasz, że to jest wystarczająca próba ? Podam Ci przykład: tydzień temu też zacząłem sobie pykać progresją na kurs ~2. Zagrałem już 100 zakładów z kursem średnim 2.08 i skutecznością 56%. Najwyższy próg to 4 (dzisiaj ustrzelony z resztą) Teoretycznie mógłbym być na plusie grając płaską stawką, tylko z doświadczenia wiem, że 100 typów to co najmniej 10 razy za mało, aby móc coś wnioskować. Także radzę Ci zaprzestać takiej gry, bo w takim tempie to może coś wygrasz na przestrzeni miesięcy ale za rok okaże się, że będzie 10 poziom i pozamiatane, a przy kursie 3.2 to jest wielce prawdopodobne. pozdro

F 0

fido83

Użytkownik
@incubus7, mówisz tu o sytuacji z tego forum, czy ogólnie gdzieś tak słyszałeś na zasadzie &quot;kolega kolegi mi powiedział&quot;?
Pytam absolutnie bez żadnej złośliwości. Poprostu chciałbym zobaczyć i przeanalizować tą sytuację, o której mówisz.
@adiravi. Nie potrzebuję robić 1000 zakładów, żeby oszacować skuteczność tej metody. Wystarczy przejrzeć tabele i wyniki rozgrywek ligowych. &quot;W takim tempie&quot; - ja uważam, że &gt;23% zwrotu to dość dobre tempo :)

adirave 58

adirave

Użytkownik
Robiłem kiedyś zwykłe losowe testy w excelu dla kursu 2 i wyniki ostudziły nieco mój zapał do gry progresją, bo zdarzały się nawet serie 13 czy 14 nietrafionych pod rząd, a Ty mówisz o 20 meczach i kursie ponad 3. W sumie w takim tempie zanim rozegrasz 1000 zakładów zdążysz umrzeć, więc powiększasz szanse na uniknięcie czarnej serii ????

F 0

fido83

Użytkownik
Porównujesz mecz do losowania w Excelu? Ja tu mówię o świadomym wyborze drużyny, której styl gry sprzyja wynikom remisowym, której brakuje motywacji (nie ma szans na gre w Europejskich Pucharach, a o utrzymanie się też może być spokojna), która ma solidną obronę i kiepski atak zarazem. To nie jest zdarzenie losowe w sensie probabilistycznym.
A wracając do Twojego losowania w Excelu, to wcale nie zdziwiłbym się gdybyś miał nawet 50 nietrafionych pod rząd. Losowałeś tak naprawdę liczbę pseudolosową. Gdzieś w internecie krąży filmik na którym nagrane jest 100 kolejnych losowań napisanych w języku C zakończonych tych samym rezultatem (ten sam mechanizm)

F 0

fido83

Użytkownik
W sumie w takim tempie zanim rozegrasz 1000 zakładów zdążysz umrzeć
P.S Stosuje system jakieś 3 miesiące, Rozgrywki ligowe trwają około 9 miesięcy. Skoro zrobiłem 20 zakładów w 3 miesiące to jeden sezon w tym tempie da mi około 60 zakładów. Czyli 1000 zakładów w tym tempie to około 16 lat i 6 miesięcy. Mam nadzieje pożyć jednak dłużej :)

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Strategia tak samo nie dająca wygrać jak progresja. Zagadka: ile było remisów w ostatniej kolejce Premier Leauge na 10 meczów? Podpowiem: 0. A w seria A? Na 10 meczów: 2. W Bundeslidze 2 na 9 meczów. Co daje w trzech ligach: 4 remisy na 29 meczów - 13% remisów, czyli kurs na remis powinien być po 7.25 by wyjść na zero. Także zysku w tym nie ma.

F 0

fido83

Użytkownik
Chyba nie zrozumiałeś tej metody. Nie obstawiasz remisów we wszystkich meczach w lidze. Wybierasz drużynę i to na jej remisy obstawiasz i wystarczy, że trafisz raz na 10 przypadków (w mojej modyfikacji).

A 498

addam44

Użytkownik
Widzisz moze tego nie wiesz ale progresja na remisy(i w ogole na kurs min.3 )to metoda gry stara jak bukmacherka.W pisujac w google&quot;progresja remisowa&quot;znajdziesz wiele testow i gry za kase wg.tej metody.Czasem ktos wygrywal...jednak wlasciwie kazdy zaawansowany gracz z tego sie wycofuje.Jak dobrze poszukasz to dowiesz sie ze bywaly druzyny ktore nie mialy remisu ponad 30(!)razy z rzedu!
Na forum Betplatform.pl facet(a kumal czacze)polegl choc mial kase na ponad 30 progow!!!
Tu w temacie odezwal sie do Ciebie edi8-popros go,wskaze Ci odpowiednie linki(jak googli malo)i przekonasz sie ze kazda progresja to ryzykowna forma gry.

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Chyba nie zrozumiałeś tej metody. Nie obstawiasz remisów we wszystkich meczach w lidze. Wybierasz drużynę i to na jej remisy obstawiasz i wystarczy, że trafisz raz na 10 przypadków (w mojej modyfikacji).
To samo przecież. W lidze angielskiej: WBA - 5 remisów na 31 meczów, West Ham 6, jedynie Swansea 10 remisów na 30 spotkań, ewentualnie Stoke City lub Norwich po 13 - ale oni są z tyłu tabeli.

F 0

fido83

Użytkownik
@civilpl, jeżeli już posiłkujesz się jakimiś faktami to rób to skrupulatnie, zamiast stosować statystykę wybiórczą (tzn. dopasowaną do Twojego punktu widzenia). Specjalnie dla Ciebie prześledziłem cały obecny sezon we wszystkich ligach europejskich. Oto zestawienie drużyn które miały (lub mają) passe co najmniej 10 meczów bez remisów:
Hull City (ang) 12
KV Mechelen (belg) 12
Željezničar Sarajevo (bośn) 12
Chernomorets Burgas (bułg) 12 (drużyna ze środka tabeli)
AE Paphos (cypr) 11
Nancy (fra) 10
Panionios (gre) 10 (drużyna ze środka tabeli)
Platanias (gre) 10 (drużyna ze środka tabeli)
FC Utrecht (hol) 10 (drużyna ze środka tabeli)
NEC Nijmegen (hol) 11 (drużyna ze środka tabeli)
Keflavik (isl) 11 (drużyna ze środka tabeli)
CSCA-Rapid Chisinau (mołd) 12
Bayern Monachium (niem) 10
Vitoria Setubal (port) 15
Nitra (sło) 10
Shakhtar Donetsk (ukr) 22
BFC Siofok (węg) 11
Czyli 17 drużyn na ponad 500 z tego 6 ze środka tabeli (czyli interesującego mnie przedziału)
@addam44, oczywiście że progresja to ryzykowna forma gry. Nie napisałem nigdzie, że moja metoda jest 100% pewniakiem. Ale około 3,5% ryzyko w odniesieniu do obecnego sezonu to całkiem przyzwoity wynik.

pagni 138

pagni

Użytkownik
Strategia tak samo nie dająca wygrać jak progresja. Zagadka: ile było remisów w ostatniej kolejce Premier Leauge na 10 meczów? Podpowiem: 0. A w seria A? Na 10 meczów: 2. W Bundeslidze 2 na 9 meczów. Co daje w trzech ligach: 4 remisy na 29 meczów - 13% remisów, czyli kurs na remis powinien być po 7.25 by wyjść na zero. Także zysku w tym nie ma.
Świetnie podałeś ligi których nie należy grać progresią na remisy :) szukaj dalej !

pagni 138

pagni

Użytkownik
Widzisz moze tego nie wiesz ale progresja na remisy(i w ogole na kurs min.3 )to metoda gry stara jak bukmacherka.W pisujac w google&quot;progresja remisowa&quot;znajdziesz wiele testow i gry za kase wg.tej metody.Czasem ktos wygrywal...jednak wlasciwie kazdy zaawansowany gracz z tego sie wycofuje.Jak dobrze poszukasz to dowiesz sie ze bywaly druzyny ktore nie mialy remisu ponad 30(!)razy z rzedu!
Na forum Betplatform.pl facet(a kumal czacze)polegl choc mial kase na ponad 30 progow!!!
Tu w temacie odezwal sie do Ciebie edi8-popros go,wskaze Ci odpowiednie linki(jak googli malo)i przekonasz sie ze kazda progresja to ryzykowna forma gry.
No to facet wcale nie kumał czaczy !? skoro założył sobie 30 progów to poległ już przed grą !:) granie 30 progów to wcale nie &quot;kumanie czaczy&quot; :))) tylko &quot;kumanie&quot; bankruta :)

Do góry Bottom