>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Bośnia i Hercegowina - Polska 16.12.2011, Antalya

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Bośnia i Hercegowina - Polska

Zestawienie kursów: &gt;&gt;&gt;&gt;

Już w piątek w tureckich Antalyach odbędzie się kolejny mecz reprezentacji Polskie, który ma przygotować naszych do EURO 2012. Polska zagra w składzie ligowym, a Bośnia wystawi kadrę olimpijską jak ktoś znajdzie składy to może wkleić.​

Zapraszam do dyskusji.​

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Polska:
Bramkarze: Rafał Gikiewicz (Śląsk Wrocław), Michał Gliwa (Polonia Warszawa)
Obrońcy: Piotr Celeban (Śląsk Wrocław), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań), Marcin Kamiński (Lech Poznań), Maciej Sadlok (Polonia Warszawa), Filip Modelski (GKS Bełchatów), Adam Danch (Górnik Zabrze)
Pomocnicy: Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Rafał Murawski (Lech Poznań), Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin), Sebastian Mila (Śląsk Wrocław), Waldemar Sobota (Śląsk Wrocław), Tomasz Kupisz (Jagiellonia Białystok)
Napastnicy: Arkadiusz Piech (Ruch Chorzów), Maciej Jankowski (Ruch Chorzów), Arkadiusz Woźniak (Zagłębie Lubin)

Bośnia:
bramkarze: Adnan Hadzić (HSK Zrinjski Mostar), Semir Bukvić (FK Żeljeznicar Sarajewo);
obrońcy: Toni Sunjić, Marin Anicić (obaj HSK Zrinjski Mostar), Srdan Stanić, Benjamin Colić, Muamer Svraka (wszyscy FK Żeljeznicar Sarajewo), Haris Harba (FK Olimpik Sarajewo);
pomocnicy: Emir Halilović (NK Zvijezda), Jasmin Mesanović (FK Sloboda Tuzla), Srdan Grahovać (FK Borac Banja Luka), Zoran Kvrzić (NK Osijek), Ivan Sesar, Muamer Dupovac (obaj FK Sarajewo), Dino Corić (NK Siroki Brijeg), Vedad Sabanović (GOSK Gabela);
napastnicy: Nermin Haskić (FK Sarajevo), Amer Bekić (HSK Zrinjski Mostar).

Doskonały kurs na Polaków, trzeba grać. W Cafe Futbol była analiza składu Bośni, kto ile zagrał minut w lidze itp. Rezerwowi z klubów nawet zostali powołani, Stilic dziwił się sam kto tam pojechał na ten mecz... 1.9 to jak prezent, wg mnie spokojnie nasi wygrają, 2 bramkowy win w zasięgu!! kurs poleci szybko dlatego łapać póki się da. Wg mnie przed samym meczem powinien spaść w granice 1.5-1.6, bo taki faktycznie powinien zostać wystawiony.
Warto też dodać, że selekcjoner kadry Bośniackiej nawet nie fatyguje się na to zgrupowanie... ???? podejście do tego spotkania z ich strony jest niesamowite. Bośniackie media nie wspominają nawet o takim spotkaniu, a PZPN naciska, żeby ten mecz był rozegrany jako oficjalny. U nas ciśnienie jest, chłopaki przed EURO chcą się pokazać i nie mam wątpliwości, która liga jest lepsza.. Skład wygląda całkiem przyjemnie naszej repry.

S 4,7K

skazany10

Użytkownik
Wedlug Przeglądu Sportowego, Murawski nie zagra w tym meczu z powodu urazu. Więć zaczekajcie z graniem na Polskę aż wszyscy &quot;kontuzjowani&quot; się pokażą ;)

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Wg mnie bardzo solidnie ta kadra wygląda patrząc przez pryzmat przeciwnika. Wiadomo, że Franz wyciśnie do pierwszej jedenastki wszystkich najlepszych zawodników czyli wg mnie może to wyglądać na kształt:

Gliwa (obsada bramki akurat wg mnie najmniej znacząca, ale załóżmy, że Gliwa)
Celeban, Wojtkowiak, Kamiński, Sadlok
Jodłowiec, Danch
Sobota, Mila, Kupisz/Pawłowski
Jankowski

Patrząc na takie personalia spokojnie taki zestaw mógłby powalczyć o top3 w polskiej lidze. Zostało pół roku do EURO, piłkarze czują swoją szansę.. Wiedzą, że dwóch/trzech z nich pewnie pojedzie i będą się spinać. Mila doskonała runda w lidze - zapewne on będzie tym elementem centralnym czy tam playmaker&#39;em, Waldek Sobota wreszcie dostanie szansę, Jankowski odkrycie zeszłego roku wygląda bardzo ciekawie. Kamiński wykorzystał absencję Mańka i prezentuje wyborną formę w lidze, Jodłowiec mimo wszystko powoływany na wszystkie mecze kadry przez Franza. Murawskiego nie będzie, ale nawet bez niego jesteśmy zdecydowanym faworytem.

Inne fakty? Poza wspomnianym brakiem selekcjonera kadry Bośni spójrzmy na ich oficjalną stronę ich związku -&gt; http://www.nfsbih.net/ poza listą nie ma absolutnie żadnych wzmianek o zgrupowaniu itp. Mało tego, ta ekipa jest nazywana drużyną na olimpiadę śródziemnomorską (może jestem niedoinformowany, ale wg mnie reputacja tych rozgrywek jest bardzo kiepska). Selekcjoner Bośni wprost powiedział, że taki mecz jest bez sensu, na potrzeby transmisji spotkania - kontraktu z mediami, taka konfrontacja ma się odbyć i tyle. Rok temu jeszcze był Misimowic, zawodnik, który był zdecydowanie najlepszym grajkiem na boisku. Tutaj nie ma nikogo znanego, średnia wieku bliska 20tki. Napastnicy powołani do niby kadry Bośni łącznie strzelili 11 bramek w 15 kolejkach, a przecież nasza liga, co tu dużo mówić, jest o niebo mocniejsza..

Dla mnie kurs mocno przeszacowany, nie mam zamiaru nikogo na siłę przekonywać co do swoich racji ???? mam nadzieję, że mój post komuś się przyda! ;)

Otrzymane punkty reputacji: +6
sportluk-26178 18

sportluk-26178

Użytkownik
Dla mnie to spotkanie ma jedno zakończenie - wygrana naszych piłkarzy. Pomimo tak okrojonego składu i braku zgrania uważam, że spokojnie jesteśmy w stanie wygrać z &quot;reprezentacja&quot; Bośni, którzy w takim zestawieniu będą grali ze sobą po raz pierwszy. Ciekawym faktem jest to, że trener Bośniaków nawet na ten mecz nie pojedzie, bo nie ma go w terminarzu, więc najwyraźniej szkoda mu tracić czasu na tak mało prestiżowe spotkania jak ten. Nasi kopacze z ekstraklasy są jacy są, ale wobec takiego składu Bośniaków nie powinni mieć problemów. Dodatkowym faktem mobilizacyjnym dla naszej kadry jest chęć pokazania się i zaprezentowania z dobrej strony pod nieobecność największych &quot;gwiazd&quot; naszej drużyny. Smuda na pewno weźmie to pod uwagę podczas zbierania składu na Euro.
Polska - Bośnia TYP: 1 @ 1,8 Nordicbet

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Przebywający w tureckiej miejscowości Belek piłkarze reprezentacji Polski przeprowadzili w środę dwa treningi. Nikt z podopiecznych Franciszka Smudy, przygotowujących się do piątkowego meczu z Bośnią i Hercegowiną, nie narzeka na kontuzje.

Pomimo tak okrojonego składu i braku zgrania uważam, że spokojnie jesteśmy w stanie wygrać z &quot;reprezentacja&quot; Bośni
hoł hoł hoł... widzę u was duży świąteczny optymizm. Przeczytałem ostatnio ciekawostkę na temat naszego trenera. 45 tys. euro miesięcznie – tyle wynegocjował trener polskiej reprezentacji, podpisując kontrakt z PZPN. Jego poprzednik, Leo Beenhakker, za tę samą pracę dostawał dwukrotnie więcej. Natomiast Paweł Janas, który dowodził kadrą przed Holendrem, zarabiał jedynie 40 tys. zł. Wracając do Smudy, milionerem został on jednak nie dzięki piłce, a dzięki reklamie. Sieć Biedronka, według „Faktu”, wyceniła jego oblicze na ok. 1,5 mln zł. Kasa spora, szkoda, że jednorazowa.
Smuda znowu kombinuje ze składem i aby to nie przełożyło się na brak skuteczności. Selekcja na pół roku przed euro? Pomysł nie wiem czy do końca trafny. Nie lepiej byłoby doskonalić zgranie i umiejętności tych, którzy mają realne szanse zagrać na Euro? A co tu widzimy? Masę premier, ciekawi mnie jak te premiery zagrają.
Wg mnie bardzo solidnie ta kadra
A według mnie nie solidnie. Nazwiska może i szanowane na polskim podwórku, ale piłkarze tacy jak Mila mieli już swoje 5 minut w kadrze i tego nie wykorzystali... O bramkarzach nie bede nic mówił, bo Ci piłkarze Ci nie są z pewnością na miarę naszej reprezentacji. Mamy solidną pakę bramkarzy i po co brać do niej amatorów! Bo przy Kuszczaku, Szczęsnym itp. powołani na ten mecz bramkarze są pucybutami. Jedyny piłkarz który jest liderem w tej stawce i będzie prowadził grę naszego zespołu to Murawski. Na nim powinno opierać się najwięcej ataków naszej drużyny.
Nie mam zamiaru typować tego meczu, bo obawiam się niespodzianki. Obym sie mylił i nasi piłkarze wygrali. Szkoda tylko, że kilku z tych piłkarzy, którzy wyjdą na boisko nigdy się więcej nie pojawi w koszulce z orłem. Więc po co taki mecz?

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Nie mam zamiaru typować tego meczu, bo obawiam się niespodzianki. Obym sie mylił i nasi piłkarze wygrali. Szkoda tylko, że kilku z tych piłkarzy, którzy wyjdą na boisko nigdy się więcej nie pojawi w koszulce z orłem. Więc po co taki mecz?
o sensie tych grudniowych zgrupowań wiele już było powiedziane. Sportfive rządzi i organizuje sobie mecze o byle co i byle gdzie. Bośnia ma totalnie wywalone na to spotkanie, powołuje jakąś śmieszną kadrę u-23. U nas widnieje typowa ligowa czołówka (oprócz Legionistów). Na pewno nie pochwalam takich wyjazdów, bo to jest bezsens, ale skoro marketing dyktuje warunki i terminarz to cóż poradzić. Ani Smuda tu nie ma nic do gadania, ani tym bardziej piłkarze. Trzeba zacisnąć zęby i to spotkanie rozegrać. Kadrowo dużo lepiej wygląda Polska.
Nazwiska może i szanowane na polskim podwórku, ale piłkarze tacy jak Mila mieli już swoje 5 minut w kadrze i tego nie wykorzystali... O bramkarzach nie bede nic mówił, bo Ci piłkarze Ci nie są z pewnością na miarę naszej reprezentacji. Mamy solidną pakę bramkarzy i po co brać do niej amatorów! Bo przy Kuszczaku, Szczęsnym itp. powołani na ten mecz bramkarze są pucybutami. Jedyny piłkarz który jest liderem w tej stawce i będzie prowadził grę naszego zespołu to Murawski. Na nim powinno opierać się najwięcej ataków naszej drużyny.
Mila po nieudanych wojażach wraca i to w wielkim stylu. Może nawet wygląda lepiej niż poprzednio w Dyskobolii, idealnie pasuje do układanki Lenczyka. Sam pomyśl - Seba może błyśnie i przekona Franza do siebie? Może jakaś kontuzja przed Euro? Tak jak Villa wczoraj? Miejsce się zwalnia... Nie będzie kalkulacji. Na pewno nie ustępuje umiejętnościami Obraniakowi, który niedość, że nie gra w Lille to nie chce mu się za wiele biegać delikatnie mówiąc. Mila może przypominać Mirka Szymkowiaka z najlepszych lat, a przecież potrzebny nam kreatywny zawodnik szczególnie na tej pozycji.
O obsadzie bramki nie wspominam, bo tutaj pełna racja. Rok temu jeszcze pojechał Kaniecki na wycieczkę - to było w ogóle chore. Koleś w klubie nie gra, a pojechał na kadre ????
Murawski nie wystąpi dziś i to jest niewątpliwie duże osłabienie, ale mimo tego ubytku kadrowego zwycięzca powinien być tylko jeden.
Co tu dużo mówić - leżą nam te spotkania w terminach nieUEFOWSKICH. U nas jest ciśnienie teraz jeszcze większe ze względu na EURO i ewentualnie powoływany skład. Chłopaki będą zasuwać i wg mnie wybiegają sobie to zwycięstwo, do którego poprowadzi ich lider Śląska Wrocław ;)

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
W jakich bukach to obstawiacie ?
Ja wczoraj postawiłem w Tobet, dziś już nie widzę tego zdarzenia u nich do obstawienia, w innych bukach też nie mogę znaleźć.

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Przyznam, że popieram tu jak najbardziej typ na Polskę :] Niektórzy bukmacherzy nawet piszą oficjalnie w ofercie, że Bośnia U23 :] Co tu dużo mówić, może i nasza liga nie stoi na jakimś wysokim europejskim poziomie, ale sytuacja nie jest, aż tak tragiczna, żeby nasi ligowcy (mimo, że bez naszych reprezentantów w LE Legii i Wisły) nie pokonali dziwnej reprezentacji Bośni. To nawet nie musi być okazałe zwycięstwo, jednakże grając ligową kadrą z Mołdawią uciułali 1:0 - więc w tych ligowych składach potrafią wygrywać ze słabszym przeciwnikiem. Dziś jednak wygrana może przyjść łatwiej bowiem niektórzy piłkarze posiadają spore umiejętności jak na poziom naszej ligi e.g. Mila lub Sobota. Powinni wykorzystać swoją szansę i zaprezentować się jak najlepiej. Sądzę, że inny rezultat niż zwycięstwo Polaków będzie jednak sporą niespodzianką. O otoczce meczu nie będę już wspominał bowiem sporo zostało napisane już na ten temat. Po prostu - ze sportowego punktu widzenia, nasza ligowa kadra powinna sobie dziś z młodymi Bośniakami poradzić, czego Im życzę :] Pozdrawiam :]
A kurs 1,65 wciąż całkiem przyzwoity :]

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
W jakich bukach to obstawiacie ?
Ja wczoraj postawiłem w Tobet, dziś już nie widzę tego zdarzenia u nich do obstawienia, w innych bukach też nie mogę znaleźć.
Tobet pewnie weryfikuje kursy i na 100% wrzuci niedługo, bo mecz znajduje się w ofercie livebetowej. Cierpliwie czekaj i łap spadający kurs ????

010// wrzuciłem linka w pierwszym poście z zestawieniem kursów

Otrzymane punkty reputacji: +1
feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Reprezentacja Polski zmierzy się w piątek z Bośnią i Hercegowiną. Znamy wyjściowy skład polskiej kadry.
Polacy rozpoczną w składzie:
Gliwa - Celeban, Wojtkowiak, Kamiński, Sadlok - Kupisz, Trałka, Jodłowiec, Mila, Sobota - Jankowski
Mecz Polska - Bośnia i Hercegowina rozpocznie się o godzinie 20.30.
sport.onet.pl

jak widać dużo się w wytypowaniu składu nie pomyliłem... ???? nie wziąłem Trałki pod uwagę, bo sugerowałem się składem z Murasiem, a Łukasz w trybie awaryjnym. Mamy najlepsze co jest możliwe z tego zestawienia, czekamy na mecz!

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Zobaczymy jak u nich ze zgraniem będzie...szkoda, że bez piłkarzy Legii i Wisły u nas. Ja bym nazwał ten mecz piłkarze Ligi Polskiej II - piłkarze Ligi BiH III.

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Patrzę i napatrzeć się nie mogę. W bet365 kurs na under 2,5 jest 2,07. Zamierzam z tego skorzystać nie ma co się nawet rozpisywać. Bośnia wystawia przeciwko nam grupę licealistów, która patrząc na zestawienie naszej obrony gola nam nie strzeli a my cóż z nikim nie potrafimy wygrać 3 golami poza san marino tym bardziej naszym składem B,C bo to chyba coś pomiędzy. Kto ma w ogóle te gole u nas strzelać? Mila?
Taki mały off top. Wam też biegający bo boisku Mila przypomina chłopa z czeskiej wsi na wykopkach?
Wynik oczywisty oni nie strzelili a my jak to my jak już wygrywamy to 1 golem bo więcej nie umiemy strzelić. +++

M 135

mhm

Użytkownik
Polska moze wygrac 3:0. Ten mecz to wielka zagadka. Teraz juz nie oplaca sie grac. Szczesliwi, ktorzy zagrali po 1,8 :]
Ta Bosnia to moga byc masakryczne ogorki, graja skladem ligowym. Kojarzy ktos zeby jakas bosniacka druzyna grala w wyzszych rundach eliminacji LE? Nie. Ogorki pierwszej wody. Ligowcy ostatnio w formie. Zwlaszcza Polonia W czy Slask. W 2 polowie wejdzie pewnie Piech za Jankowskiego i cos strzeli (moim zdaniem Franz nie ma pojecia co robi wystawiajac Jankowskiego w 1 a nie Piecha. Jankowski to jest jest dobry zawodnik na szpice)

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Pewnie, zgadzam się z kolegą z góry. Polska może wygrać 3:0, Bośnia może wygrać 3:0, a może padnie remis 3:3? Teoretycznie jest to możliwe w każdym meczy. Jednak teoretycznie. To zgrupowanie to jedna wielka niewiadoma. Po pierwsze nie wiadomo po co, a po drugie nie wiadomo jak Ci zawodnicy się spiszą, nigdy przecież nie grali wszyscy razem. Jak dla mnie ten mecz to typowy no bet.

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Obstawiłem wczoraj w tobet Polska DNB za 1.32 i właśnie dostałem maila od nich, że anulowali mój zakład. Co za dno...
&quot;Your bet has been refunded as we had the wrong matchup online.
We apologize for our mistake.
Team Tobet &quot;

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Tobet leci w uja, mój z kursem 1.9 tak samo... Jest 1.45 teraz... Kompromitacja z ich strony, pierwsza od dawien dawna...

powód podali niesamowity... mogli wejść na forum wcześniej i składy zobaczyć... ????

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Wczoraj mieli fajną promocję z LE (zwrot do 100 zł jeśli się przegra), a dziś taki fuck up odstawili. Mam nadzieję, że BetClic nie będzie odwoływać zakładów złożonych dzisiaj po kursie 1.65

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom