>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

ATP Tour - Stuttgart & Bastad, 11-17.07.2011

Status
Zamknięty.
hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Naso &amp; Mayer @ 1.59 8/10 ✅ 46 62 63, 64 46 64
Gianluca swego czasu uważany za spory talent lecz po latach już pewnego poziomu nie przeskoczy i podczas słabego zainteresowania głównym cyklem jak i służbą dla kraju w DC można próbować w kwalifikacjach, szkoda że Sopot jest wstawiony na ten tydzień bo na pewno nie jeden z Polaków spróbowałby swoich sił w Bastad czy Stuttgarcie.
Naso średniej klasy ziemniaczek który powinien ograć Harriego który dla mnie będzie zawsze deblistą niż singlistą który w grze pojedynczej nie prezentuje żadnych fajerwerek.
Leo Mayera mogliśmy ostatnio zobaczyć w szerszym gronie na RG na mączce turniej mógł zaliczyć do udanych dzisiaj zagra tak samo jak Naso z aktualnie bardziej znanym deblistą niż singlistą Lukasem Dlouhym który szuka jakiegoś stałego partnera do debla i jakoś nie moze go znaleźć, nie sadze by robil problem Argentyńczykowi.
Greul, Veić &amp; Del Bonis @ 1.52 8/10 ⛔ 16 57, 62 61, 63 64
Simon jest zmobilizowany by wystąpić w głównej drabince w Stuttgarcie, nie po to szybko zwijał się z Oberstaufen by teraz odpaść w preeliminacjach z Cervenakiem który może popracował ostatnio nad sobą ale element psychiczny odgrywa u niego ważną role.
Antonio lubi mączkę potrafi zagrać na poziomie właśnie głównego cyklu z rywalami pokroju challengerów, a na pewno z niezbyt znanym Szwedem który nie powinien robić schodów do kolejnej rundy.
Leworęczny DelBo przy optymalnej formie też nie powinien mieć problemów z młodym Ejupovićiem który nie łapie się nawet na gre w satelitkach lecz musi grać tam kwalifikacje, więc aktualnie jest to różnica paru klas.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Tym razem przed nami bardzo ciekawy tydzień :wink: Wracamy na cegłę, czołówka Tour odpoczywa i zbiera siły przed US Open Series, a dla &quot;ceglarzy&quot; to jedna z ostatnich szans w tym sezonie do zapunktowania na cegle na poziomie Tour...

Jaroslaw Pospisil - Sergiy Stakhovsky 1 @ 3.24 Pinnacle
⛔ 6:4 2:6 6:7 Niestety niewiele mogę napisać o Czechu, bo nie mogę go zidentyfikować. Jedyne co mi się kojarzy (+ to co znalazłem o nim w internecie) to, że jest średniego wzrostu (176cm) grajkiem, który skupia się na przebijaniu piłeczki na drugą stronę, jak każdy rasowy clay-cortowiec. Do tego nie posiada specjalnie kąśliwego serwisu, ani nadzwyczajnego talentu. Nie będę więcej pisał o Czechu, bo nie chcę wprowadzać w błąd (przy okazji jeśli ktoś widział niedawno Pospisila na własne oczy to proszę o komentarz do tego posta).Po drugiej stronie siatki stanie Ukrainiec Stakhovsky, który oczywiście talentem, czy możliwościami przerasta Pospisila o głowę, o czym świadczy choćby 100 miejsc różnicy w rankingu ATP. Jednak Sergiy woli korty szybkie, a swoją grę opiera na świetnym podaniu + skutecznych atakach, często kończonych pod siatką. Patrząc na wyniki nie wygląda to źle, bo poza Monte Carlo, nie przegrał w żadnym meczu na cegle w pierwszej rundzie. Dodam jeszcze, że najlepsze wyniki osiągnął na cegle we French Open i Mastersie w Madrycie, gdzie nawierzchnia była o wiele szybsza niż w Stuttgarcie. Liczę na to, że waleczność (dla Czecha to 3 start w turnieju ATP w tym sezonie, pierwszy na mączce) plus lepsze predyspozycje do gry na cegle pomoże Czechowi odnieść pierwsze zwycięstwo w turnieju ATP w tym sezonie. Kto wie, może Stakhovsky myślami będzie już na amerykańskim tourne...

Otrzymane punkty reputacji: +7
A 132

acemilan

Użytkownik
Dodam jeszcze, że najlepsze wyniki osiągnął na cegle we French Open i Mastersie w Madrycie, gdzie nawierzchnia była o wiele szybsza niż w Stuttgarcie.
Z ciekawości: Skąd wziąłeś to info? Własne obserwacje czy jakaś stronka? Wg moich obserwacji (i wszystkich, którzy oglądali ten turniej w poprzednich latach czy choćby przez weekend Puchar Davisa) cegła w Sttutgarcie jest szybka.
Także wg jednego z serwisów oceniających szybkość nawierzchni jest ona porównywalna z tymi na RG czy w Madrycie. Wolną to masz nawierzchnie w Bastad. Jak sobie porównasz w tym tygodniu na streamach to może zobaczysz różnicę.
Pospisila widziałem ostatnio na streamach parę razy i w dwóch meczach na własne oczy i moje wrażenia są negatywne. Co więcej zajmuje wyższe miejsce w rankingu niż jego umiejętności. Ale stylu gry, wad i zalet ode mnie nie dostaniesz.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Jaroslaw Pospisil - Sergiy Stakhovsky Nie będę więcej pisał o Czechu, bo nie chcę wprowadzać w błąd (przy okazji jeśli ktoś widział niedawno Pospisila na własne oczy to proszę o komentarz do tego posta)
Jaroslav Pospisil

– Ofensywny counter-puncher.
– Typowy rzemieślnik, pracuś kortowy, w którego grze nie ma specjalnych urozmaiceń, nie pokazuje fajnej techniki, ale z drugiej strony, gdy złapie rytm, to potrafi być regularny. Nie ma jakiegoś mocnego kończącego uderzenia, ale wymianom nadaje niezłe tempo (z drugiej strony ma problem ze zmianą rytmu), często spychając rywala do obrony, szuka odkrytych sektorów kortu. Końcowa lina. Chimeryczny.
– Pierwszy serwis dość mocny, tyle, że jego celność pozostawia wiele do życzenia, piłki posyłanie w okolice &quot;under T&quot;, czy wyrzucające do najczęstszych nie należą. Drugie podanie to jego słabość- bezpieczne, często w połowę kara, przez jego środek. Service motion niełatwy do odczytanie, bo uderza z małego zamachu.
– Z obydwóch skrzydeł czuje się tak samo pewnie, dlatego incydentalnie obiega BH. FH gdy atakuje, to uderza nisko nad siatką, potrafi też zmieniać nim rytm, budować wymianę, a wtedy dodaje więcej topspinu. 2BH szybko składa się do uderzenia, zazwyczaj krosowy – gra tak z 80% piłek (chociaż potrafi przejść płynnie do płaskiego i bardzo kąśliwego zagrania wzdłuż linii) łapie niezłe kąty, słabiej nim broni, wartość skrzydła obniża incydentalny slajs.
– Szarpie grę dropshotami z FH.
– Gdy rywal posiada słaby 2 serwis, to z obydwóch skrzydeł prezentuje groźny, ofensywny return - często atakuje go wchodząc głębiej w kort. Return pierwszego, mocnego serwisu nieregularny.

Otrzymane punkty reputacji: +5
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Robredo - Volandri 1,35
Trochę mały kurs, ale zaufam Hiszpanowi. Wiadomo jak Tommy gra na mączce, ostatnio trochę gorsze czasy, kontuzja, mało grał na trawie oczywiście nic specjalnego nie pokazał, ale teraz ma okazje trochę pograć na cegle może ma nawet szanse na tytuł w Niemczech. Włoch nie powinien mu sprawić większych problemów, Pippo ma kłopoty z przejściem pierwszych rund w challach to co tu mówić o pokonaniu Robredo. Jego forma jest dla mnie trochę niewiadomą ale zaufam mu, jak tylko zagra na swoim poziomie to Volandri może liczyć max na jednego seta.
Jaroslaw Pospisil - Sergiy Stakhovsky 2 1,35 10/10
Kolega Mozi lubi szukać niespodzianek, ale ja tu widzę, łatwe win Ukraińca. Pospisil nie ma argumentów aby rywalizować z takim grajkiem jak Stachu, co najmniej jest o klasę słabszy...

tikanes 246

tikanes

Użytkownik
Z ciekawości: Skąd wziąłeś to info? Własne obserwacje czy jakaś stronka? Wg moich obserwacji (i wszystkich, którzy oglądali ten turniej w poprzednich latach czy choćby przez weekend Puchar Davisa) cegła w Sttutgarcie jest szybka.
Także wg jednego z serwisów oceniających szybkość nawierzchni jest ona porównywalna z tymi na RG czy w Madrycie. Wolną to masz nawierzchnie w Bastad. Jak sobie porównasz w tym tygodniu na streamach to może zobaczysz różnicę.
Pospisila widziałem ostatnio na streamach parę razy i w dwóch meczach na własne oczy i moje wrażenia są negatywne. Co więcej zajmuje wyższe miejsce w rankingu niż jego umiejętności. Ale stylu gry, wad i zalet ode mnie nie dostaniesz.
Na piśmie tego też nigdzie nie zauważyłem, ale z tego co oglądałem to nawierzchnia w Stuttgracie jest raczej z tych szybszych. Jeśli nie odpuści Ukrainec to nie warto bawić się w wygraną tylko czyste 2-0 obstawiać.

K 23

kajzer

Użytkownik
Lukasz Kubot v Daniel Gimeno-Traver

Typ:1
Kurs:1.50

W ramach pierwszej rundy turnieju ATP w Stuttgarcie zmierzą się Łukasz Kubot i Daniel Gimeno-Traver. Gdy spojrzymy na ranking ATP to trudno było by wskazać faworyta tego spotkania ponieważ obydwaj tenisiści są bardzo blisko siebie Polak po znakomitym występie w Wimbledonie zanotował spory awans i aktualnie jest na 69 pozycji co nadal jest niższą lokatą niż ta na której plasuje się jego dzisiejszy przeciwnik, który jest 60. Z tym, że Polak jest ostatnio w formie i powoli pnie się do góry a Gimeno-Traver gra ostatnio bardzo przeciętnie. Stąd też mimo iż Polak jest niżej notowany jest faworytem tego spotkania nie tylko moim zdaniem ale również bukmacherów, którzy wystawili na niego kurs 1.50. Myślę, że nasz zawodnik nie będzie miał żadnych problemów przecież ostatnio miał doczynienia z dużo mocniejszymi przeciwnikami z którym wygrywał.

Gael Monfils v Victor Hanescu

Typ:1
Kurs:1.25

I jeszcze jeden typ z tenisa i również z meczu pierwszej rundy turnieju ATP w Stuttgarcie ale tym razem po dość niskim kursie ale mimo wszystko myślę, że warto, ponieważ Gael Monfils nie powinien mieć żadnych problemów ze zwycięstwem w meczu z Victor Hanescu, myślę, że można się pokusić o postawienie na zwycięstwo Monfilsa w dwóch setach ale ja postanowiłem zagrać bardziej bezpiecznie. Jeżeli chodzi o ranking obydwu tenisistów to Francuz aktualnie jest na bardzo wysokiej 7 pozycji zaś Rumun plasuje się na 64 miejscu. Jak widać obydwu tenisistów dzieli bardzo dużo w rankingu i podobnie powinno być jutro na korcie. Obydwaj tenisiści mierzyli się ze sobą już 4 razy i tu również statystyki przemawiają za Francuzem, który wygrał trzy z czterech spotkań. Myślę, że pojedynek zakończy się w dwóch gładkich setach.

9adrian2 37

9adrian2

Użytkownik
Tenis- ATP - Stuttgart (GER) - Claycourt
Guillermo Garcia-Lopez vs. Radek Stepanek
typ:2
kurs:1,62
sportingbet
Rozpoczyna się pierwsza runda turnieju w Stuttgarcie w której zagrają ze sobą o godzinie 17:30 Guillermo Garcia-Lopez i Radek Stepanek. Lopez zajmuje obecnie 38 pozycję w rankingu ATP. Widziałem kilka spotkań w wykonaniu Hiszpana i muszę stwierdzić, że jego gra wygląda naprawdę kiepsko, Hiszpan popełnia mnóstwo nie wymuszonych błędów. Porażki z takimi tenisistami jak Xavier Malisse, czy też Fabio Foginini, albo przegrana z Beckiem mówią chyba same za siebie. Natomiast Radek Stepanek znajduje się na 57 miejscu w rankingu. Jednak uważam, że ten doświadczony zawodnik z Czech powinien znajdować się o wiele wyżej w rankingu. Ostatnimi czasy miał pecha z kontuzjami lub trafiał już w pierwszej rundzie na bardzo dobrych graczy. Jednak teraz Czech powinien sobie poradzić z Lopezem. Stepanek dysponuje świetym serwisem, jest szybkim zawodnikiem... Sądzę że na dzień dzisiejszy Stepanek ma o wiele więcej argumentów od chaotycznie grającego Hiszpana.

S 2

sebcio89

Użytkownik
Dzisiaj wyjątkowo pechowy dzień dla mnie... zagrałem rano na zwycięstwo Dustina Browna z Francuzem, o którym nikt nigdy nie słyszał. Potem na Leonardo Mayera, który wydawał się być o klasę lepszy od Victora Crivoi (już nie wspomnę o tym, że serwował po mecz ale przegrał chyba 5 gemów z rzędu). Potem na 2:0 Stakhovskiego z Pospisilem (cudem wymęczył 2:1 z przeciętnym grajkiem). Potem na Tatishvili z Pironkovą (tu na szczęście dostałem zwrot na Betfair). Dobrze, że nie ruszyłem meczu Robredo z Volandrim. I teraz się zastanawiam czy Simon Gilles da radę dzisiaj z Montanesem. Ktoś doradzi jak podejść do tego meczu?

mozi 552

mozi

Użytkownik

Michael Ryderstedt - Maximo Gonzalez 1 @ 4.14 ✅ 6:4 2:6 6:2 Tym razem turniej w Bastad. Jak widać dalej staram się szukać niespodzianek, to w ostatnich miesiącach przyniosło mi największy efekt, chociaż przez to skuteczność nie jest powalająca.W Bastad od kilku lat tenisiści gospodarzy potrafią wspiąć się na wyżyny i nawet jeśli nie są wysokiej klasy grajkami, to w tym evencie pokazują naprawdę dobry tenis. Przed dwoma laty do półfinału doszedł Andreas Vinciguerra, inny Szwedzki tenisista, który był klasyfikowany poza pierwszą setką rankingu ATP, a mimo to pokonał wtedy kolejno: Serrę, Canasa i Melzera. Maximo to gracz, który opiera swą grę na rzemieślniczym przebijaniu piłeczki z końcowej linii, jest niezwykle regularny, sprytny, sprawny, ale brakuje mu kończącego uderzenia i przede wszystkim pewnego serwisu. Ryderstedt (info od Włodara :wink ???? to agresywny gracz, często szukający kończących zagrań, przez co jest groźny na szybkich kortach. Dochodzi do tego agresywny pierwszy serwis i całkiem przyzwoite drugie podania. Lubi zaatakować słabszy serwis rywala i z Maximusem będzie miał na to wiele szans, a jeśli w dodatku będzie pilnował swojego podania to ma spore szanse na zwycięstwo. Maximo ostatnio w słabej formie, przegrał osiem spotkań z rzędu (w tym z Gianessim i Cipollą po 2:0 na cegle), myślę że w tej formie rywal ma szanse powalczyć. Tym bardziej, że będzie grał przed swoją publicznością, a w dodatku ma atuty, które mogą się sprawdzić z tym rywalem. Kończące uderzenia mogę tu załatwić sprawę, o ile tylko będzie miał na tyle szczęścia, by piłeczki trafiały w kort. Szwed ma jeszcze dłuższą serię przegranych (0-9), nie chciałbym mówić o przełamaniu, bo typuje jego zwycięstwo, głównie przez to, że Maxi jest bez formy, a turniej odbywa się w Szwecji. W weekend Michael grał w Pucharze Davisa i może nie ugrał dla swojej drużyny zbyt wiele, ale optymistycznym prognostykiem może być urwany set w meczu z Troickim :wink:​

lighter 573

lighter

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - ATP Bastad
Spotkanie: Michael Ryderstedt - Maximo Gonzalez
Typ: Michael Ryderstedt wygra przynajmniej 1 seta ✅
Kurs: 2,15
Bukmacher: Bwin

Analiza:
Rozpoczyna się kolejny turniej ATP w Bastad, w którym Szwedzi, gospodarze, byli zawsze mocni. Postanowiłem dzisiaj zagrać na co najmniej jednego wygranego seta w wykonaniu Michaela Ryderstedta. Zawodnik ten pomimo odległej pozycji w rankingu ATP potrafi grać w tenisa. Ryderstedt to z pozoru agresywny zawodnik, skracający wymiany, dobrze serwujący, szukający często kończącego uderzenia. Jeżeli będzie wchodził mu serwis to spokojnie powinien seta ugrać. Dzisiejszym rywalem Ryderstedta będzie Maximo Gonzalez, Argentyńczyk znajdujący się ostatnio w słabej formie, przegrywający wszystkie swoje spotkania. Jego głównym atutem jest utrzymywanie piłki w korcie, wygrywanie długich wymian, brakuje mu jednak kończącego uderzenia. Ostatnio został pokonany przez całkowicie anonimowego dla mnie Alessandro Giannessiego, więc dlaczego Ryderstedt u siebie miałby nie ugrać z nim nawet seta? Myślę, że po tym kursie warto grać to spotkanie, Szwed niesiony dopingiem kibiców może nawet wygrać to spotkanie. Ja decyduję się na tą bezpieczniejszą opcję czyli przynajmniej 1 seta.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Lindstedt/Tecau - Knowle/Zeelenay @ 1.43 8/10 ✅ 63 46 108
Para Szwedzko-Rumuńska w ostatnim półtoraroczu zrobiła dosyć duży postęp w tamtym sezonie zabrakło początku by powalczyć o Londyńskiego Mastersa lecz teraz Lindstedt i Tecau jest piątą siła w debla i widać że wytrzymują presje.
Knowle to już dawno nie jest uznana firma deblowa, a grając w parze z Zeelenayem jeszcze bardziej traci na wartości.
Nie ma tutaj co opisywać turniej pod płotem dla Lindstedta ich spotkanie w OOP jest ułożone jako mecz dnia, forma jest widać to po rankingach czy zdobytym jednym punkcie z Serbią właśnie przez Lindstedta w parze z Aspelinem, nie sądze by w domowym turnieju Robert i Horia mieli problemy z zameldowaniem się do kolejnej rundy.

9adrian2 37

9adrian2

Użytkownik
Tenis: ATP - Stuttgart (GER) - Claycourt
Łukasz Kubot Vs. Daniel Gimeno Traver
Typ: 2:0
Kurs: 2,05
Buk: Bwin

Po wczorajszym nietrafionym typie postanowiłem zagrać ponownie na tenis. Dzisiaj o 12:00 na korcie w Stuttgarcie staną naprzeciw siebie Kubot i Gimeno Traver. Polak urodzony w Lublinie po rewelacyjnej grze w Wimbledonie rozpoczyna dzisiaj w południe rywalizację w turnieju ATP World Tour. Łukasz obecnie przeżywa wspaniały okres w swojej karierze, myślę, że po tym co pokazał na Wimbledonie jest teraz w swojej życiowej formie. Przeciwnik Kubota to Hiszpan, który niegdyś świetnie sobie radził na poziomie ATP. Jednak Daniel od chwili kiedy wrócił po kontuzji na korty nie pokazjue już swojej dawnej gry, daleko mu jeszcze do optymalnej formy, dlatego uważam, że doświadczony i w życiowej formie Kubot powinien sobie gładko poradzić z Hiszpanem i awansować do drugiej rundy bez większych problemów.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Andreas Seppi - Marcel Granollers 2 @ 3.27 Pinnacle ✅ 3:6 6:3 1:6 Długo się zastanawiałem nad tym typem, ale doszedłem w końcu do wniosku, że warto zaryzykować w tym meczu, bo kursy są zdecydowanie przesadzone. Włoch (rakieta numer jeden w swoim kraju) wygrał niedawno turniej na trawie w Eastbourne, jednak na cegle w tym sezonie nie imponował. Seppi to straszny solidniak, który na ogół wygrywa co ma wygrać, ale gdy przychodzi co do czego to nie jest w stanie pokonać nikogo z czołówki (dla przykładu, tylko raz udało mu się wygrać mecz w 2011 roku, będąc w roli typowego outsidera, był to finał w Eastbourne, zakończony kreczem rywala :-| dla porównania Granollers wygrał już 6 takich spotkań, m.in. z Wawrinką, Davidenką i Troickim). Mimo 190 cm wzrostu (Hiszpan zresztą mierzy tyle samo) nie ma mocnego podania, choć pierwsze potrafi być całkiem kąśliwe. Nie nazwałbym jednak serwisu Włocha specjalną zaletą, widzę nawet lekką przewagę Hiszpana w tym elemencie. Główną bronią Seppiego jest bardzo pewny forhend, którym zdobywa większość punktów. Marcel jak na Hiszpana gra ofensywnie, choć na cegle potrafi wdać się w dłuższą wymianę. Po swoim serwisie lubi pobiec do siatki, gdzie jest raczej pewny. Dokładnie rok temu również spotkali się w pierwszej rundzie turnieju, tyle że w Bastad, wygrał wtedy Włoch, oddając Marcelowi 6 gemów. Wtedy kursy były niemal równe i gdyby dziś było podobnie odpuściłbym ten mecz. Tak nie jest, więc próbuje typu na Hiszpana, który w zeszłym sezonie był w gorszej dyspozycji (twierdzę tak patrząc na wyniki), natomiast Seppi w lepszej (Włoch na cegle wygrał w tym roku na poziomie ATP tylko 2 mecze!). H2H 2:1 dla Andreasa, jednak ostatni mecz (USO 2010) wygrał... Marcel. Dlatego widząc kilka czynników wskazujących na Hiszpana poszukam tu niespodzianki, tym bardziej, że bukmacherzy bardzo mocno zasugerowali się przy wystawianiu kursów, wynikami osiąganymi na trawie ;)

Andrey Golubev - Ruben Ramirez-Hidalgo 1 @ 2.26 Pinnacle
⛔ 7:6 1:6 2:6
Ruben to ceglany rzemieślnik, który swoją grę opiera na przebijaniu piłeczki na drugą stroną kortu, co ze słabszymi rywalami kończy się na ogół błędami, potrafi też zagrać z rywalem o podobnej specyfice do swojej, bo mimo 31 lat na karku bardzo ciężko go zabiegać. Dziś jednak po drugiej stronie siatki stanie rywal, który znając Golubeva nie będzie wdawał się w zbyt długie wymiany. Widzę przewagę Golubeva w niemal każdym elemencie tenisowego rzemiosła (może oprócz regularności) - serwis, agresywny return, czy kończące uderzenie. Można powiedzieć, że ok, ale te elementy nie są tak istotne na cegle. Jednak Kazach na mączce grać potrafi, a w tym miesiącu ma do obrony masę punktów za zeszłoroczny triumf w Hamburgu. O powtórzenie tego wyczynu będzie bardzo trudno, bo Golubeva męczą w tym roku kontuzje (kostka, kolano). Czytałem przed chwilą wypowiedź jego trenera - Maxa Puciego, który twierdził, że z meczu na mecz wszystko powinno wyglądać lepiej i szczerze mówiąc liczę na to. Co ciekawe Andrey wygrał ostatni mecz... w marcu! Od tego czasu zaliczył wstydliwą serię 0-15! Dziś najlepszy moment na to by ją w końcu przerwać, bo rywal jest do ogrania. Ramirez przegrał w ostatnich tygodniach z takimi tenisistami jak: Klec, Donskoy, Pospisil, Puc, czy Ungur, dlatego myślę, że jeśli Andrey wyjdzie na kort odpowiednio zmotywowany (obrona punktów powinna być odpowiednią motywacją) i jeśli sam nie będzie popełniał błędu za błędem to po prostu wygra.

M 6,1K

mrgalgan

Użytkownik
Garcia-L. G. - Kubot Ł. 2 @ 2.25 Sportingbet ✅ ✅
Dzisiaj postanowiłem wziąć pod lupę spotkanie naszego rodaka z Hiszpanem. Zagrają dzisiaj na swojej ulubionej nawierzchni - clayu. Wczoraj Kubot może nie dosyć gładko, ale spokojnie odprawił rodaka Garcii. Dzień wcześniej Garcia dosłownie zmiażdżył Stepanka (6:1 i 6:3). Można by więc wywnioskować, że lepiej na tym turnieju czuje się Hiszpan. Nic bardziej mylnego, jeśli spojrzymy na historię obu zawodników na tym turnieju w poprzednich latach to zobaczymy coś zupełnie odwrotnego. Polak wystąpił tu tylko w 2009, ale za to pokazał się z bardzo dobrej strony - pokonał Andujara i występującego w roli gospodarza Kohlschreibera, a uległ dopiero kolejnemu Niemcowi Kieferowi. Hiszpan w poprzednim roku wygrał tu ze swoim rodakiem Navarro i poległ w następnej rundzie z Mayerem. Poprzednie dwa lata nie przechodził nawet do 2giej rundy. Uważam, że Kubot po znakomitym występie na Wimbledonie będzie kontynuował zwycięską passę i odprawi dziś nie będącego w jakiejś wielkiej formie Hiszpana.

robel 153

robel

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Spotkanie: Pablo Andujar - Albert Montanes 2:1⛔⛔⛔
Typ:2
Kurs: 1.60⛔⛔⛔
Buk: Expekt

Analiza:

Pojedynek 2 Hiszpanów. W Tourze nie pozostało już zbyt wiele turniejów ceglanych, czołówka odpoczywa, więc nie mogło zabraknąć Andujara, ani broniącego punkty Montesa(w ubiegłym roku wygrał turniej). Pablo w tym roku po za turniejem w Casablance gdzie wygrał turniej i Costa Do Sauipe gdzie doszedł do ćwierćfinału nic wielkiego na clayu nie pokazuje, jest bardzo nieregularny i mimo że to &quot;jego nawierzchnia&quot; do czołówki &quot;claycorterów&quot; mu jeszcze brakuje. Montanes kolejny &quot;clayowiec&quot; w tym roku solidnie, m. in ćwierćfinał Buenos Aires, półfinał Casablanca, 1/8 Barcelona, ćwierćfinał Belgrad, 1/8 Rg&#39;s pamiętny mecz z Fogninim. Co ciekawe w tym turnieju jest możliwość rewanżu za tamten mecz, ponieważ gdy obaj wygrają swoje mecze spotkają się w ćwierćfinale. Bilans meczy na cegle Montanesa 15/10, Pabla 14/11. Bilans meczy bezpośrednich 2:1 dla Montanesa(wszystkie mecze na cegle)

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Lindstedt/Tecau &amp; Ryderstedt +3.5g @ 2.26 6/10 ✅ 64 62, 64 62
Obrońcy tytułu chyba będą mieć jeszcze łatwiej niż rok temu, nie sądzę by mieli przynajmniej do finału jakieś problemy z meldunkiem, prawdopodobnie Kohlmann jak i Brown już myślą o występie na półmastersie w Hamburgu.
Ryerstedt świetne zawody z Gonzalezem duża pracowitość Michaela która dała awans w drugiej rundzie dostał aktualnie słabszego gracza niż Argentyńczyk, Hiszpan to poziom chall osttanio to już tylko tułaczka po turniejach i ciułanie punktów z szans od losu.
RRH słabszy pierwszy serwis tym bardziej drugi przy ostrej grze Szweda i przy wymarzonym przeciwniku dla niego w tej fazie turnieju ćwierćfinał stoi dużym otworem.

lighter 573

lighter

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Bastad
Spotkanie: Ruben Ramirez Hidalgo - Michael Ryderstedt
Typ: Michael Ryderstedt
Kurs: 2,62
Bukmacher: Bet365

Analiza:
W pojedynku o ćwierćfinał tenisowego turnieju w Bastad spotkają się reprezentant gospodarzy i Hiszpan mający lata swojej najlepszej gry za sobą Ruben Ramirez Hidalgo. Faworytem bukmacherów jest Hiszpan, ja jestem jednak skłonny grać na Szweda, ponieważ oglądałem jego ostatni mecz w tym turnieju. W meczu tym Ryderstedt pokonał Maximo Gonzaleza czyli zawodnika o klasę lepszego od Hidalgo. Szwed imponował przede wszystkim dobrym, regularnym serwisem, silnym uderzeniem końcowym, którym potrafił trafić pod linię, a czasami nawet ładnymi technicznymi zagraniami przy siatce. Poza tym przytoczę jeszcze raz argument, że Ryderstedt gra przed własną publicznością, która żywiołowo nagradza go brawami po każdym zdobytym punkcie. Dzisiejszym rywalem Szweda będzie Ruben Ramirez Hidalgo, który zajmuje obecnie odległą pozycję w rankingu ATP (nawiasem Szwed jest jeszcze dale, ale ranking nie gra). Ruben to typowy rzemieślnik, przebijający piłeczkę, trzymający ją w korcie, chcący zamęczyć rywala długimi wymianami. Ostatnio nie prezentuje jednak dobrej formy i pokazuje się głównie na poziomie challengerów, gdzie też nie zawsze dobrze mu idzie, o czym świadczy ostatnia wysoka przegrana z Ivo Klecem w Pozoblanco. Słaby serwis Hiszpana powinien być dzisiaj atakowany ostrym returnem Ryderstedta. Myślę, że dzisiaj moc Szweda będzie górą nad wytrwałością Hiszpana.

Otrzymane punkty reputacji: +2
P 161

poozon

Użytkownik
Volandri F. - Haider-Maurer A. typ Volandri bukmacher Pinnacle kurs 1.71 stawka 3/10

Turniej ATP Bastad 2011 . W pierwszej rundzie Volandri pokonał kontuzjowanego Robredo który zszedł z kortu w drugim secie natomiast Haider-Maurer A. wygrał z Kukushkinem (7:5 6:2) . Wczoraj stawiałem na to spotkanie , nie było ono trudną przewrawą dla Austrakia z takiego o to powodu Kukushkin w weekend grał w Argentynie w Davis Cup , po czym musiał wracać 16 godzin do Europy . Niby dwa dni miał na aklimatyzję alę wiadomo jak takie podróże wpływają na organizmi 2 x 16 godzien 2 x aklimatyzja w ciągu 7 dni ciężka sprawa , więc tym wynikiem nie sugeruję się w dzisiejszym typie . Panowie w tym roku spotkali się dwa razy na kortach ziemnych oba spotkania wygrał Volandri . Marzec 6-4 6-3 ( Barletta CH szybkość kortu 38.83% ) , kwiecień 6-4 6-0 ( Napoli CH szybkość kortu 31% ) dzisiaj natomiast spotkają się w Basatd ATP gdzie szybkość kortu wynosi 34.89% .

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom