>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Rzym (08.05.2022 - 15.05.2022)

Status
Zamknięty.
tarki_16 279,5K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
pobrane.jpg

Miejsce: Rzym, Włochy
Data rozgrywania: 08.05.2022- 15.05.2022
Nawierzchnia: Clay
Kategoria: ATP 1000
Pula nagród: €4,925,640
Oficjalna strona turnieju: https://www.internazionalibnlditalia.com/en/
Lista Startowa: https://www.tennisteen.it/entry-list/atp/23775-atp-entry-list-9-15-maggio-2022.html
Drabinka: https://www.atptour.com/en/scores/current/rome/416/draws?matchType=Singles
Plan gier: https://www.atptour.com/en/scores/current/rome/416/daily-schedule
Zwycięzca singla 2021:
R. Nadal
Zwycięzcy debla 2021: N. Mektic / M. Pavic

Zapraszam do merytorycznej dyskusji i pisania analiz

Ostatnia edycja:
piatddz 65,4K

piatddz

Użytkownik
🎾 Karen Khachanov - Giulio Zeppieri | Zeppieri +1.5 seta @2,05

Unibet

Khachanov jakby zatrzymał się w rozwoju. Co roku co raz słabiej to wygląda, a wcześniej był wymieniany na równi ze swoimi Ruskimi kolegami Rublevem i Medvedevem. Giulio gra u siebie, grał wcześniej tutaj challangera, zagrał dwa mecze kwalifikacyjne gdzie wygrał z bardzo solidnym osatnio Molcanem i mocno serwującym Cressym. Khachanov ma duże przestoje w grze, ostatnio 2:0 do tyłu z Lucą Pouille, który dawno nie gral na wysokim poziomie to z rozegranym gospodarzem jak najbardziej jest w stanie stracić seta. Na pewno Zeppieri jeśli zagra tak jak we wcześniejszych meczach w Rzymie to będzie dawał sporo szans Ruskowi na popełnianie błędów. Dalej Khachanov ze względu na swój staż i nazwisko jest tutaj dużym faworytem, ale moim zdaniem to nie musi być łatwy mecz dla niego, szczególnie w takiej formie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +90
louisarmstrong 1,4M

louisarmstrong

Użytkownik
Theim - Fognini
3 sety kurs 2.63 wh
, a jak 3 sety to warto próbować typować zwycięzcę 2:1 Theim kurs 5,8
Nie wiem czy to nie za wcześnie na przełamanie dla Dominika ale Wawrinka się dzisiaj przełamał , może pójdzie w jego ślady.Przeciwnik jak najbardziej odpowiedni , z fabio H2h 3:1 dla Dominika , wszystkie 3 wygrane 2:0 , a przegrana z Fabio 2:1 właśnie tutaj w Rzymie .Może porą na Theim 2:1...
Spokojniutkie stawki na przełamania !
Jeśli nie dziś , to już niedługo, ten konik też się jeszcze powinien rozpędzać z każdym biegiem...
Zieloności

U 0

Usunięty użytkownik 153241

Gość
Isner + Goffin AkO 3.99
Młody Cerundolo po wyskoku w Miami gra słabo lub przeciętnie. Isner go zamęczy serwisem. Hurkacz po singlu i deblu w Madrycie na pewno odczuwa zmęczenie, a Goffin będzie bardzo trudnym przeciwnikiem co pokazał mecz z Nadalem . LIczę , że Belg to wygra. ✅

Ostatnio zmieniony przez nieznany:
dx2 266,2K

dx2

Użytkownik
P.Martinez-Sinner (-3,5 gema) 2 @1.53

Jezeli Sinner by odpadl na glownym korcie wiwczornej sesji to byloby wielkie rozczarowanie dla kibicow. Probuje podbic handicapem pod lepszy kurs rzecz jasna. Martinez nie jest latwym rywalem, regularnosc to jego duza zaleta, Hiszpan nawet wygral swoj 1 turniej ATP w tym roku. Niemniej jednak Sinner po przecietnym wystepie w Madrycie w stolicy Wloch ma wieksze plany i trzeba byloby zagrac co najmniej jeden dobry turniej z tego dubletu Madryt-Rzym, wiec licze ze taki hc gemowy pokryje.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +474
dx2 266,2K

dx2

Użytkownik
Fognini-Sinner (-2,5 gema) 2 @1.49

Uwazam, ze to rozsadna propozycje. Fognini juz ma co raz trudniej by pracowac tak ciekzo jak kiedys, wiek go goni, troche pogral w Ameryce Poludniowej na cegle, ale tam obsada byla slasza. W europejskim sezonie to wyglada slabo. Niby Fog mial tak juz w przeszlosci, ze nic sie nie dzialo i w Rzymie nagle boom, ale nic z tego chyba nie bedzie. Zreszta Sinner tez gra o wynik w Rzymie. Niby w poprzendih edycjahc dotarl maksymalnie do 3 rundy,a ale jak przegrywal to naprzeciwko siatki byli to rywale jak Nadal, a Sinner celuje pewnie w duzo dalsze rejony drabinki. Mlody Wloch wczoraj wygladal bardzo dobrze, faworytem jest z pewnoscia i tu jest kwestia podrasowania kursu oczywiscie.

Fognini sadze, ze ma szanse na lepszy rezulat w grze delowej razem z Bolellim obecnie.

Goffin-Brooksky 1 @1.4

Juz ten kurs od wczoraj polecial i tak srednio mi odpowiada, ale to typ z przekonania, a nie z kursu. Goffin w Madrycie byl bardzo bliski ogrania Nadala, baaa nawet tam wygladal lepiej z glebi kortu uwazam. W Rzymie Belg notowal praktycznie zawsze lepsze wyniki niz w Madrycie, wiec sadze ze zamelduje sie w kolejnej rundzie.

Ostatnia edycja:
louisarmstrong 1,4M

louisarmstrong

Użytkownik
Sebastian Baez - Alexander Dzban Zverev.
Typ Baez wygra seta
kurs 2.12
Betclic
Pogral bym tu 3 sety po nieco lepszym kursie , ale sie boje po tym co Zverev zaprezentowal w niedzienym finale .
Ne wiem czego sie po nim spodziewac.Argentynczyk bardzo rzetelny gracz , zwlaszcza na tej nawierzchni , znakomita seria 8 zwyciestw , 2 tutaj w Rzymie , i ostatnio wygrany turniej w Estoril po finale z Tiaffo , Bilans w tym roku na glinie , 19:6 , tylko w dwoch meczach nie ugrywal seta i powinien utrzymac ta statystyke. Zwroce uwage jeszcze ze ma w tym roku wygrana z dunczykiem Rune 2:0 , tym samym ktory odwalil w dwoch setach Zvereva ostatnio w pierwszej rundzie Monachium.
Licze tutaj na seta Baeza , a szczerze mowiac nie zdziwie sie jesli ugra w tym meczu 2

P 97

paszab

Użytkownik
Goffin(-4,5 gema) - Brooksby @2,45
Podbijam zakład kolegi wyżej o ujemny handicap. Goffin jest ewidentnie w gazie. Po fantastycznym meczu z Nadalem w Madrycie (gdzie miał 4 piłki meczowe na pokonanie Hiszpana) wydaje się, że nie zwalnia tempa. W pierwszej rundzie pokonał 2-0 Hurkacza który na ziemi w tym sezonie wygląda lepiej niż w poprzednich latach. Teraz przed nim znacznie łatwiejszy przeciwnik. Amerykanin w tym sezonie fatalnie wygląda na ziemi, dwie szybkie porażki z Wolfem 4-6 4-6 i Bautistą 0-6 2-6 (!), tylko jedno zwycięstwo z challengerowcem który dostał dziką kartę. Patrząc nawet na ten mecz można się przyczepić do wielu rzeczy. Wymowny już jest fakt, że Cobollemu udało się doprowdzić aż do 11 break pointów. Lepsza skuteczność Włocha w kluczowych momentach mogła całkowicie zmienić obraz tego meczu, i końcowy rezultat.
Ja osobiście pokusiłem się o handicap -5,5 po wyższym kursie, ale Wam proponuje bezpieczniejszą alternatywę.

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Dimitrov 4,33
Dimitrov 4,5 1,8

Tsitsipas na moje za latwo,ostatnio wygrywa w ich starciach.Dimitrova stac na duzo wiecej a Grek uwazam, ze bedzie celowac bardziej w RG

warzyn 163,4K

warzyn

Użytkownik
Pytanie do ekspertów.
Nie wiem z jakiej podróży wraca Wawrinka, ale chyba klasa i umiejętności mistrza są czymś czego się nie zapomina.
Pozatym Djoko nie jest ostatnio nie do ruszenia. Gdyby dzisiaj Wawrinka zagrał słabo i stracił po przełamaniu w secie to chyba 7 gemów wyciągnie lub zrobi handi +5.5 gema?
Wawrinka +6.5 gema
fortuna @1.71

U 0

Gość
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
De Minaur plus Khachanov AKO@ 16.99 ⛔
Przeciwnicy wymęczeni, w Rzymie prawie 30 stopni. Ktoś z pary Tsitsipas , Zverev dziś spakuje się do Paryża Takie man przeczucie...

Bergkamp10 24,6K

Bergkamp10

Użytkownik
Sinner vs Tsitsipas
@ Sinner +1,5 seta
@ + 2,5 seta w meczu
@ dokładny wynik 2:1 Sinner

Próbuję takie oto opcje w kierunku Włocha w meczu z Grekiem. Mam nadzieję, że publiczność, dyspozycja dnia oraz "głód" zwycięstwa będą tego dnia po stronie Sinnera i będzie on w stanie rozstrzygnąć to spotkanie na swoją korzyść. Tsitsipas dość sporo już po grał na mączne i pasowało by trochę na moment zwolnić, odpuścić i nabrać świeżości przed RG a nie toczyć kolejne ciężkie boje i zarzynać się w każdym spotkaniu. Sinner ma potencjał i umiejętności by postawić się mam nadzieję już trochę wypompowanemu i wyeksplatowanemu Tsitsipasowi. W przeszłości to na tych kortach zrobił i mam nadzieję ze to powtórzy.

Otrzymane punkty reputacji: +90
D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Djokovic wygra Rzym 1,66

Kursu nie widze aktualnie, ale innej opcji dla mnie nie ma.FAA dzisiaj gral bardzo dobrze, ale to Co gral Novak to inny level.Polecam obejrzec, chociazby tie break.Byl po prostu genialny.Ruud nie bedzie w stanie zagrozic, tak grajacemu Novakowi, jest za slaby po prostu.W finale Tsitsipas lub Zverev, ogolnie Zverev zaczal grac, a podanie w waznych momentach mu funkcjonuje, ale po Madrycie mozliwy rewanz.Tak czy siak Novak zlapal forme, tuz przed RG gra naprawde dobrze.Nadal pod forma,Alcaraz za malo doswiadczony na best of five I wg mnie Novak jest faworytem do Szlema

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +352
G 12,1K

gracz83

Użytkownik
Djokovic-Tsitsipas
Typ:2 handi +4,5
Kurs: 1.45
Totolotek

W finale jak wszystkim wiadomo spotykają się w dobrych formach Serb z Grekiem, co można napisać o półfinałach?Niemieckie drewno nic nie pokazało, a już w 2 i 3 secie parodia(nie służą mu takie wolne korty, szybko się zniechęca, moc uderzeń ,serwisu już niestety nie rażąca, co do typu to opieram go głównie na tym że mimo wszystko Djoker ma troszeczke wolniejsze ruchy aniżeli sprzed np.5lat, jest to w dodatku ziemia którą Grek uwielbia(ma stabilną formę) i dzięki temu mamy taki sam kurs jak na wygraną jedynki ale pewniejszy, dlatego polecam razem z Igą daje nam 1.70,bardzo fajny typ, dobry typ kolega dx dał z handi na Igę choć to zawsze tenis,pewnie pokryje ale wolę pewniejszą 1, POLECAM!!!!

U 0

Gość
Djoko 2/0 @ 2.07
Serb wraca do formy, Greka zaraz jakaś kontuzja złapie bo gra wszystko jak leci na mączce. Dokładam Igę 2/0 @ 1.58 bez zbędnych dywagacji.
AKO @ 3.27 ✅

xamon 134,7K

xamon

Użytkownik
Król wrócił w wielkim stylu, teraz nie pozostaje nic innego jak ograć wszystkich podrabiańców na RG.

louisarmstrong 1,4M

louisarmstrong

Użytkownik
On zrobi cos wiecek , wygra Garossa , Wimbledon i US open i jeszcze cos organizatoro Auatralia Open 2024 odmowi i nie pojedzie.
I bardzo mu kibicuje by dokladnie tak zrobil a AO ostentacyjnie olal.

G 12,1K

gracz83

Użytkownik
Jako wielki wielbiciel przez lata Federera, wczesniej Samprasa , myślę że to co prezentuje teraz Carlos to jest kosmos, w tym wieku taki wachlarz, niesamowite, jeśli nie bedzie kontuzji mysle ze jest w stanie Garrosa wygrać choć nie wiem też właśnie jak zareaguje tak młody organizm bez tego "rozłożenia sił"na 3setówki, tylko tego nie wiem bo resztę pokazał w Madrycie, brawa za dzisiejsze typy , słaba głowa Greka oj słaba, prezentuje stały poziom którego już nigdy nie przeskoczy, jakieś pojedyńcze turnieje typu atp1000 i to wszystko, pzdr

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom