>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Acapulco, Delray Bech & Dubaj, 23.02 - 02.03.2009

Status
Zamknięty.
prasa 1,3K

prasa

Forum VIP

Miejsce: Delray Beach, USA
Ranga: ATP World Tour 250
Rozmiar drabinki: S-32 D-16
Nawierzchnia: Hard
Pula nagród: $500,000
Strona oficjalna: http://www.yellowtennisball.com/online/

2008
Singiel
: [Q]K Nishikori (JPN) d. [1]J Blake (USA) 3:6 6:1 6:4
Debel: [2]Mirnyi/J Murray d. [1]Bryan/Bryan 6:4 3:6 10-6

Miejsce: Dubaj, Zjednoczone Emiraty Arabskie
Ranga: ATP World Tour 500
Rozmiar drabinki: S-32 D-16
Nawierzchnia: Hard
Pula nagród: $2,233,000
Strona www: http://www.barclaysdubaitennischampionships.com

2008
Singiel
: [6]A Roddick (USA) d. F Lopez (ESP) 6:7(8) 6:4 6:2
Debel: [4]Knowles/Bhupathi d. Damm/Vizner 7:5 7:6(7)

Miejsce: Acapulco, Meksyk
Ranga: ATP World Tour 500
Rozmiar drabinki : S-32 D-16
Nawierzchnia: Clay
Pula nagród: $1,226,500
Strona www: http://abiertomextenis.com.mx/

2008

Singiel : [6]N Almagro (ESP) d. [1]D Nalbandian (ARG) 6:1 7:6(1)
Debla: [2]Marach/Mertinak d. Calleri/Horna 6:2 6:7(3) 10-7

dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
L. Dlouhy/L. Paes- S. Bolelli/I. Karlovic​
Jutro rozpoczyna się turniej w Dubaju. Jest to dobrze obsadzony turniej, wysoko punktowany i premiowany finansowo. Jutro odbędzie się 6 meczy singlowych i raczej nie widzę niczego ciekawego(no może Ferrer, ale tego nie dam rady zagrać), ale wpadł mi w oczy mecz deblowy. Pojedynek dobrze spisującej się pary Dlouhy/Paes z parą Karlovic/Bolleli.
Wyniki pierwszych mówią same za siebie, półfinał Australian Open i finał turnieju w Rotterdamie. Kiedy już przegrywali to z najlepszymi, Nestor/Zimonjic i Bryan/Bryan, czyli numer 1 i 2 na świecie.
Ich para jest parą z konieczności, gdyż Bolleli grał ze swym rodakiem Seppim (całkiem przyzwoite wyniki), ale tutaj występuje z Karlovicem. Dr Ivo to tylko serwis, widziałem jego mecz w Zagrzebiu ze Stahovsky i powiem tylko tyle, DREWNO, nie potrafił utrzymać dłuższej wymiany, dobrze zreturnować, nic. Bolleli natomiast sukcesy odnosił tylko w deblu w tym roku, razem z Seppi no7, w singlu max 2 runda.
Jedyną nadzieją na pary Bolleli/Karlovic jest chyba zagrywka tego drugiego i umiejętności deblowe pierwszego, ale wg mnie to za mało.
Wypowiedź dość chaotyczna, ale imieniny były :jezora:.
Podsumowując nie widzę innej możliwości jak wygranej czesko- hinduskiej, którzy pokonali w tym roku Bolleli&#39;ego w AO i jutro ten wyczyn powtórzą.
Kurs 1,5 w bwin, czyli w innych bukach większy pewnie, jest wg mnie opłacalny...

rooni 135

rooni

Forum VIP
D. Ferrer vs I. Ljubicic typ: 1 kurs: 1.45✅

Dzisiaj zaczyna się ciekawy turniej w Dubaiu. Spotkanie Hiszpana z drewnem które już spróchniało:-D Wątpie by Chorwat dał dzisiaj rade Davidowi. Ljubo nic ciekawego nie prezentuje, jak większość wie jest to zawodnik typu Karlovic, czyli mocny serwis i atak z głębi kortu. Jak Ljubo był jeszcze w formie wykazywał tam jakieś predyspozycje techniczne. Tylko że obecnie jest on bez formy. Hiszpan mimo iz też nie gra w pełni swoich możliwości, jednak mysle że wysoka forma przyjdzie wraz ze zbliżającym się Roland Garros. Kurs mimo iż nie jest wysoki to jednak sądze że warto zagrać ponieważ wydaje mi się że jest to jeden z pewniejszych meczy dzisiaj.

Darcis S. (Bel)- Garcia-L. G. (Esp) typ: 2 kurs: 2.11✅

Jest to pierwszy mecz który mi się dzisiaj w rzucił w oczy . Darcis to nie ten sam zawodnik, który prezentował dobrą formę w tamtym sezonie. Jezeli dobrze pamiętam Belg nie odniósł w tym sezonie żadnego zwycięstwa. Słaba forma, widocznie źle się przygotował do sezonu. Dzisiaj myśle, że Garcia-Lopez pokaże na co go stać i wygra ten mecz w dwóch setach. Mimo iż Hiszpan w tym sezonie też nie osiągnoł jakiś tam sukcesów, ale widziałem jego dwa mecze w tym sezonie i myśle że prezentuje się solidnie. Takiego zawodnika jak Belg który przegrywa obecnie z każdym powinnien łatwo spokojnie pokonac.

rooni 135

rooni

Forum VIP
V. Hanescu vs F. Santoro typ: 1 kurs: 1.80⛔

Spotkanie , które będzie kończyć pierwszy dzień rozgrywek w Dubaiu. Hanescu kontra doświadczony Francuz. Santoro mimo już podeszłego wieku nadal regularnie startuje w turniejach ATP w grze singlowej jak i deblowej. Oprócz udanych dwóch meczy podczas AO Santoro nic ciekawego nie zaprezentował. Hanescu dość solidnie zaczoł sezon dochodząc do ćwierćfinału w Doha pokonując w 1/16 Youzhnego w dwóch setach. Rumun myśle że nie miał szczęścia w losowaniach, ponieważ zawsze trafiał na takich zawodników którzy daleko zachodzili w danym turnieju. Mysle że Rumun wygra, dlatego że Santoro jest już w podeszłym wieku nie ma co się oszukiwać, a jego regularność w występach w singlu jak i w deblu napewno da mu się odczuć . To już nie ta koordynacja, nie te siły co kilka lat temu. Myśle że obecnie ten zawodnik powinnien głównie skupić się na deblu, ponieważ odnosi tam sukcesy a gre singlową sobie odpuścić. Myśle że, Hanescu nie pozwoli pograć przeciwnikowi i narzuci swój styl gry to napewno go pokona.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Hewitt L. - Lu Y.-H. 1.32
Kangór w dobrej formie w tym sezonie w zeszłym tygodniu odpadł dopiero w połdinale z pozniejszym zwyciesca Roddickem... Lu w tym sezonie typowy sredniak... zalicdzył calkiem udane AO gdzie pokonał Nalbandiana ale pozniej porazki w pierwszych rundach lub w drugiej rundzie jakiegos sredniego chlanngera... Hewitt z takimi zawodnikami raczej nie przegrywa i nie odpuszcza meczów, lecz spodziewam sie ze Lu stawi niezly opór...
Spadea V. - Gremelmayr D. 1.60
H2H 4:0 dla Amerykanina- wszytskie mecze w tantym sezonie...trzeba Was jeszcze przekonywać? Niemiec w tym sezonie wygrał jeden mecz z Karanusicem po 3 setach... Spadea tez jakimś geniuszem nie jest ale półfinał chalngera gdzie pokonał mega talent Younga... zwyciesca moze byc tylko jeden????
Do tego moze jeszcze Haas i Sela ale nie mam czasu zeby pisac cos o tych meczach, powodzenia w ogrywnaniu buków:spokodfhgfh:

F 0

filweb

Forum VIP
Andy Murray - Arnaud Clement 2 11,00

Naprawdę nie mogłem się powstrzymać przed postawieniem na Francuza. Typ trochę subiektywny, bo jeden z moich ulubionych graczy gra przeciwko znienawidzonemu Szkotowi, ale z drugiej strony Andy po przeprawie ze Stakhovskym a Clement z ogromną wiarą w swoje siły po odrodzeniu podczas meczu ze Schuetllerem. Naprawdę wierzę w to, że szanse weterana przekraczają nawet 10% i dlatego 1/10 i wielka nadzieja, oczywiście nie na kasę.

wielki_szlem 4

wielki_szlem

Użytkownik
Kurs na ryzyko fajny, bo 11, jednak myślę że Murray ostatnio ma taki styl grania. Gra bardzo kiepsko, ale jednak wygrywa. Widziałem mecz z Stakhovskym i widziałem że Szkot nie dowierzał w to co robi Stakhu. Facet skręcił sobie kostkę pod koniec pierwszego seta i wydawało się że będzie kreczował. Lekarz obwiązał mu nogę folią usztywniającą, popsikał sprayem i wydawało się że przy takiej kontuzji to nic nie da, a Stakhovsky wstał i wygrał tie breaka w pierwszym secie. Murray był po prostu w szoku. Jednak Ukrainiec w tym momencie wspiął się na wyżyny swoich umiejętności. Potem już tylko było gorzej. Myślę że złożyła się na to słabsza gra Szkota i niesamowita Stakha, który nie przejmował się kontuzją i skakał jak sarenka (nie mylic z Serenką ???? Mecz z Francuzem może wyglądac podobnie, jednak Murray męczy się, ale przechodzi dalej.

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Andy Murray - Arnaud Clement 2 11,00
Naprawdę nie mogłem się powstrzymać przed postawieniem na Francuza. Typ trochę subiektywny, bo jeden z moich ulubionych graczy gra przeciwko znienawidzonemu Szkotowi, ale z drugiej strony Andy po przeprawie ze Stakhovskym a Clement z ogromną wiarą w swoje siły po odrodzeniu podczas meczu ze Schuetllerem. Naprawdę wierzę w to, że szanse weterana przekraczają nawet 10% i dlatego 1/10 i wielka nadzieja, oczywiście nie na kasę.
A ja na 100% nie daje szans Arnaud, chyba że się &quot;wspomoże&quot; jak dziś. Ale nie chcę o tym mówic, bo żal dupę ściska ???? I wcale nie szukam tutaj nieczystości z powodu, że postawiłem dziś na Schuettlera. Po prostu...nie wszystko tutaj było w duchu sportu i tyle. Szkoda że tak późno się dowiedziałem;] Whatever. Przejdźmy do konkretów.
Pewnie jutro sporo osób będzie chciało grac na Fabrice&#39;a Santoro. Sam chciałem to zrobic. No i zacząłem sie wahac, nie wiem czy słusznie. Santoro, tenisowy geniusz, chociaż w podeszłym jak na zawodowego zawodnika wieku, coś ostatnio pogrywa. Już na AO pokazał, że przedwcześnie niektórzy wysyłali go na emeryturę. Niby jutro wszystko przemawia za nim. Ale Chiudinelli, którego, przyznam się bez bicia, nigdy nie widziałem na żywo, obronił w TB MP przy serwie Karlovicia. A to nie należy do łatwych zadań, nawet jeśli Doktor Ivo w wiekiej formie nie jest. Dlatego nie jestem jeszcze w 100% pewny, czy zagram jutro Santoro. Jakiś lekki smrodek czuje ( ale nie w stylu meczu Clementa ???? ).

C 5

cadd

Użytkownik
Tenis Meksyk Acapulco
Almagro N. - Starace P.

Tenis ATP - Snigiel Dubai
Andreev I. - Tursunov D

Kto wie o której dokładnie czasu polskiego rozpoczęły się te spotkania? Dzięki z góry za info...

lukash 63

lukash

Użytkownik
Djokovic N. (Srb) - Cilic M. (Cro)

W tym spotkaniu oczywistym faworytem jest serb - Novak Djokovic. Co za nim przemawia ... praktycznie wszystko. Spotkania między tymi panami układały się pomyśli serba ( h2h 2:0), Djokovic to gracz numer trzy na świecie !! Co prawda w ostatnim meczu grał trzy setówke, ale taką bezpieczna, gdzie zwycięstwo nie było przez cały mecz ani razu zagrożone. Marin Cilic to natomiast dziewiętnaste miejsce rankingowe. Obecnie jest w zakomitej formie ( tak przynajmniej może sie wydawać), wygrał on ostatni turniej w chorwackim Zagrzebiu, jednak nie był to zbyt prestiżowy turniej a najgroźniejszymi jego rywalami byli tacy zawodnicy jak: Ancic i Troicki. Widać natomiast po nim już lekkie przemęczenie. W ostatnim meczu po ogromnych męczarniach Marin Cilic w trzy setowym spotkaniu wymordował zwycięstwo z Julianem Benneteau, który przecież nie powinien sprawiać większych problemów. Uważam, ze w tym spotkaniu Cilic, będzie miał nikłe szanse nawet na tylko jednego seta. Dodatkowego smaczku do meczu będzie dodawała atmosfera na trybunach, ponieważ Serbscy i Chorwaccy kibice bardzo nie lubią się na wzajem i w takich pojedynkach zawsze jest gorąco i ciekawie. Zobaczymy już o 16 jaki będzie tego wynik.
Typ: 1
Kurs: 1.54
Buk:Sportingbet

P 15

panasik

Użytkownik
&quot; bezpieczna 3-setowke&quot; widac ze mecz widziales w tabelce ???? henrych mial djokova na widelcu, ale henrych to nie tsonga i swojego serwisu nie potrafil w 3 secie utrzymac po przelamniu djokovica.. formy djoko nie ma i sam o tym dobrze wie, widac to w jego wzroku i zachowaniu na korcie, i wyraznie pogoda mu nie pomaga, cilic cos ostatnio zgubil forme serwisowa, ogolnie w dubaju pada mniej asow i to raczej nie przemawia za nim.. djokovica nie mozna lekcewazyc ale w obecenje formie do ogrania przez kazdego ???? cilic niby sie mordowal, ale wiecej niz 2pkt przy podaniu cilica benetu zodbyl w polowie 2 seta;&quot; bezpieczna 3-setowke&quot; widac ze mecz widziales w tabelce ???? henrych mial djokova na widelcu, ale henrych to nie tsonga i swojego serwisu nie potrafil w 3 secie utrzymac po przelamniu djokovica.. formy djoko nie ma i sam o tym dobrze wie, widac to w jego wzroku i zachowaniu na korcie, i wyraznie pogoda mu nie pomaga, cilic cos ostatnio zgubil forme serwisowa, ogolnie w dubaju pada mniej asow i to raczej nie przemawia za nim.. djokovica nie mozna lekcewazyc ale w obecenje formie do ogrania przez kazdego ???? cilic niby sie mordowal, ale wiecej niz 2pkt przy podaniu cilica benetu zodbyl w polowie 2 seta;[ cilic wygral pewnie, nie wiem jak bedzie dzisiaj, ale na pewno ciekawy mecz;)

lukash 63

lukash

Użytkownik
Człowieku mogę załozyc sie z Toba ze nie ogladales w dubaju djoko ani cilica bo bys nie pisal wtedy czegos takiego jak napisales. Ogolnie masz racje: djoko nr 3, cilic nr 19 wiec DJOKO WIN!????
Kolega chyba uważa się za wielkiego speca od tenisa ....:zoltakartka: Wyobraź sobie, ze oglądałem i Chorwata i Serba w tym turniej i uważam, że Cilić fartem wygrał już w poprzednim meczu, Djokovica oglądałem wyobraź sobie w obydwu meczech i uważam, że pierwszy był trudniejszy dla niego niź ten drugi. No ale nie chce tutaj robić jakiejś awantury słownej. Najlepiej jest tylko krytykować czyjeś analizy a nie pisać nic od siebie .... ????. Bardzo chętnie przeczytałbym twopją analize odnośnie tego typu ????
Pozdrawiam:spokodfhgfh:

S 0

siner

Użytkownik
Jeżeli chodzi o to spotkanie, to ja bym bardziej się skierował w stronę under/over. Moim zdaniem są tutaj duże szanse na 3 sety albo przynajmniej jeden ti-break. W takim układzie over 22,5 jest jak najbardziej realny. Djoko rzeczywiście nie jest w formie. Zresztą rzadko kto gra w tak młodym wieku doskonale po zmianie rakiety. Niby mała rzecz, a często wpływa na formę zawodnika. Jak zaczyna coś nie iść po myśli, to wtedy zawsze ma się wymówkę ... to przez nową rakietę ;)
Dzisiaj podam takie luźne typy, bo nie mam za wiele czasu na rozpisywanie się ????
Mardy Fish - Spadea 2:0 kurs 1.6 ✅
Mardy ostatnio prezentuje się bardzo dobrze. Zawsze był zawodnikiem o ofensywnym podejściu do tenisa. Jednak popełniał przy tym masę błędów własnych. Ostatnio lepiej mu leży serwis. Dzięki tamu może częściej biegać do siatki i skracać wymiany. Po drugiej stronie Spadea, który kiedyś potrafił zaskakiwać, ale teraz to już bliżej mu do emerytury tenisowej aniżeli do wielkich wyników.
Mayer-Monfils 0-2 kurs 1.5 ⛔ (ale expekt anulował zdarzenie, ponieważ był krecz w 3.secie ???? )
Uważam, że Francuz powinien sobie poradzić z młodym Argentyńczykiem. W sumie Gael woli szybsze korty, ale już rok temu udowodnił podczas RG, że na mączce grać potrafi. Już na początku sezonu widać było, że okres przygotowawczy został przepracowany dobrze.
Golubev-Chardy 0-2 1.7 ✅
Jeżeli młody Francuz chce się przebić do top20 a może i wyżej, to musi grać coraz regularniej. W tamtym sezonie pokazał się kilka razy m.in. w RG. W obecnym dotarł do finału w RPA. Rosjanin w tym sezonie jeszcze nic nie ugrał i mam nadzieję, że to się nie zmieni po tym pojedynku ????

mwrona87 101

mwrona87

Użytkownik
a co sądzicie o meczu Robredo - Acasuso ? Kolejny raz się spotykają, w przeciągu ostatniego miesiąca spotkali się 3 razy z czego Robredo przegrał 1. pojedynek by 2 następne wygrać. Ja bym się tutaj skłaniał ku Hiszpanowi, w poprzedniej rundzie nie dał najmniejszych szans Kim&#39;owi, co jeszcze bardziej mnie skłania do tego typu. Kursy w fortunie ok 1,55 więc myślę, że warto. Choć chętnie usłyszał bym Waszą opinię na temat tego spotkania [?]

mwrona87 101

mwrona87

Użytkownik
Aha, jeszcze jedno. golubev to Kazach, nie Rosjanin :p
do skasowania.
EDIT/Prasa : To Rosjanin, który gra dla Kazachstanu za kasę;] podobnie jak Bułgarka Karatancheva.

lukash 63

lukash

Użytkownik
Mardy Fish - Vincent Spedea

Szczerze mówiąc powiem, ze nie mogłem doczekać się tego meczu. Z jakiego powodu ... ? Z powodu głównie gry Spedea, ale o tym zaraz. Zacznijmy od popularnego &quot; ryby&quot;. Mardy Fish w rankingu ATP na miejscu 20 co o czymś świadczy. W pierwszym meczu turniejowym pewnie pokonał Franca Dancevica w dwóch setach. W tym roku gra naprawde przyzwoicie. Trzecia runda w Australian Open i porażka nie z byle kim bo z Bagdathisem, później występ w San Jose i dojście aż do samego finału gdzie musiał uznać wyższość Radka Stepanka. Pokonal on jednak w tym turnieju takich zawodników jak James Blake, Leyton Hewitt, Del Potro czy Isnera. ten turniej napewno może robić wrażenie. Następny tyrniej już troche gorszy Bo tylko 1/16 w Memphis. Widać, że forma jest naprawdę wysoka. Jak dotąd obydwaj zawodnicy rozegrali ze soba cztery mecze, ze czego ostatnie trzy wygrał właśnie Fish ( wygrana Spedea miała miejsce w 2003 roku, tak więc troche dawno). Co do drugiego zawodnika jakim jest Vincent. Nie wiem jakim cudem znajduje się w tej rundzie rozgrywek. ostatni pojedynek to bylo coś niesamowitego w jego wykonaniu. przegrywał 0:1 w setach i w drugim secie było już 0:3, a mimo tego wyciągnął seta na 7:5 i wygrał następnego. Jednak zrobił to z zawodnikiem z Którym powinien łatwo wygrać 2:0 a mianowicie z Denisem Gremelmayrem. Spedea w tym roku grał słabo. W tym roku jedyny sukces to półfinał w Carson ( mało prestizowym turnieju) gdzie odpadl w półfinale z Waynem Odesnikiem, o czym swiadczy jaki był poziom tego turnieju. A tak to porażki już wpierwszych rundach: Australian Open z Istominem ( kto to jest ?:-?), dalej San Jose z Blakem oraz Memphis z Guccione. Myślę, że drugiej rundy w tym turnieju nie przejdzie. W tym meczy widze szybki zwycięstwo 2:0 dla Fisha i taki też wynik obstawiam.

Typ: Mardy
Fish DW 2:0
Kurs:1.60
Bukmacher: Unibet

diego71 0

diego71

Użytkownik
Ferrer D . - Gasquet R(-1,5 gema) 1 1,9✅✅✅6-2 6-2:spokodfhgfh:

Zarowno Ferrer jak i Gasquet w tym sezonie zawodza na AO swoja przygode zakonczyli juz na trzeciej rundzie po turnieju w Australii lepiej prezentuje sie David ktory doszedl do polfinalu w Johanesburgu pozniej Rotterdam tam polegl dosc szybko bo w drugiej rundzie w Dubai jak narazie poczyna sobie bardzo dobrze jedynie w pierwszej rundzie byly klopoty z pokonaniem starego wyjadacza Ivana Ljubicia jednak po trzysetowym pojedynku udalo sie wygrac,pozniej rownie wymagajacy przeciwnik jakim byl Koschreiber jednak bedacy w przecietnej formie niemiec polegl w dwoch setach i ostatni pojedynek Andrev majacy pojedynek z Tursunovem rowniez polegl w dwoch szybkich setach.Gasquet niczym nie przypomina zawodnika z poprzedniego w Dubaiu w pierwszych dwoch rundach meczyl sie w trzysetowych pojedynkach najpierw z Safinem a pozniej z Bollelim.Obydwaj panowie grali ze soba juz cztery razy i az trzykrotnie zwyciesko z tych potyczek wychodzil Ferrer ktory moze tez nie jest w najwyzszej formie lecz na tle Ryska wypada znacznie lepiej dlatego mysle ze dzis wygra tym samym awansuja do finalu w ktorym czeka juz na niego Djokovic.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom