>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

9. kolejka LOTTO Ekstraklasy (16.09 - 19.09.2016)

Status
Zamknięty.
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Ruch Chorzów - Termalica
Typ: BTS ⛔
Kurs: 1.80
buk: bet365
Wynik:

Kolejne spotkanie na które wybrałem BTS. Niebiescy nie byli faworytem spotkanie we Wrocławiu, ale niespodziewanie pokonali oni gospodarzy 2:1 tracąc bramkę dopiero w końcówce spotkania. Teraz przyjdzie im się zmierzyć z nieobliczalną Termalicą. Gospodarze u siebie nie spisują się najlepiej i czas na poprawę tego wyniku. W poprzednim tygodniu błysnął Ćwielong, który zaliczył dwa trafienia. Od pierwszych minut zagrał Eduards Visnakovs, który również ma coś do udowodnienia. Myślę, że od tych dwóch panów przyszłość Ruchu będzie zależeć na jakim miejscu skończą sezon.
Termalica gra strasznie w kratkę. Potrafi pojechać do Szczecina żeby dostać lanie 5:0, a potem wygrywa z Lechią i Legią. Jutro zagrają w Chorzowie i będzie to kolejny ciężki mecz. Mnie jednak interesuje to czy goście strzelą gola. A tych goli już trochę nazbierali. Termalica nie gromi swoich rywali, a systematycznie strzela każdemu rywalowi przynajmniej jedną bramkę. Jestem zdania, że jutro będzie podobnie, że to Termalica będzie dominować w tym meczu i jako pierwsi strzelą gola. A jak tak się stanie, to mecz z pewnością będzie dużo ciekawszy.
20:30 Śląsk - Jagiellonia
Typ: BTS ⛔
Kurs: 1.80
buk: bet365
Wynik:​

Mało kto się spodziewał, że po 9. kolejkach Jagiellonia będzie liderem. Jak widać Probierz wykonuje świetną robotę, tylko znając życie i działaczy Jagi, w przerwie zimowej dojdzie do wyprzedaży kilku graczy i Probierz znów będzie miał problem. Jednak jak na razie Jaga nie ma zamiaru zwalniać tempa. Szóstego gola w tym sezonie zdobył Konstantin Wassiljew, który prowadzi w klasyfikacji kanadyjskiej z dziewięcioma punktami. Ogólnie to cały zespół pracuje na to żeby Jaga strzelała gole i wygrywała, dlatego też przy ich obecnej formie nie boję się, że jutro czegoś nie strzelą. Gorzej jest z Śląskiem. Gdyby skuteczność tego klubu była lepsza, to gospodarze byli wyżej w tabeli niż dotychczas. W ostatnim spotkaniu zawiódł Morioka, który w pierwszej połowie nie wykorzystał doskonałej sytuacji do strzelenia pierwszej bramki w meczy z Ruchem. Jeśli tylko Śląsk poprawi swoją skuteczność, bo okazji do zdobycia goli nie brakuje, to jutro na pewno zobaczymy przynajmniej po jednej bramce obu drużyn.

KE ⛔ 200

O 1,3K

osiek

Użytkownik
Legia Warszawa - Zagłębie Lubin
Typ: 2 4,75 bet365

Jak wyglądał występ gospodarzy w LM wszyscy wiemy. Strach pomyśleć co będzie dalej... Wróćmy jednak do Ekstraklasy. W lidze Legia również nie radzi sobie zbyt dobrze. Bilans spotkań 2/3/3 oraz bramek 8/9 nie zachwyca. Zespół z Warszawy przechodzi kryzys który przypomina mi ten Lecha Poznań z zeszłego sezonu. Do zespołu musi dołączyć menadżer który będzie miał pomysł na grę, na wykorzystanie potencjału piłkarzy, na stworzenie dobrej atmosfery. Smutne jest to że wiem iż Legia mimo wszystko potrafi dobrze zagrać, stać ich na grę na poziomie, tylko brakuje (no właśnie czego?) aby tak się stało. Jeśli chodzi o gości, zaczęli sezon od 3 zwycięstw, następnie przysłała seria 4 remisów i na koniec porażka. Bilans bramek 11/4. Myślę że są w stanie wygrać to spotkanie. Wszystko zależy od kilku rzeczy. Oczywiście od tego co sami zaprezentują oraz co pokaże Legia. Porażka z BVB oczywiście była dotkliwa, zastanawiam się jednak jak wpłynie na piłkarzy. Zazwyczaj po takich przegranych następnym meczem chce się, chociaż częściowo, zatrzeć to co się wydarzyło. Pytanie jednak czy tak się stanie? Może jednak Legioniści nie dadzą rady tak szybko się pozbierać po tym co się stało? Przekonamy się już w niedzielę.
Dlaczego to gram? Przede wszystkim kurs jest bardzo fajny i za małą stawkę można spróbować. Po drugie Zagłębie jest zespołem który stać na zwycięstwo z Legią taką, która nie ma obecnych problemów. Po trzecie właśnie owe problemy... Nie namawiam aczkolwiek próbuje ;]

KE ✅ 375

Otrzymane punkty reputacji: +1
D 30

dadycool

Użytkownik
Typ: 2 4,75 bet365

Jak wyglądał występ gospodarzy w LM wszyscy wiemy. Strach pomyśleć co będzie dalej... Wróćmy jednak do Ekstraklasy. W lidze Legia również nie radzi sobie zbyt dobrze. Bilans spotkań 2/3/3 oraz bramek 8/9 nie zachwyca. Zespół z Warszawy przechodzi kryzys który przypomina mi ten Lecha Poznań z zeszłego sezonu. Do zespołu musi dołączyć menadżer który będzie miał pomysł na grę, na wykorzystanie potencjału piłkarzy, na stworzenie dobrej atmosfery. Smutne jest to że wiem iż Legia mimo wszystko potrafi dobrze zagrać, stać ich na grę na poziomie, tylko brakuje (no właśnie czego?) aby tak się stało. Jeśli chodzi o gości, zaczęli sezon od 3 zwycięstw, następnie przysłała seria 4 remisów i na koniec porażka. Bilans bramek 11/4. Myślę że są w stanie wygrać to spotkanie. Wszystko zależy od kilku rzeczy. Oczywiście od tego co sami zaprezentują oraz co pokaże Legia. Porażka z BVB oczywiście była dotkliwa, zastanawiam się jednak jak wpłynie na piłkarzy. Zazwyczaj po takich przegranych następnym meczem chce się, chociaż częściowo, zatrzeć to co się wydarzyło. Pytanie jednak czy tak się stanie? Może jednak Legioniści nie dadzą rady tak szybko się pozbierać po tym co się stało? Przekonamy się już w niedzielę.
Dlaczego to gram? Przede wszystkim kurs jest bardzo fajny i za małą stawkę można spróbować. Po drugie Zagłębie jest zespołem który stać na zwycięstwo z Legią taką, która nie ma obecnych problemów. Po trzecie właśnie owe problemy... Nie namawiam aczkolwiek próbuje ;]
Popieram. Na twiterze pojawiła się informacja że jak Legia nie wygra z Zaglebiem to Albanczyk wypad. NIe wiem czy potwierdzona ale jak tak to na pewno nie wygrają bo piłkarze mają dość trenera. A jak nie potierdzona to tak zmasakrowani psychicznie też nie wygrają. Bardzo bezpieczna opcja x2 gdyż Zagłębie też formą nie grzeszy

Otrzymane punkty reputacji: +7
comendador 428

comendador

Użytkownik
Wynik : 2:3

Ciekawe spotkanie, ja na ten mecz mam dwa typy. Pierwszy to BTS, więc tak Legia pokazała jakie braki ma w obronie, Zagłębie też w nie najlepszej formie, ale nie, aż takiej żeby słabej Legi nie strzelić bramki. Pazdana nadal nie będzie, myślę, że Dąbrowski/Czerwiński, chociaż może jednak postawi na Kubę w tym meczu trener Legii, no ciężko tak na prawdę w takiej sytuacji typować w jakim zestawieniu w obronie wyjdą Legioniści, ale jedno jest pewne to nie będzie silne, nawet powiedziałbym dobre ustawienie.
Drugi typ, idę jednak w tym spotkaniu w stronę gości, bo to po prostu niesamowite value, jak dla mnie mecz to typowe 50/50, więc DNB w stronę gości po 3,30 biorę w ciemno i się nie zastanawiam. Myślę, że Legia będzie miała za mało czasu, żeby otrząsnąć się z porażki z BVB. 6:0 to na pewno będzie w głowach piłkarzy, szczególnie obrońców. Zagłębie powinno od razu rzucić się na rywala, i zmusić do błędów defensywę Legii, myślę, że szybko stracona bramka, dodatkowo przy jakimś błędzie obrońców podetnie skrzydła Legionistów. Mój scenariusz na to spotkanie, to pierw goście zdobywają dwie bramki, i Legia goni wynik, strzelając jedną bramkę i mecz kończy się 1:2.
BTS # 1,85 # Betsson
Zagłębie DNB # 3,30 &amp; Betsson

Śląsk - Jagiellonia
Wynik : 0:4

Kolejne interesujące spotkanie, jeden typ na ten mecz wybrałem. BTS mnie kusił, lecz wolę over 0,5 Jagi, idealne do dubla. Jagiellonia po dwóch porażkach wróciła na właściwe tory, rywale co prawda byli łatwi, ale najważniejsze, że Jaga nie zawiodła. Tym razem rywal trochę cięższy, ale również do ogrania, Śląsk przegrał z Ruchem, ach szkoda, że nie zaufałem przeczuciu, i odpuściłem to spotkanie. Właśnie takie miałem odczucia co do tego spotkania, Wrocławianie nastrzelali się w jednym spotkaniu i to z Wisłą Kraków która jest w tragicznej formie, więc niema co się tym wynikiem, aż tak ekscytować.
Jak dla mnie taki kurs na bramkę Jagi idealny do grania.
Wisła Kraków - Piast Gliwice
Wynik : 1:0

Tak o gospodarzach nie trzeba dużo mówić, wystarczy spojrzeć w tabelę, oczywiście nasuwa się pytanie kiedy ta seria się skończy. Moja odpowiedz nie w tym meczu, Piast też nie jest w najlepszej formie, ale w meczu po przerwie reprezentacyjnej pokazał się z nie najgorszej strony, piłkarze Piasta wygrywali w poprzednim spotkaniu już 3:0 z Łęczną u siebie, ale skończyło się 3:3 (bramka w 90 i 96 minucie), piłkarze Piasta chyba sami jeszcze nie wiedzą jak do tego doszło, ale szansa na rehabilitacje jest już w ten weekend, myślę, że pachnie tutaj remisem, ale z przewagą w stronę gości, dlatego taki kurs ze zwrotem w przypadku remisu biorę z pocałowaniem ręki.
Jaga over 0,5 # 1,34
Piast over 0,5 # 1,35
AKO : 1,81 # Betsson
Piast DNB # 2,35 # Betsson

KE ✅ 115

Otrzymane punkty reputacji: +7
adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Jeśli chodzi o mecz Legii to mogę się mylić bo nie śledzę Extraklasy i nie wiem na jakim poziomie jest Zagłębie, ale wydaje mi się, że to jest niemożliwe żeby Legia kolejny raz nie wygrała. Podobno Pazdan miał już grać (ale to info z poniedziałku i z tego co mówił wczoraj w trakcie meczu z BVB). Dostali oklep, mają kiepską formę i myślę, że teraz motywacja będzie już ogromna. Jak bym był piłkarzem Legii to nie wyobrażał bym sobie po prostu kolejnej wpadki u siebie. Delikatnie może coś pogram na Legię. Zresztą taki mechanizm &quot;odkupienia grzechów&quot; obserwuję bez przerwy w piłce. No chyba, że forma Legii jest jednak tak tragiczna, że już nawet motywacja nie starczy. No jest jeszcze możliwe, że chcą się pozbyć trenera i wtedy też nie zagrają na maxa.
edit// zagrałem tak:
Legia Warszawa - Zagłębie Lubin kurs: 1,75 buk: forBET ⛔
Legia Warszawa EH:-1- Zagłębie Lubin kurs: 2,85 buk: forBET ⛔ (edit w trakcie meczu: jednak TRAGEDIA to już teraz pewne. Grajcie co się da na Sporting ! )
Jeśli nie będzie jakiegoś specjalnego grania przeciw trenerowi uważam, że wygrają. Zmiana składu n BVB była na tyle dziwaczna i niezrozumiała, że przedstawiłem swoją teorię w dziale poświęconym temu meczowi. Jeśli ta teoria jest prawdziwa z Zagłębiem Legia zagra w optymalnym składzie i naprawdę zagra na 200%. Jak zwykle na forumku bywa, niektórzy przed meczem z BVB pisali o różnych atutach Legii, jak przegrała, każdy już chce ich potopić. Tym razem przed swoją publicznością nie przegrają. Oczywiście to tylko wszystko założenia i teorie bo Legia poziom sportowy ma bardzo słaby, Zagłębie jednak - mistrz remisów i typowy średniak polskiej ligi też nie prezentuje mega poziomu.
edit// Michał Pazdan i Michał Kucharczyk mają podobno zagrać. Trener Hasi tak czy inaczej ma odejść więc zespół nie będzie musiał/chciał grać przeciw trenerowi. Powrót w/w zawodników to duże wzmocnienie. Choćby dla kibiców wygrają. Nie sądzę aby ładowanie się w Zagłębie na wyjeździe było dobrym pomysłem.

teamdoxpl 165

teamdoxpl

Użytkownik
Ruch Chorzów - Termalica
Mój typ: Ruch Chorzów ⛔
Kurs: 2,50
Bukmacher: Fortuna

Konsekwentnie stawiam na Niebieskich. Nie licząc kilku kiepskich zagrań Grodzickiego to moim zdaniem Ruch w meczu ze Śląskiem pokazał że w trakcie przerwy na kadrę solidnie popracował nad grą w obronie i konstruowaniem akcji. Odważnie stawiam na czyste zwycięstwo. Wraca Oleksy po pauzie za kartki, więc na boku obrony pewnie zagra on. Jak Fornalik zestawi parę stoperów ? Wydaje mi się że pójdzie w duet Kowalczyk (pewniak) i Grodzicki/Koj. W ataku ma wybór pomiędzy Visnakovsem a Arakiem. Żadne kontuzje obecnie nie trapią kadry.
Warto dodać że mecz odbędzie się przy pustych trybunach. Przeważnie takie mecze kończą się wynikami remisowymi ale na obecnym etapie sezonu, kiedy główny kandydat (Legia) tak zawodzi wszystkie drużyny chcą łapać punkty póki jest okazja. Termalica gra na prawdę ciekawą piłkę ale wątpię że z Chorzowa wywiozą choćby punkt. Goście bez Plevy. Z reguł nie lubię oglądania tych spotkań piątkowych o 18, często mnie zawodzą ale jutro trzymam mocno kciuki na graczy w niebieskich koszulkach (za Chelsea również ???? ).
KE ⛔ 100

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Śląsk Wrocław vs Jagiellonia Białystok 0:4 (0:2) nie wiem czy się śmiać czy płakać.
Over 3.5 @ 3.55 bet365 ✅
Over 2.5 @ 2.10 bet365 ✅

Kurs na over wysoki, za wysoki.
Śląsk dziury w obronie, co pokazał mecz z Ruchem , Pawełek też nie pewnie i przeciętny Ruch strzela we Wrocławiu dwie bramki, ale też trzeba oddać, że Śląsk swoje sytuacje miał, jakby Morioka wykorzystał podanie Grodzickiego, mogłoby być odwrotnie , ale nie ważne.
Zmierzam do tego, że skoro słaby Ruch strzelił 2 bramki, to mocna ofensywnie Jagiellonia będzie robić dużo wiatru. Celeban bez formy, tego zdania nie zmieniam. To samo boki obrony, Dvali, Zieliński czy Pawelec nie dają spokoju niestety, tutaj jest problem bo Rumak płakał, że nie ma ofensywnych graczy a zapomniał o bocznych obrońcach.
W Jadze powinien zagrać już Cernych, może nie zagrać Kelemen, który ucierpiał w ostatnim spotkaniu. A szkoda, bo kibice na pewno przyjmą go ciepło.
Już nie wspomnę o H2H spotkań we Wrocławiu.
Co do składu Śląska, to widziałbym to tak:
Pawełek - Dvali, Celeban, Kokoszka, Zieliński - Goncalves, Stjepanovic - Engels, Morioka, Roman/Alvarinho - Biliński
Jagiellonia: Kelemen - Burliga, Runje, Guti, Tomasik - Grzyb, Romanczuk - Frankowski, Wassiljew, Chomczenowskyj - Górski.
KE ✅ 365

Otrzymane punkty reputacji: +3
ciunek 335

ciunek

Użytkownik
Jeśli chodzi o mecz Legii to mogę się mylić bo nie śledzę Extraklasy i nie wiem na jakim poziomie jest Zagłębie, ale wydaje mi się, że to jest niemożliwe żeby Legia kolejny raz nie wygrała. Podobno Pazdan miał już grać (ale to info z poniedziałku i z tego co mówił wczoraj w trakcie meczu z BVB). Dostali oklep, mają kiepską formę i myślę, że teraz motywacja będzie już ogromna. Jak bym był piłkarzem Legii to nie wyobrażał bym sobie po prostu kolejnej wpadki u siebie. Delikatnie może coś pogram na Legię. Zresztą taki mechanizm &quot;odkupienia grzechów&quot; obserwuję bez przerwy w piłce. No chyba, że forma Legii jest jednak tak tragiczna, że już nawet motywacja nie starczy. No jest jeszcze możliwe, że chcą się pozbyć trenera i wtedy też nie zagrają na maxa.
Kolego, jak mówisz, że nie śledzisz i nie wiesz, to nie pisz, bo niektórym możesz zrobić sieczkę z mózgu ;) W Legii nie ma trenera, koncepcji i atmosfery. Żadnej wielkiej motywacji nie będzie, oni ciągle mają w głowach 0-6. Zagłębie wie, że może przyjechać tu po łatwe 3 punkty i jako drużyna pretendująca w tym sezonie do Mistrza Polski, myślę, że zrobi wszystko by ograć Legię. Dodajmy do tego, że wszystkie drużyny się spinają na Legię i kiedyś zwycięstwo na Łazienkowskiej było prestiżowe, teraz niestety mówiąc z pozycji kibica Legii jest dość..... powszechne. Jedyna determinacja jaka będzie w tej bandzie skórokopów, to do wywalenia tego pseudotrenera i nic więcej. Oni kompletnie taktycznie nie wiedzą co mają robić, obejrzyj sobie bramkę bodaj na 0-3 dla Dortmundu. Po rzucie wolnym na dobitkę ruszyło 4 zawodników BVB, natomiast Legioniści stali jak barany i obserwowali.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Kurs na over wysoki, za wysoki.
Kurs na over prawidłowo wystawiony, albo jeszcze za mały.
Robson1416
trochę mnie nie przekonujesz tymi argumentami na Overy 3,5 itp., a co powiesz na to:
Skoro Śląsk Wrocław strzela u siebie w 5 ostatnich spotkaniach aż 1 bramkę... to trudno liczyć dzisiaj na over w meczu z Jagiellonia..
H2H nie ma co przytaczać, bo liczy się ostatnia forma, a nie ta sprzed dwóch lat itp. Skoro patrzymy dalej w statystyki co widzimy:
Zawodnicy Śląska stracili (poza Zagłębiem) najmniej bramek w lidze. Z kolei piłkarze Jagiellonii mogą pochwalić się najlepszym atakiem. Kto wyjdzie zwycięsko z tego starcia. NO-BET i tyle. Nie ma co kombinować i szukać wysokich kursów na overy. Białostoczanie po dwóch zwycięstwach z rzędu są liderem i mają nadzieję na utrzymanie tej pozycji także po meczu we Wrocławiu. Jadą z nastawieniem nie przegrania spotkania, a może nawet czegoś więcej.. Śląsk z pewnością pozostaje w zasięgu ekipy Michała Probierza, jednak zdecydowanego faworyta w tym meczu trudno wskazać i dzisiaj na boisku wszystko może się wydarzyć. Jaga remis ze Śląskiem na wyjeździe myślę że bierze w ciemno, to samo Śląsk - mecz z liderem na remis = bajka..
A może ktoś ma jakieś ciekawe argumenty za jedną, albo drugą ekipą? To chętnie poczytam..

mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
Ruch Chorzów - Termalica Bruk-Bet​

Dziś przy Cichej zagrają ze sobą najbardziej over&#39;owe drużyny Ekstraklasy - obok Wisły Kraków. W meczach Wisły widzimy średnio 3,3 bramki na mecz, ale jak wiadomo większosc z tych bramek Biała Gwiazda traci. Zaraz za nią jest własnie Ruch ze średnią 3,1 bramki na mecz. Na 3 miejscu jest Termalica (2,9 gola na mecz). Trener Czesław Michniewicz preferuje futbol ofensywny, w meczach jego drużyn zawsze pada dość dużo bramek. Jego zespoły grają znakomicie w ofensywie, stwarzają sobie bardzo duzo sytuacji bramkowych, ale często gubią się w defensywie. Natomiast trener Waldemar Fornalik ma w tym sezonie słabych zawodników w szeregach obronnych. Stoperzy Grodzicki - Kowalczyk spisują się jak na razie poniżej oczekiwań. Ten drugi jest po długiej przerwie i dopiero dochodzi do formy, natomiast ten pierwszy po prostu gra słabo. Po bokach młodzi, niedoświadczeni zawodnicy Konczkowski, Koj. Taki układ w defensywie gwarantuje kilka błędów w meczu, które przeciwnicy mogą wykorzystać. Z przodu Ruch ma takich solidnych zawodników jak Arak czy Ćwielong no i przebojowych skrzydłowych: Lipski i Mazek, także Ruch też powinien coś strzelić.
Jeszcze jedna ciekawa statystyka zwiazana z Ruchem. Jest to jedyna drużyna w naszej Ekstraklasie w której meczach spełniony jest over 1,5 we wszystkich ośmiu kolejkach.
Typy na ten mecz:
over 1,5 gola @ 1,40 (Oddsring)
over 2,5 gola @ 2,10 (Oddsring)
BTS @ 1,80 (Bet365)​

KE ⛔ 300

G 693

generalkaman

Użytkownik
TYP : X2
Bukmacher : bet365
Kurs: 2.15

Rozumiem że Legia gra w Lidze Mistrzów, jest gospodarzem, być może ma bardzo silną kadrę na papierze oraz że każda seria się kiedyś kończy ale jednak dla mnie ten kurs jest wyraźnie za wysoki. Oglądając grę Legii od początku sezonu można zauważyć że ta drużynie nie ma w ogóle pomysłu na swoją grę. Nie ma charakteru ani jakiegoś systemu na którym zawodnicy opierali by swoją grę w trakcie spotkania. Dodatkowo po ostatnim spotkaniu w Champions League atmosfera w drużynie oraz ogólnie w całym klubie jeszcze się pogorszyła. Nie chodzi o samą porażkę 0-6 ale o styl w jakim tego dokonała Borussia. Niemcy byli jeszcze o kilka klas lepsi niż pokazuje to wynik i można zakładać, że gdyby potrzebowali wygrać 10 lub więcej do zera to by tego dokonali. Trener warszawiaków na konferencji mówił, że mecz z Zagłębiem jest dla nich ważniejszy - jak to działa na zawodników ? Po takim laniu ciężko jest zebrać się do kupy i nawet ewentualny powrót Pazdana może nie wystarczyć bo Michał nie będzie czuł dobrze gry po przerwie. Zawodnicy są bardzo źle przygotowani, trener nie ogarnia sytuacji, być może nawet piłkarze mogą zacząć grać przeciwko niemu. Po stronie Legii wszystko się &quot;wali&quot; a do Warszawy przyjeżdża solidne Zagłębie Lubin. Po dobrym początku sezonu Lubinianie mają teraz serię pięciu spotkań bez zwycięstwo lecz mimo tego w drużynie Miedziowych nie ma paniki, jest raczej sportowa złość i chęć odegrania się ( tego brakuje w Legii ). Trener Stokowiec prowadzi drużynę już trzeci sezon, zna ten zespół na tyle że wie jak reagować w przypadku kryzysu. Zagłębie moim zdaniem wywiezie z Ł3 punkty a kurs 2.15 aż prosi się aby go zagrać.
Wisła Kraków - Piast Gliwice
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.83
Bukmacher: Unibet

Zajmująca ostatnie miejsce w ligowej tabeli Wisła zagra na własnym stadionie z Piastem Gliwice, który w zeszłej kolejce stracił w ostatnich sekundach trzy punkty. Moim typem na to spotkanie jest suma bramek powyżej 2.5. Po pierwsze - goście czyli drużyna prowadzona ponownie przez Radoslava Latala pokazała już tydzień temu jak dobrze potrafi grać w ofensywie, wrócili do starych schematów z kilkoma nowymi wykonawcami i potrafili bardzo szybko zapakować Łęcznej trzy bramki. W tej kolejce staną na przeciw najsłabszej obronie ligi, która ma na swoim koncie aż 19 straconych bramek. Z drugiej jednak strony Gliwiczanie w ostatnim spotkaniu pokazali, że nie potrafią się jeszcze bronić tak skutecznie jak w ubiegłym sezonie i dali dogonić się Górnikowi tracąc trzy bramki. Gracze Wisły to mimo wszystko doświadczeni gracze i błędy rywali będą potrafili wykorzystać. W dotychczasowych spotkaniach na Reymonta 22 w tym sezonie zawsze padał over - wiele wskazuje na to, że jutro będzie podobnie.

KE ✅ 15

R 4,1K

robson1416

Forum VIP

Kurs na over prawidłowo wystawiony, albo jeszcze za mały.
Robson1416
trochę mnie nie przekonujesz tymi argumentami na Overy 3,5 itp., a co powiesz na to:
Skoro Śląsk Wrocław strzela u siebie w 5 ostatnich spotkaniach aż 1 bramkę... to trudno liczyć dzisiaj na over w meczu z Jagiellonia..
H2H nie ma co przytaczać, bo liczy się ostatnia forma, a nie ta sprzed dwóch lat itp. Skoro patrzymy dalej w statystyki co widzimy:
Zawodnicy Śląska stracili (poza Zagłębiem) najmniej bramek w lidze. Z kolei piłkarze Jagiellonii mogą pochwalić się najlepszym atakiem. Kto wyjdzie zwycięsko z tego starcia. NO-BET i tyle. Nie ma co kombinować i szukać wysokich kursów na overy. Białostoczanie po dwóch zwycięstwach z rzędu są liderem i mają nadzieję na utrzymanie tej pozycji także po meczu we Wrocławiu. Jadą z nastawieniem nie przegrania spotkania, a może nawet czegoś więcej.. Śląsk z pewnością pozostaje w zasięgu ekipy Michała Probierza, jednak zdecydowanego faworyta w tym meczu trudno wskazać i dzisiaj na boisku wszystko może się wydarzyć. Jaga remis ze Śląskiem na wyjeździe myślę że bierze w ciemno, to samo Śląsk - mecz z liderem na remis = bajka..
A może ktoś ma jakieś ciekawe argumenty za jedną, albo drugą ekipą? To chętnie poczytam..
Właśni statystyki w tym przypadku zwłaszcza na stracone/strzelone gole Śląska bym nie brał pod uwagę. Kieruję się tylko i wyłącznie formą zawodników, zwłaszcza obrońców Śląska.
Wszystkich zadowala remis? Czyli sugerujesz kolejne 0:0 ? ;).
Wątpie w to ale zobaczymy. Nie wiem czy oglądałeś spotkanie z Ruchem, ale tam wyszły wszystkie mankamenty Śląska, brak skuteczności + dziurawa obrona.
Ale jest optymizm dla mnie jako kibica, kiedy wszedł Engels, J. Roman i Riera zaczęło się dziać z przodu, liczę, że dzisiaj któryś z nich wyjdzie w podstawowym składzie.
Ale masz prawo do swojego zdania, ja obstaje przy swoim kursy są zbyt wysokie ;).
pzdr!

K 8

kuba1995

Użytkownik
Śląsk kiepsko spisuje się na własnym boisku. Od początku sezonu zdobył tu tylko jedną bramkę (w przegranym meczu z Niebieskimi w ostatni poniedziałek). Jagiellonia dobrze się spisuję w ofensywię. Podopieczni Michała Probierza stzelili w tych rozgrywkach już 15 bramek, tracąc tylko 6. Jeśli ktoś ze Śląska może zagrozić defensywię Jagi, to stawiałbym na wracającego do formy Moriokę. Idę jednak w stonę gości ze skutecznym Vasiljevem.
Jagiellonia DNB @2.00
BET365
KE ✅ 100

comendador 428

comendador

Użytkownik
Właśni statystyki w tym przypadku zwłaszcza na stracone/strzelone gole Śląska bym nie brał pod uwagę. Kieruję się tylko i wyłącznie formą zawodników, zwłaszcza obrońców Śląska.
Wszystkich zadowala remis? Czyli sugerujesz kolejne 0:0 ? ;).
Wątpie w to ale zobaczymy. Nie wiem czy oglądałeś spotkanie z Ruchem, ale tam wyszły wszystkie mankamenty Śląska, brak skuteczności + dziurawa obrona.
Ale jest optymizm dla mnie jako kibica, kiedy wszedł Engels, J. Roman i Riera zaczęło się dziać z przodu, liczę, że dzisiaj któryś z nich wyjdzie w podstawowym składzie.
Ale masz prawo do swojego zdania, ja obstaje przy swoim kursy są zbyt wysokie ;).
pzdr!
Zgadam się w 100%. Śląsk mecze underowe ma raczej za sobą, Jagiellonia powinna znaleźć drogę do bramki przeciwnika, i gospodarze powinni wtedy mocniej zaatakować.

Edit - Dodatkowo to, że lider przyjeżdża to tak nie działa, w czołówce jest ścisk, na taką Legię jest podwójna motywacja. Na jagę myślę, będzie taka zwykła motywacja ;), jakkolwiek to brzmi.

Otrzymane punkty reputacji: +14
ajayinho 2,4K

ajayinho

Użytkownik
Ruch Chorzów : Bruk-Bet Termalica (Piątek godz. 18:00) TV: Eurosport 2
Wstęp:
Kto by się spodziewał, że na inauguracje 9 kolejki Ruch Chorzów będzie podejmował drużynę z Niecieczy, która zajmuje 3 miejsce z taką samą ilością punktów co lider. Ważne spotkanie moim zdaniem dla gospodarzy, którzy po wygranej ze Śląskiem mają szanse zrehabilitować się za porażkę z Legią ostatnio u siebie 0:2.
Ostatnie 5 H2H:
2015 Bruk-Bet 0:1 Ruch
2015 Ruch 4:1 Bruk-Bet
Ostatnie spotkania Ruchu Chorzów:

Śląsk Wrocław 1:2 Ruch Chorzów
Ruch Chorzów 0:2 Legia Warszawa
Cracovia 1:1 Ruch Chorzów
Wisła K. 1:2 Ruch Chorzów
Ostatnie spotkania Bruk-Bet Nieciecza:

Termalica 2:1 Legia Warszawa
Lechia Gdańsk 1:2 Termalica
Termalica 0:0 Lech Poznań
Pogoń Szczecin 5:0 Termalica
Kilka zdań o gospodarzach:
Ostatni mecz ze Śląskiem oglądałem trochę piąte przez dziesiąte. Oczywiście jak to bywa w piłce kiedy piłkarz jakim jest Piotr Ćwielong wraca do byłego domu to jest niemal pewne, że zrobi show. Strzelił 2 bramki, z czego pierwsza była nawet nawet. Ruch jako zespół wypadł tak sobie. Mieli szczęście, że podopieczni Mariusza Rumaka mieli gorszy dzień. Błędy w obronie jak były tak zostały, kilka składnych akcji, to wszystko co pokazała drużyna trenera Fornalika. Trzeba dodać, że drużyna z Chorzowa ma patent na zespół Michniewicza. 2 gry w ubiegłym sezonie i 2 wygrane. Co do bramek przy Cichej to ponad 3 bramki na mecz, 4 bramki strzelone 5 straconych w 3 spotkaniach.

Kilka zdań o gościach:

Podopieczni Czesława Michniewicza po porażce z Pogonią Szczecin 5:0 mieli bardzo niekorzystny kalendarz. Podejmowali jak wspomniałem wyżej Lecha, Lechie i Legie. Z tych pojedynków wyciągnęli 7 punktów. Z Legią drużyna pokazała, że potrafi się bronić, 2 bramki z rzutów karnych. Ogólnie to gospodarze podobają mi się. Fajnie grają, Gergel daje nowe możliwości, dosyć dobrzy napastnicy. Widać, że przy dotkliwej porażce ze Szczecinem i przerwie reprezentacyjnej trener Michniewicz zrobił postępy z drużyną i dzisiaj będzie kolejna weryfikacja ich formy. Mecz z Ruchem określam mianem normalnego spotkania, ponieważ gospodarze są bardzo średnią drużyną.
Zerknijmy do statystyk a tam... 3 mecze na wyjeździe i aż 8 straconych bramek, aż tylko 2 strzelone. Blisko 3 gole na mecz. Osobiście nie grałbym BTS a szukałbym faworyta w tym pojedynku.

Typy na spotkanie:

Ruch Chorzów : Bruk-Bet Termalica (gospodarz wygra) @2.5 Unibet
⛔
PS: beznadziejny mecz Ruchu, powinni wywalić połowe skłądu
KE ⛔ 100

pietras7 572

pietras7

Użytkownik
Witam Ekspertów! ;) Dziś uderzam w mecz między Ruchem, a Termalicą. Co prawda Niebiescy będą musieli dziś poradzicć sobie bez wsparcia kibiców, ale raczej to nie będzie miało znaczenia na typ, który zaproponuję. 6,11,7,6,6 tak wygląda ost. pięć spotkań Chorzowian pod względem nabijania korków bo dzisiaj w tym kierunku idę. Dwóch w miarę ofensywnie usposobionych bocznych obrońców, a więc Koj i Konczkowski do tego młody utalentowany Lipski, powracający do formy Piotrek Ćwielong no i szybki jak wiatr Mazek według mnie będą gwarantem pokrycia linii 5,5 korków. Termalica z pewnością nie będzie zastanawiać się gdzie ekspediować piłkę po groźnych wrzutkach Niebieskich, a więc i Oni powinni sprzyjać temu typowi. Odniosę się także do meczu Ruchu z Legią, gdzie gospodarze potrafili nabić 11 kornerów,a to według mnie jest dobrym prognostykiem.
Over 5,5 korka Ruchu Chorzów ---&gt; Betano 2.05
KE ✅ 105

biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Ruch - Termalica
Tym spotkaniem otwieramy kolejkę numer 9. Zostało już rozegrane kilka meczy, dlatego mamy już lekkie rozeznanie co do formy i możliwości na dany moment drużyn. Termalica podchodzi do tego meczu po zwycięstwie nad Legią i z 3 miejsca w tabeli mając tyle samo punktu co lider Jagiellonia. Jednak warto zauważyć, że aż 13 z 16 punktów zdobyli na własnym terenie, wyjazd to tylko jedna wygrana z Lechią w Gdańsku. Ruch natomiast 9 miejsce w tabeli, przystępuje do tego meczu po wyjazdowym zwyciestwie ze Śląskiem. W końcu z dobrej strony pokazał się Ćwielong strzelając 2 bramki. Tutaj Termalica nie zagra tak jak z Legią, ale też nie sądzę żeby nagle zaczęła ofensywnie mając w pamięci jakie lanie dostali od Pogoni. Mecz przy pustych trybunach, nie będzie żadnego dodatkowego bodźca w postaci dopingu. Przewiduję brak zawrotnego tempa meczu, bardziej coś w stylu piłkarskich szachów. Nie widząc wyraźnego faworyta przewiduje remis, ale bardziej z typu 0:0, 1:1 po nudnym meczu.
Ruch - Termalica X @3,2 UNIBET

Dodam tylko, że popieram typ Robsona na over w meczu Śląsk - Jagiellonia. W kursach widać zbyt duże zasugerowanie się bardzo underowi meczami Śląska u siebie, a po ostatnich meczach widać lekką zmianę w filozofii gry i to dzisiaj podejrzewam, że zobaczymy w postaci bramek.
KE ⛔ 100

freddy-krueger 490

freddy-krueger

Użytkownik
Dyscyplina: Ekstraklasa - Piłka Nożna
Godzina: 18:00
Spotkanie: Ruch Chorzów - Nieciecza
Typ: Eduards Visnakovs strzeli bramkę
Kurs: 3.35
Bukmacher: Unibet
Analiza:

Ruch wypożyczył Eduardsa Visnakovsa do końca sezonu tuż przed przerwą reprezentacyjna i dzięki temu spokojnie potrenował z drużyna pod okiem Waldemara Fornalika i można powiedzieć z miejsca wywalczył sobie pierwszy skład debiutując w poniedziałek przeciwko Sląskowi Wrocław z którym Niebiescy wygrali 1:2. Viśnia bramki nie strzelił ale pokazał się z bardzo dobrej strony harując dla zespołu, często był pod piłką i widać że jest głodny gry. Ruch u siebie naciska na rywali i nie bez powodu ciągną do stałych fragmentów gry gdyż potrafia je wykorzystywać, a ze Nieciecza w tym aspekcie ma problemy to może być spory atut. Viśnia wysoki, potrafi się odpowiednio zastawić i umieścić piłkę w siatce. Uważam że dziś właśnie po rzucie rożnym padnie bramka. Oglądając również spotkanie w Wrocławiu widać że głodny bramek często oddawał strzały z niewygodnych pozycji. Niebiescy w ekstraklasie potrafia wygrywać z Termalica.

KE ⛔ 100

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław 2,45 efortuna
To nie błąd. Zakład bramkowy na fortunie. Wg. mnie kursiwo do gry. Po pierwsze w meczu w Chorzowie spodziewam się bardziej otwartego spotkania. Śląsk jak było wspomniane ma bardzo duży problem ze zdobywaniem goli. Mecz w Krakowie to był raczej wypadek przy pracy. Jedyny minus tego betu jest taki, że dobrze zaprezentowali się nowi zmiennicy, którzy mogą zacząć od początku, ale mimo to klasa rywala jest spora jak na polskie warunki i nie sądzę, by Śląsk się rozstrzelał własnie z Jagą, która gra bardzo konsekwentny futbol.
Kurs wg. mnie jest zachęcający, aby zakład wszedł Ruch musi strzelić więcej bramek aniżeli Śląsk.
Dodatkowe bety:
Ruch - Termalica BTS 1,80 bet 365
Śląsk - Jagiellonia under 2,5 1,763 pinnacle
KE ⛔ 300

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom