>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

32 kolejka Seria A [ 05 - 07 kwiecień 2014]

Status
Zamknięty.
ksboss 92

ksboss

Użytkownik
Atalanta - Sassuolo
Atalanta, walcząca o europejskie puchary, zmierzy się u siebie z jedną z najsłabszych drużyn Serie A. Drużyna gospodarzy ostatnio zanotowała bardzo dobre wyniki, wygrywając ostatnie 6 meczy, w tym wyjazdowe spotkania z Interem oraz Lazio. W najbliższym meczu zabraknie u nich Brivio (17/1) oraz Stendardo (26/0). Drużyna gości większość meczy przegrywa, straciła już w tym sezonie ponad 60 bramek i jest jednym z głównych kandydatów do spadku. Dodatkowo w niedzielnym meczu zabraknie: Manfrediniego (18/0), Acerbiego (11/2), Bianco (15/1), Floro Floresa (15/12), Brighi&#39;ego (15/6), Marrone (14/1). Ponad połowa z nich do obrońcy. Nie wiem na ile to istotni gracze w drużynie gości ale rezultat w tym meczu wydaje się dość oczywisty. Zaskakujące są jednak kursy na gospodarzy.
Atalanta @ 1.833 Pinnacle ⛔ (0:2) ...
Atalanta -1 @ 2.570 Pinnacle ⛔ (przy jednobramkowym zwycięstwie zwrot)

C 92,1K

cybul100

Forum VIP
Atlanta co tutaj dużo mówić w gazie. 6 meczy , 6 zwycięstw. I co istotne nie były to wymęczone zwycięstwa,a rozegrali dobre spotkania. Grają u siebie znajdują się w dobrej formie więc strata punktów z tak przeciętnym zespołem ja Sassuolo nie wchodzi w grę. Goście pod każdym względem odstają od rywali i różnica klas powinna być tutaj widoczna.
Typ Atlanta @ 1.80
Typ Atlanta wygra przynajmniej jedną połowę @ 1.48

B 2,2K

barichello

Użytkownik
w dużym skórcie, bo czas goni...

Parma Napoli

Parma po cudownej serii 17 spotkań bez porażki notuje na swoim koncie 3 przegrane z rzędu. Co prawda wszystkie wyjazdowe w tym dwie z czołowymi ekipami czyli Romą oraz Juventusem, ale teraz przyjeżdża kolejna topowa drużyna czyli Napoli. Na dodatek Parma osłabiona brakiem najlepszego strzelca Cassano (11goli), Amauri (6 goli), Lucarelli(4 gole), Gargano. Napoli ostatnio w gazie pokonali i Romę i Juve.
Napoli remis zwrot 1.61

jacksparrrow 486

jacksparrrow

Użytkownik
Atalanta:
Moussa Kone (kontuzja), Leonardo Pettinari (problemy z sercem), Guglielmo Stendardo (zawieszenie za żółte kartki)
Bologna:
Francesco Della Rocca (wraca po kontuzji), Michele Pazienza (kontuzja)
Cagliari:
Adryan (uraz ścięgna), Luca Rossettini (zawieszenie za żółte kartki)
Catania:
Gonzalo Bergessio (uraz ścięgna), Alberto Frison (uraz ścięgna), Fabian Rinaudo (zawieszenie za żółte kartki), Nicolas Spolli (uraz ścięgna)
Chievo:
Adrian Calello (kontuzja barku), Boukari Drame (uraz klatki piersiowej), Nicholas Frey (zawieszenie za żółte kartki)
Fiorentina:
Anderson (uraz nogi), Mario Gomez (kontuzja uda), David Pizarro (uraz ścięgna), Ante Rebić (kontuzja palca), Giuseppe Rossi (uraz więzadła), Stefan Savic (zawieszenie za żółte kartki)
Genoa:
Juraj Kucka (uraz więzadła), Francelino Matuzalem (kontuzja)
Hellas:
Michelangelo Albertazzi (zawieszenie za żółte kartki)
Inter:
Hugo Campagnaro (kontuzja łydki), Jonathan (uraz ścięgna), McDonald Mariga (uszkodzenie mięśni)
Juventus:
Andrea Barzagli (uraz nogi), Angelo Ogbonna (uraz łąkotki), Simone Pepe (kontuzja uda), Arturo Vidal (zawieszenie za żółte kartki)
Lazio:
Emiliano Alfaro (kontuzja kolana), Lucas Biglia (uraz klatki piersiowej), Ederson (kontuzja uda), Michael Ciani (kontuzja kolana), Cristian Ledesma (zawieszenie za żółte kartki), Stefan Radu (zawieszenie za żółte kartki)
Livorno:
Andrea Coda (uraz ścięgna), Andrea Luci (uraz więzadła), Ibrahima Mbaye (uraz pachwiny)
Milan:
Marco Amelia (kontuzja), Mattia De Sciglio (skręcona kostka), Stephan El Shaarawy (kontuzja stopy), Sulley Ali Muntari (kontuzja łydki), Andrea Petagna (kontuzja), Cristian Zapata (uraz ścięgna)
Napoli:
Rafael Cabral (uraz więzadła), Christian Maggio (uraz klatki piersiowej), Camilo Zuniga (kontuzja kolana)
Parma:
Amauri (zawieszenie za żółte kartki), Antonio Cassano (kontuzja kostki), Alessandro Lucarelli (zawieszenie za żółte kartki), Nicola Pozzi (uraz więzadła)
Roma:
Federico Balzaretti (przepuklina), Kevin Strootman (uraz więzadła)
Sampdoria:
-
Sassuolo:
Francesco Acerbi (choroba), Marius Alexe (uraz więzadła), Paolo Bianco (kontuzja), Francesco Magnanelli (uraz ręki), Antonio Floro Flores (kontuzja uda)
Torino:
Salvatore Masiello (uraz więzadła), Giovanni Pasquale (uszkodzenie mięśni)

Udinese:
Francesco Benussi (kontuzja kolana), Antonio Di Natale (kontuzja kolana), Neuton (kontuzja), Giampiero Pinzi (uszkodzenie mięśni), Mathias Ranegie (uszkodzenie mięśni)
LEGENDA:
Pogrubioną czcionką oznaczamy piłkarza, którego NA PEWNO ZABRAKNIE w najbliższy weekend, a czcionką zwykłą - kiedy dany zawodnik z jakiegoś powodu MOŻE NIE WYSTĄPIĆ.

źródło goal.pl

Otrzymane punkty reputacji: +3
B 2,2K

barichello

Użytkownik
LEGENDA:
Pogrubioną czcionką oznaczamy piłkarza, którego NA PEWNO ZABRAKNIE w najbliższy weekend,
źródło goal.pl
Nie jest to najlepsze i wiarygodne źródło. Pierwszy przykład Bigilla z Lazio, pogrubiona czcionka, a awizowany jest w pierwszej 11, to samo Frey z Chievo, nie chce mi się wszystkiego weryfikować, ale po za takimi kwiatkami nie wspomniane są inne absencje, znaczące absencje. Więc nie ma co mącić w głowie i lepiej skasować, bo nie podane też jest też od kiedy dana absencja i jak znaczący jest dany gracz.

interista18 773

interista18

Użytkownik
Parma - Napoli

Parma po wspaniałej serii poniosła trzy porażki z rzędu.
Dodatkowo w spotkaniu z Napoli nie wystąpią: zawieszony Lucarelli, Vergara, Pozzi, a pod dużym znakiem zapytania stoją występy podstawowego obrońcy Paletty, Gargano oraz najlepszego strzelca, Antonio Cassano. W obliczu absencji w formacji defensywnej, możliwa jest zmiana ustawienia na trzech obrońcami.
Napoli ostatnio w bardzo dobrej formie. W ostatnich pięciu meczach, aż cztery zwycięstwa, w tym z Juventusem i Romą i tylko jedna porażka z Fiorentiną, gdzie przez długi czas grali w dziesiątkę. W Napoli zabraknie tylko Rafaela i Maggio.
Trzy ostatnie mecze pomiędzy tymi zespołami na Stadio Ennio Tardini kończyły się zwycięstwami Napoli.
W obliczu słabszej dyspozycji Parmy, ich braków kadrowych oraz będącego w gazie Napoli gram w stronę gości.

Napoli @ 2,40 Unibet ⛔
Napoli over 1,5 @ 2,20 Unibet ⛔

Fiorentina - Udinese

Obie drużyny w zasadzie już o nic nie walczą w tym sezonie w Serie A. Fiorentina już bez szans na trzecie miejsce. Grę w Lidze Europejskiej drużyna z Florencji ma już zapewnioną, z powodu awansu do finału Coppa Italia. Więc pozostało im tylko odpieranie ataków z dołu, żeby nie wypaść z pierwszej czwórki.
Udinese zajmuje czternaste miejsce w tabeli i z trzynastoma punktami przewagi nad strefą spadkową nie mają czego się obawiać. Ostatnio zaczęli osiągać lepsze wyniki. Jednak gra na wyjeździe wciąż jest dużą zmorą Udinese, bo przegrali aż dziesięć z szesnastu spotkań.
Firorentina zagra bez Rebicia, Savica, Vargasa oraz Rossiego i Gomeza, przy czym bez tych dwóch ostatnich Fiora musiała radzić sobie przez większość sezonu. W Udine najprawdopodobniej zabraknie Antonio Di Natale, jego wkład w grę zespołu każdy doskonale zna. Ponadto zabraknie Domizziego oraz niepewny jest występ Pinziego.
Uważam, że będzie to wyrównany mecz, a gospodarze odniosą minimalne zwycięstwo.

Fiorentina @ 1,71 Unibet ✅ 2-1

Otrzymane punkty reputacji: +3
efbeer 185

efbeer

Użytkownik
Chievo - Verona, typ: Luca Toni to score @ 3,40 b365 ✅
Krótko, bo mecz niedługo. Derby Werony, w mieście nie lada emocje i oczekiwania. Chievo walczące o utrzymanie podejmuje zespół Verony, który plasuje się w środku tabeli.
Toni widać, że przeżywa tu drugą młodość. Od początku sezonu strzelił aż 15 bramek i zajmuje trzecie miejsce w klasyfikacji strzelców Serie A. Warto dodać, że cały zespół strzelił tylko ( albo aż ) 46 bramek, czyli łatwo policzyć, że bramki autorstwa podstarzałego Włocha stanowią prawie 1/3. Całkiem sporo.
Hellas ostatnio słabsza forma, bilans 1/4. Ostatni mecz wygrali 3-0, oby to był przełom w ich formie, bo liczę, że tutaj nie obędzie się bez walki. Wspomniany Toni strzelił gościom z Genui 2 bramki.
Cóż, liczę że będzie tu parę bramek
( overek stoi po @ 2,25 w b365, można pobrać również ), a jeśli goście ustrzelą conieco, to autorem tych trafień z dużym prawdopodobieństwem może być Luca.
Kurs ogromny, wg mnie duże value. Polecam ????

Otrzymane punkty reputacji: +11
tomeczekp90 157

tomeczekp90

Użytkownik
Atalanta - Sassuolo
Bukmacherzy w dalszym ciągu nie doceniają formy Atalanty i ich gonitwy za europejskimi pucharami wystawiając kursy jak najbardziej warte pogrania. Ja podobnie jak w poprzednim tygodniu stawiam na drużynę z Bergamo. Tak jak wspomniał kolega ksboss sporo absencji defensywnych w drużynie gości. Z podstawowych graczy Atalanty nie wystąpi zaś pauzujący za kartki Stendardo. Poza tym cała ofensywa gospodarzy w komplecie.
Do tej pory Atalanta 6 wygranych z rzędu. O 7. zwycięstwo będzie grała na własnym podwórku co będzie niewątpliwie dodatkową motywacją do &quot;połknięcia&quot; beniaminka. Same Sassuolo bardzo słabo na wyjazdach. Z sześciu meczów rozegranych w tym roku na obcym terenie przegrali aż 5 razy. Jedyny korzystny rezultat to bezbramkowy remis z Bologną.
Brać kursy póki &quot;gorące&quot; :cool:
Atalanta (-0,5)AH @1.825 ⛔
Atalanta (-1)AH @2.375 ⛔

Bet365
Edit: Wydawało się - typ dnia, Atalanta zawodzi i daje sobie strzelić 2 bramki

yuura 262

yuura

Użytkownik
Cagliari vs Roma
Dzisiejszego popołudnia zmierzą się ze sobą zespoły walczące o zgoła odmienne cele. Gospodarze chcą zakończyć sezon w środkowej części tabeli, utrzymując bezpieczny dystans od strefy spadkowej. Zaś goście jadą do stolicy Sardynii po trzy punkty, jakże ważne w pościgu za zespołem &quot;Starej Damy&quot;.
Cagliari do końca sezonu potrzebuje trzech zwycięstw aby być pewnym utrzymania się we włoskiej najwyższej klasie rozgrywkowej. Jednak szczerze wątpię, aby ten mecz okazał się dla czerwono-niebieskich łatwą przeprawą. Roma jest niepokonana od 31 z 33 meczy w Serie A, ponad to w ostatnich spotkaniach nie tylko wygrali mecz, ale także pierwsze połowy tych spotkań. Do tego notują przynajmniej dwie strzelone bramki na mecz (62 bramki strzelone, w 31 meczach). Warto także dodać, że AS Roma ma najlepszą obronę we włoskiej lidze (17 goli straconych, daje średnią 0.55 gola na mecz).
Na temat formy: przypomnijmy na początku sezonu Giallorossi wygrali 10 spotkań z rzędu. Na razie seria zatrzymała się na pięciu. Jednakże dziś o 15:00 gracze ze stolicy Włoch wyjdą na boisko w Sardynii tylko w jednym celu - wygrać i zgarnąć trzy oczka. Szczególnie rzecz biorąc, że Juventus ma aż/zaledwie osiem punktów przewagi - grając na dwóch frontach (seria a, liga europejska). Sądzę, że ta przewaga może stopnieć i to bardzo szybko. Do tego rzymianie mają bezpośredni mecz z biało-czarnymi. Więc jest o co walczyć.
Wracając jednak do wątku głównego czyli meczu Calgiari - Roma. Na pewno gospodarze są niewygodnym rywalem. Na sześć ostatnich spotkań, aż trzy razy przeciwnicy Lupich wygrywali swoje mecze; raz notując remis i dwa razy przegrywając z AS Romą. Na koniec osłabienia. Gospodarze zagrają bez wykluczonego (żółte kartki): Luca Rossettini (ocena wg whoscoored: 6.99); zaś goście bez kontuzjowanych: Federico Balzaretti - przepuklina - (7.24), Kevin Strootman - uraz więzadeł krzyżowych kolana - (7.39).
Kilka ciekawostek (źródło: asroma.pl) :
- &quot;niedzielne zawody poprowadzi Davide Massa z Imperii. Giallorossi wygrali do tej pory 2 mecze prowadzone przez tego sędziego, jeden zremisowali i jeden przegrali. Ostatnie spotkanie Romy sędziowane przez Massę miało miejsce 22 lutego, gdy Giallorossi ograli 1-0 Bolognę po golu Nainggolana. Bilans Cagliari to jedna wygrana i jedna porażka (27 października 2013, 0-2 z Lazio, ostatni mecz Rossoblu sędziowany przez tego arbitra),
- w środę Roma wyszła na samodzielne prowadzenie w sezonowej klasyfikacji największej liczby piłkarzy, którzy zdobywają gole. Rodrigo Taddei stał się siedemnastym zawodnikiem, który trafił w tym sezonie ligowym do siatki rywali. Wciąż jest szansa na polepszenie tego wyniku, gdyż z regularnie występujących piłkarzy bramek na koncie nie mają Castan i Romagnoli. &quot;
Roma @1.61
Drużyny zdobędą gola: Roma tylko @2.40 lub Roma over 1.5 gola (można spróbować)

Bukmacher: Bet365
PS ja do typu na Romę dodałem +2.5 w meczu Liverpoolu oraz typ na Atalantę ????

barc_a 219

barc_a

Użytkownik
Atalanta vs Sassuolo

Typ : Atalanta (-1)
Kurs : 3.20
Buk :WilliamHill
Jak dla mnie małe &quot;value&quot; ze strony buków. Atalanta jest na fali i to bez dwóch zdań, walczą o Ligę Europejską do której tracą 4 oczka, więc dziś liczy się tylko zwycięstwo i nic więcej. Atalanta u siebie ostatnio odesłała bez punków Livorno wygrywając 2:0, Sampdorię 3:0 czy Napoli 3:0. Gospodarze wystąpią bez Cazzoli, Brivio, Moraleza i Stendardo.
Sassuolo jest już pewne spadku do Serii B 6 oczek do 17 Bologni jest nie do odrobienia z taką grą, nie ma co się oszukiwać. Goście w ostatnich 10! meczach na obcym podwórku zaledwie 2 oczka na 30. Dochodzi do tego jeszcze bardzo trudna sytuacja kadrowa gości Alexe, Ariaudo, Acerbiego, Brighiego, Manfrediniego, Marrone, Pucino i Bianco to oni dziś nie wystąpią przeciwko Atalancie. Atalanta brnie po swoje czyli Europejskie Puchary i dziś zmiażdży Sassuolo przed własną publicznością. Polecam!
Przewidywane :
Atalanta: Consigli - Benalouane, Lucchini, Yepes, Del Grosso, Estigarribia, Cigarini, Carmona, Bonaventura, De Luca, Denis
Sassuolo: Pegolo - Gazzola, Antei, Cannavaro, Longhi, Biondini, Magnanelli, Missiroli, Berardi, Zaza, Sansone​

kirgassin 95

kirgassin

Użytkownik
Parma - Napoli
Powyżej 2,5 gola w meczu @1,88 Unibet

Zawodnicy gospodarzy mogą czuć się zawiedzeni - w trzech ostatnich meczach,po nawiązaniu walki z solidnymi zespołami, przyjeżdżają bez dorobku punktowego. Napoli z kolei aspiruje do wicemistrzostwa Włoch, do końca zostało jeszcze parę kolejek i trzeba czekać na potknięcia rywali z Rzymu. Żeby ekipa z Neapolu mogła marzyć o zdobyciu drugiego miejsca,musi dzisiejszy mecz wygrać. Na oficjalnej stronie Parmy Cassano został wpisany do składu na Azzurri,więc raczej zagra.Napoli ostatnio gra w kratkę,ale w roli gości radzi sobie całkiem nieźle, w lidze na wyjazdach rzadko pozwalają gospodarzom zachować czyste konto. Parma natomiast ma dobrą passę w meczach wyjazdowych, u siebie trochę gorzej,ale dziś pojawiła się szansa na wejście w strefę pucharową, nie potrzebują desperacko punktów, a zwycięstwo w tym spotkaniu w znaczącym stopniu przybliżyłoby ich do Ligi Europejskiej. Skoro jest okazja, grają u siebie,to nie wydaje mi się,aby ustawili się jakoś ultradefensywnie.

hektor1 703

hektor1

Użytkownik
Podłączam się do analizy mojego kumpla powyżej.
Przeglądałem ofertę tego meczu, i dziwnym trafem moje oczy stanęły na kozackim typie, i myślę sobie, a nóż może wejdzie. Po głębszej analizie stwierdziłem, że typ ma spore szanse na powodzenie.
Parma - Napoli
Typ:
Wynik do przerwy/wynik końcowy: 2/2 @ 3,80 Unibet

Mecz rozegrany będzie w Parmie, jednak myślę, że dla Napoli to nie będzie miało znaczenia. Napoli, które w tej części sezonu już mnie kilka razy zawiodło, między innymi w LE. Piłkarzy Rafy Beniteza szybko jednak się otrząsnęli. Ostatnie zwycięstwo po dobrej grze z Juve 2:0, pokazuje, że są na odpowiednim miejscu dla nich w lidze. Parma natomiast tak jak wspomniał Kirgassin, 3 ostatnie mecze, 3 porażki, porażki z teoretycznie mocniejszymi przeciwnikami, porażki, które były po wyrównanych meczach. Piłkarze Donadoniego mają spore aspiracje, 6 miejsce w lidze i mają o co walczyć. Jednak tutaj potrzebne są zwycięstwa. Kto wie, może te aspiracje przełożą się na sukcesy w kolejnych sezonach.
Koniec owijania w bawełnę. Parma w dzisiejszym spotkaniu wystąpi bez Pozziego, Gargano i Vergary. Za kartki pauzować będzie Amauri oraz Lucarelli. Nie wiadomo w jakiej dyspozycji znajdują się Cassano oraz Paletta, którzy nie wystąpili w meczu przeciwko Romie. Napoli jak wiadomo, do końca sezonu bez Rafaela, do tego dochodzi Maggio oraz Zuniga.
Napoli na wyjazdach wygląda świetnie i myślę, że mój typ ma spore szanse powodzenia.

S 202

szymontom

Użytkownik
Dyscyplina.Piłka Nożna - Włochy - Włoska Serie A
Spotkanie.Juventus - Livorno
Typ.1/1 (polowa/koniec)
Kurs.1,52
Bukmacher.ComeOn
Data.07.04.2014 g.19.00

Analiza.

Wloska Serie A i spotkanie pomiedzy zespolami Juventus - Livorno .Gospodarze lideruja w tabeli majac tylko 5 punktow przewagi nad Roma,wiec dzisiaj mowy o zadnym odpuszczaniu meczu byc nie moze...Natomiast ekipa gosci broni sie przed spadkiem i brakuja jej 2 punkty do bezpiecznego 17 miejsca ktore zajmuje teraz Bologna...Tak wiec zapowiada sie dzisiaj bardzo zaciete spotkanie,ale tak naprawde Juve powinien dzisiaj rywala spokojnie pokonac...Dodam,ze Juventus u siebie wszystkie 15 meczy wygranych z dorobkiem bramek 40-9!Natomiast Livorno na wyjazdach to slabizna 2 wygrane,2 remisy i 12 porazek przy bramkach 13-32.Historia spotkan takze przemawia za Stara Dama bo na 9 spotkan 7 wygranych i 2 remisy.Tak wiec wszystko dzisiaj przemawia za gospodarzami i sadze ,ze juz w pierwszej polowie beda chcieli sobie wyrobic taka przewage by w drugiej czesci kontrolowac gre,bo w czwartek rewanzowe spotkanie w Lidze Europejskiej z Lyonem i tam takze trzeba bedzie dobrze zagrac bo w pierwszym meczu Juve wygralo 1-0 i tutaj wszystko jeszcze mozliwe.Tak wiec dzisiaj gospodarze musza wygrac by utrzymac bezpieczna przewage nad Roma i mam nadzieje,ze zrobia to juz w pierwszej polowie...

Otrzymane punkty reputacji: +2
interista18 773

interista18

Użytkownik
Juventus - Livorno

Według mnie bukmacherzy nieznacznie przeceniają Juventus w dzisiejszym meczu.
Pomimo, że w lidze wygrywają praktycznie wszystko to warto zauważyć, że większość ostatnich zwycięstw była odniesiona tylko z jednobramkową przewagą. Juventus czeka aż dwanaście meczów, żeby wygrać z rywalem, z większą przewagą niż dwa gole. Starą Damę czeka w czwartek ważny mecz z Lyonem, który na pewno nie będzie spacerkiem. W mecze z Livorno nie zagrają Vidal i Barzagli.
Livorno zajmuje osiemnaste miejsce, więc jest poważnie zagrożona spadkiem.
Wywalczyli ostatnio w dość niecodzienny sposób cenny punkt na San Siro, co jednak od kilku sezonów nie jest rzeczą trudną. Terminarz nie jest łaskawy dla Livorno, jednak do Chievo i Bologny tracą tylko dwa punkty. Jest to dystans spokojnie do odrobienia, ale tylko pod warunkiem walki podczas każdego meczu.
Myślę, że goście od początku meczu cofną się i będą wyczekiwać ataków Bianconerich, co mam nadzieję pomoże im w osiągnięciu &quot;przyzwoitego&quot; wyniku na Juventus Stadium.

Livorno +2 ( przy dwubramkowej porażce - zwrot ) @ 2,050 Bet365 ZWROT 2-0

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom