>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

32. kolejka Ligue 1 [ 12.04 - 14.04.2013 ]

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik

za Tobet​
Zaczynamy w piątek o 20:30 na Stade du Hainaut. Valenciennes w rundzie wiosennej wygrała tylko 1 mecz! Jest to wynik żenujący jeśli się spojrzy na wyniki osiągane przez ten zespół w pierwszej części sezonu. Polepszyć ten bilans będzie im niezwykle trudno, bo Zieloni na wiosnę jeszcze nie przegrali. Ale... każda seria kiedyś się skończy ;)
W sobotę pierwsze spotkanie w Szampanii-Ardenii gdzie miejscowe Troyes podejmie pewnie zmierzające po mistrzostwo Francji - PSG. Czy ostatni w tabeli zespół będzie potrafił urwać choć punkcik liderowi?
Kolejnym ciekawym spotkaniem będzie pojedynek Evian&#39;u z Rennes. Goście wpadli w kryzys, więc szansa dla gospodarzy by oddalić się od strefy spadkowej na więcej niż punkt, gdyż Nancy notuje 3 zwycięstwa z rzędu (w tym właśnie z Rennes) i ma szanse na kolejną zdobycz na Korsyce. A więc &quot;walka&quot; o 18 miejsce szykuje się ciekawa.
Niedziela to ciekawy pojedynek na Stade Gerland. Lyon ostatnio zanotował 3 wpadki i spadł z &quot;pudła&quot;. Zmierzą się z Tuluzą, która w ostatniej kolejce szczęśliwie ratowała remis w 90 minucie, by w doliczonym czasie gry, dać strzelić zwycięskiego gola, grającym w dziesiątkę gościom z Nicei.
Kolejkę zakończymy w Lille, dokąd przyjeżdża Marsylia. Gospodarze rozbili tydzień temu Lorient 5:0 i teraz też wydają się mocniejsi od gości, którzy pomimo słabej gry, notują dobre wyniki.
Zapraszam do merytorycznej dyskusji oraz wstawiania własnych przemyśleń i analiz na tą kolejkę!

Otrzymane punkty reputacji: +16
baziu 162

baziu

Użytkownik
Lyon - Tuluza 1 1,90 bet365✅
Dla mnie jest to bet kolejki, jeżeli chodzi o Ligue 1, a i kurs bardzo wysoki. Składów co prawda nie znam w tym momencie na ten mecz ale garść statystyk może nam rozjaśnić nieco ten pojedynek. Zacznijmy od tego, że Tuluza od 98r. nie wygrała jeszcze w Lyonie (8-3-0).
JA uważam, że gra Lyonu nie wygląda tragicznie, brak im tylko &#39;mobilizacji&#39; i wykończenia. Mecz z Tuluzą jest najlepszym momentem by zgarnąć komplet pkt po ostatnich tragicznych wynikach (przyp. 2 remisy i 3 porażki w 5 meczach) tym bardziej, że jest bardzo ciasno w czołówce a walka o miejsce na podium rozgrywa się między 4 drużynami (St.Etienne, Lille, Nice, Lyon). Wszyscy konkurenci mogą w tej kolejce potracić pkt bowiem czekają ich trudne pojedynki odpowiednio trudny wyjazd do Valenciennes, pojedynek z OM (tutaj może zdarzyć się dosłownie wszystko), Nicea wydaje się mieć ułatwione zadanie jednak uciekające przed strefą spadkową Sochaux udowodniło, że potrafi grać w piłkę i nie boją się nikogo. Tak więc jest to być może ostatni gwizdek by wziąć się do roboty i walczyć o miejsca 1-3.
Osobiście polecam spróbować bowiem kurs jest moim zdaniem bardzo zadowalający.
Jeżeli dotrwam do niedzieli z kasą to wchodzę w ten mecz All-In.
P.S. Dla odważnych : Lyon-1 @ 3,20✅

Otrzymane punkty reputacji: +10
K 358

koeman66

Użytkownik
Valenciennes - St. Etienne 2 remis nie ma zakladu 1.44 Pinnacle ZWROT
Gdy tylko pojawila sie w Pinnnacle opcja &quot;pk&quot; czyli remis nie ma zakladu, od razu postawnowilem to zagrac. Typ dla lubiacych grac niezbyt ryzykownie, tzw. graczy powolutku gromadzacych swoje pieniazki. W zasadzie o grze St. Etienne i Valenciennes napisal juz Hardison. Dodac mozna jeszcze, ze nie dosc ze Valenciennes gra slabo to ostatnio traca duzo bramek, przegrali w Montpelier 1-3 i u siebie z Bastia 3-4. Gospodarze graja slabiutko i jezeli nic sie nie zmieni to moga nawet spasc z ligi, bo 18 -te w lidze Nancy (strata 6 pkt do Valenciennes), wygrywa ostatnio mecz za meczem. St. Etienne z kolei to rewelacja tegorocznych rozgrywek, moze nie na miare Montpellier z poprzedniego sezonu, gdyz na mistrza raczej szans nie maja, ale na gre w lidze mistrzow lub eliminacjach LM jak najbardziej. Tyle samo pkt ma Lyon, ktory przegral ostatnio trzeci mecz z rzedu, a od pieciu jest bez zwyciestwa, jest wiec okazja do wyprzedzenia tego przeciwnika. St. Etienne gra na wiosne bardzo dobrze, ogolnie bilans ostatnich 10-ciu spotkan to: 6-4-0. St. Etienne lubi grac z Valenciennes, ostatnie trzy bezposrednie pojedynki to minimalne wygrane dzisiejszych gosci. Nalezy jednak zauwazyc, ze St. Etienne dosc czesto remisuje, a ze liga francuska jest bardzo ciezka do typowania i ze to nazwe &quot;remisowa&quot; i wyrownana, to stawiam na gosci z opcja zwrotu w przypadku remisu. Stawiasz stowe, ale 44 zl droga nie chodzi ????

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Evian Thonon Gaillard FC - FC Stade Rennes 1 DNB @ 1,75 bwin ✅ 4:2
Forma Rennes jest zastraszająca. Ostatnie 3 mecze to trzy porażki, nie wygrali od 7 spotkań tym samym tracąc szansę na europejskie puchary poprzez ligę (mają jeszcze Puchar Ligi). Za przeciwnika mają Evian, zagrożone spadkiem z zaledwie jednopunktową przewagą nad 18 pozycją. Ale Evian wygląda dobrze w ostatnich tygodniach. Bilans ostatnich 5 spotkań to 2-2-1, a jedno ze zwycięstw zostało odniesione w wyjazdowej potyczce z rozpędzonym Lille. Przed tygodniem Evian uległo St. Etienne 0:1, ale dzielnie stawiali opór 3 drużynie tabeli do 77 minuty. Wcześniej imponująca pogoń na własnym boisku w spotkaniu z Reims i wydarty jeden punkcik w doliczonym czasie gry.
Warto dodać, że Rennes przyjeżdża osłabione, gdyż nie zagrają Danze (30/1), Theophile Catherine (29/1), Mavinga (23/0), Sane (15/0) i przede wszystkim ciągle kontuzjowany Alessandrini (22/10), którego brak wyraźnie odciska się na ostatnich wynikach Rennes. Danze, Catherine i Mavinga to podstawowi boczni obrońcy, na prawym skrzydle zagra pewnie niedoświadczony Foulquier, zobaczymy co Antonetti wymyśli na lewym.
W Evian braki to Mensah (6/0), Kone (16/0), Govou (18/0), Andersen (9/0), Angoula (22/1), Ehret (12/0) i Tie Bi (15/0). Bez tych graczy Evian radzi sobie jednak ostatnio całkiem nieźle, więc te osłabienia nie są tak znaczące jak w przypadku Rennes.
Evian w całkiem niezłej formie z nożem na gardle, kontra Rennes niewalczące już chyba o nic w lidze, grające bardzo słabo i osłabione w ofensywie i na bokach obrony. Warto zagrać czystą jedynkę lub dnb.

Otrzymane punkty reputacji: +11
zdolak 218

zdolak

Użytkownik
Ajaccio - Nancy
Typ - 2 wynik 1-1 ⛔⛔
kurs - 3,45 unibet

Ciekawie zapowiada sie spotkanie tych dwoch druzyn w dzisiejszy wieczor . Druzyna gosci zajmuje 18 pozycje w lidze traca 1 pkt do Evian . Ich ostatnie trzy mecze to 3 wygrane , widac ze zespol chce uciec od spadku . Pod wzgledem formy zajmuja 4 miejsce w tabeli ich gra na wyjazdach na 3 ostatnie mecze to 2 zwyciestwa 1 przegrana bramki 5-3 . Czas na pierwsza wygrana druzyny gosci na boisku rywala . GL do boju oleeeeeeeee .
Lorient - Bastia
Typ - over3,5 wynik 4-1 ✅✅✅✅
kurs - 3,25 bet365

Dla mniej odwaznych proponuje over2,5 po kursie 1,80 w bet365 . Ale do rzeczy obie ekipy maja najwieksza srednia bramek w lidze po 3,16 bramki na mecz . Bastia w formie od 3 meczow strzela po 4 bramki a i tez traci . W ostatniej kolejce Lille rozbilo Lorient 5-0 . Mysle ze bedzie to mecz z duza iloscia bramek .

Otrzymane punkty reputacji: +11
lighter 573

lighter

Użytkownik
Lorient - Bastia
Analiza: Spotkanie 8. drużyny francuskiej Ligue 1, Lorient z zajmującą 12-tą lokatę Bastią. Ja w tym meczu proponuję grać zakład, że goście strzelą przynajmniej 2 bramki. Typ mój argumentuję świetną dyspozycją strzelecką drużyny Bastii w ostatnich meczach ligowych. Drużyna ta strzeliła w ostatnich 3 meczach aż 12 goli, co, jak na ligę francuską, jest dużym ewenementem. Te strzelone bramki pozwoliły wygrać 3 mecze, zgarnąć 9 punktów i już na dobre odbić się od dolnej części tabeli. Myślę, że bezpieczna pozycja w tabeli przełoży się na luz w grze Bastii i dzisiaj powinniśmy zobaczyć znowu gole zawodników, na których nie będzie ciążyć praktycznie żadna presja. Trzeba tu liczyć zwłaszcza na Floriana Thauvina, który we wspomnianych meczach strzelił aż 6 goli (po 2 w każdym), czyli jak łatwo policzyć, połowę. Drużyna Lorient zaś przechodzi trudniejszy okres. 5 ostatnich meczów w Ligue 1 to 2 porażki, 2 remisy i tylko 1 wygrana. Zwłaszcza ostatnia porażka 0-5 z Lille, była bardzo dotkliwa i pokazała, że obrona Lorient nie funkcjonuje zbyt dobrze. Podsumowując, dziś powinien być otwarty mecz i sądzę, że drużyna Bastii podtrzyma passę dobrej skuteczności, strzelając co najmniej 2 gole.

Bastia powyżej 1,5 @3,25 Bet365 ⛔

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Słaba analiza jednego z kolegów, który trochę mało konkretnie napisał, ale sam typ mi się podoba i to jedyne co wybrałem na dziś z Francji.

FC Lorient - SC Bastia | over2.5 - 1,825(Bet365)✅

Zapowiada się fajny mecz.Przede wszystkim uważam, że nie powinno zabraknąć emocji jak i goli.Lorient to ekipa, która zawsze potrafi napsuć krwi lepszym zespołom, a i też w miarę sobie radzi z drużynami o zbliżonym potencjale.To co mi się podoba to, że Gourcuff potrafi dobrać ludzi do zespołu, którzy przynoszą korzyść.Tak jest w tym sezonie m.in z Aliadierem.Nie mniej ostatnie wyniki są mocno wątpliwe na czele z meczem w Lille gdzie zostali zgwałceni w 40 minut.Bardzo słaba postawa defensywy na czele z Ecoule-Manga doprowadziła do tego, że złapali piątkę.Dziś jednak przyjdzie do starcia z łatwiejszym rywalem, który jest na fali.W pierwszej jedenastce Bretończyków ma zagrać Aliadaire czyli nie ma co liczyć na to, że Traore wyjdzie w podstawowej jedenastce - pocieszające to, że w ogóle jest zdrowy.Nawet bez niego fajnie wygląda przód Lorient bo ja lubię tam przede wszystkim Monnet&#39;a- Paque i Jouffre&#39;a, którzy świetną pracę wykonują na skrzydłach.Przyjeżdża też dziś rywal, który gra bardzo otwartą piłkę - w ostatnim czasie Bastii taka gra wychodzi bardzo dobrze.Też może się podobać gra ofensywna Korsykan gdzie wyróżnia się Thuvain, Modeste oraz weteran Rothen.W ostatnich trzech meczach 12(!) bramek, 12 punktów w pięciu spotkaniach.Świetnie grają podopieczni Hantza, ale nie jest to na tyle zbilansowana drużna aby móc pozwolić sobie na dobrą grę z tyłu.Sporo tracą, ale przez to, że mają fajny atak to udaje im się zniwelować deficyt z tyłu.Oglądałem pierwszy mecz w sezonie między tymi ekipami i tempo było świetne, a overa zrobili w 30 minut także dziś liczę na podobny obrót spraw patrząc na usposobienie oby dwóch ekip.

Otrzymane punkty reputacji: +9
lukkaz 577

lukkaz

Użytkownik
Spotkanie: Evian TG - Stade Rennais
Typ: X2 ⛔
Kurs: 1,62
Buk: bet365

Dziś o godz. 20:00 w Parku Sportowym w Annecy zostanie rozegrany mecz między Evian TG a Stade Rennais. Goście to 10. ekipa Ligue 1 z 42 punktami na koncie. Evian TG to 17. ekipa francuskiej ekstraklasy – w 31 meczach zdobyła 31 punktów. Gospodarze mają tylko punkt przewagi nad strefą spadkową oraz dwa nad przedostatnią ekipą Lique.

Goście nie wygrali od 7 kolejek – ostania wygrana z Tuluzą to mecz rozegrany 10 lutego. Potem Stade Rennais przegrało 5 z 7 spotkań. Miałem ogromną przyjemność obejrzeć ostatni mecz ligowy tej ekipy z PSG. Przyjemność? – zapytacie – przecież w tym meczu wszystko było wiadome przed spotkaniem, przecież to starcie drużyny w fatalnej formie z liderem – czym tu się zachwycać? Tez tak myślałem… jednak to czego byłem świadkiem przez 90 minut przerosło moje oczekiwania.

Na Stade de la Route de Lorient obejrzeliśmy niebywale ciekawe widowisko. Stade Rennais zaskoczyło Paris Saint Germain. Zagrało – szczególnie w drugiej agresywnie, wyprowadzając kontry rodem z Derbów Manchesteru. Druga połowa przypominała rollercoaster – akcje z jednej strony na drugą, festiwal kontr. Każda minuta to, co ważne niespodziewana (!), walka obu ekip co chwile przesuwana z jedne w drugie pole karne. Piłkarze z Rennes zagrali otwarty futbol, co przyniosło pozytywne rezultaty – Konradsen, Pajot, Diallo, Diarra, Feret i Sane wyprowadzali akcje sprawiające ogromne zagrożenie pod polem karnym Sirigu. Liczne strzały oraz akcje na pełnej szybkości wyprowadzane skrzydłami spotykały się z coraz bardziej żywiołowym dopingiem publiczności. Piłkarzom gospodarzy zabrało jednak jednego – skuteczności, której PSG ma pod dostatkiem.

Bramkę na 0:1 po indywidualnej akcji zdobył Menez – mijając wszystkich rywali wpadł w pole karne i strzelił nie do obrony dla bramkarza gospodarzy. Mimo arcygroźnych kontr nie udało się gospodarzom ukuć PSG – które zagrało przeciętne spotkanie w defensywie. Mimo chaosu, wybijania piłek na oślep, dzięki dużej dozie szczęścia i dobrej postawie Sirigu PSG zachowało czyste konto.

Ostatnia minuta meczu: Rennes wychodzi z kontrą, ta kończy się niepowodzeniem, z kolejną kontrą wychodzi PSG. Podanie do Beckhama wbiegającego z prawej flanki, podcinka Becks’a nad bramkarzem, piłka zmierzająca do bramki jeszcze dobita przez Ibrahimovicia. 0:2, koniec spotkania. Wynik nie oddający charakteru meczu oraz pracy Stade Rennais włożonej w tej spotkanie.

Najlepszym strzelcem gości w dzisiejszym spotkaniu jest Romain Alessandrini – w swoim debiutanckim sezonie w Ligue 1 strzelił 10 bramek. Nie wystąpi on jednak z uwagi na kontuzję, co jest ogromnym osłabieniem drużyny ze stolicy Bretanii. Po 9 trafień mają Julien Feret oraz 19-krotny reprezentant Turcji, były gracz PSG - Mevlüt Erdinç. Na boisku zobaczymy m.in. Jean’a Makoun – wypożyczonego z Aston Villi 60-krotnego reprezentanta Kamerunu oraz Alou Diarrę – 44-krotnego reprezentanta Francji.

Gospodarze przegrali ostatni mecz z Saint Etienne 1:0, wcześniej zremisowali z Reims 2:2 i pokonali Lille 1:2. Najlepszym strzelcem zespołu jest Khelifa – Tunezyjczyk strzelił 9 bramek w Ligue 1. 8 trafień ma Barbosa, 4- Sagbo. Współczynnik domowy Evian jest dramatyczny – 3W-7R-5P – gospodarze są najgorsza ekipą Lique jeśli chodzi o spotkania domowe.

Przewidywane składy:
Evian TG: Laquait - Wass, Mongongu, Betao, Lacour - Sorlin, Rabiu, Berigaud, Ninkovic, Barbosa - Khelifa
Stade Rennais: Costil - Foulquier, Boye, Kana-Biyik, Mavinga - Pajot, Diarra, Pitroipa, Ferret, Diallo – Erding

To co zobaczyłem w meczu Rennes – PSG składnia mnie do zagrania na gości bez wahania. Mimo porażki, Stade Rennais zaprezentowało kawał dobrego futbolu, szczególnie w ofensywie – liczne kontry i akcje przeprowadzanie skrzydłami budziły strach w szykach obronnych lidera francuskiej ekstraklasy. Brakło jednego – skuteczności. Jestem przekonany iż przełamanie Stade Rennais przyjdzie w tym spotkaniu i wywiozą z Annecy punkty.

lukkaz 577

lukkaz

Użytkownik
Spotkanie: Troyes – Paris Saint Germain
Typ: 2 ✅
Kurs: 1,70
Buk: Unibet

Dziś o godz. 17:00 Paris Saint Germain zagra na wyjeździe z Troyes. PSG jest liderem Ligue 1 – po 31 meczach Paryżanie maja w swym dorobku 64 punkty. Troyes ostatnią drużyna francuskiej ekstraklasy – w analogicznym czasie gospodarze dobyli ledwie 25 „oczek”.

Mecz PSG z Barcą na Camp Nou pokazał, iż drużyna ze stolicy Francji należy do światowej czołówki. Mimo, iż Barca grała swoją grę, PSG wychodziło z licznymi kontrami. Częste przechwyty w środku pola, oraz umiejętne utrzymywanie się przy piłce zaowocowało równowagą, nie tyle w posiadaniu piłki, co sił na boisku. W 50. Minucie po jednej z kontr PSG objęło zasłużone prowadzenie – po podaniu Ibrahimovicia do siatki trafił Pastore. Villanova postawiony pod ściana wprowadził Leo Messiego na boisko, który dodał jakości ofensywie Barcelony. W 71. Minucie Pedro po drużynowej akcji zdobył gola strzałem z dystansu, ostatecznie ustalając wynik meczu. Mimo, iż PSG nie przegrało ani jednego meczu i było drużyną równorzędną, strzelając taka samą liczbę bramek, odpadło z Ligi Mistrzów.

Miałem przyjemność również oglądać spotkanie Rennes – PSG. Na Stade de la Route de Lorient obejrzeliśmy zaskakujące widowisko. Stade Rennais zaskoczyło Paryżan. Zagrało, szczególnie w drugiej, agresywnie, wyprowadzając liczne kontrataki. Akcje z jednej strony na drugą i festiwal kontr sprawiały, iż mecz stawał się coraz bardziej atrakcyjny z każdą upływającą minutą. Piłkarze z Rennes zagrali otwarty futbol, co przyniosło pozytywne rezultaty – Konradsen, Pajot, Diallo, Diarra, Feret i Sane wyprowadzali akcje sprawiające ogromne zagrożenie pod polem karnym Sirigu. Trzy punkty zdobyli jednak goście. Bramkę na 0:1 po indywidualnej akcji zdobył Menez – mijając wszystkich rywali wpadł w pole karne i strzelił nie do obrony dla bramkarza gospodarzy. W ostatniej minucie meczu PSG skontrowało atak Rennes: podanie do Beckhama wbiegającego z prawej flanki, Anglik podcinką pokonuje bramkarza, a piłka zmierzająca do bramki jeszcze została dobita przez Ibrahimovicia.

Najlepszym strzelcem PSG jest oczywiście Zlatan Ibrahimović. Szwed z 26 bramkami jest ewidentnym liderem klasyfikacji strzelców ligi i pewnie zmierza po tytuł króla strzelców. 6 bramek w lidze strzelił Gameiro. Ponadto w ekipie Carlo Ancelotti’ego zobaczymy: w bramce Salvatore Sirigu – według mnie bramkarza, który powoli wkracza do ścisłej światowej czołówki goalkeeperów, dzięki pewnym interwencjom i wysokim umiejętnościom demonstrowanym w meczach ligowych i LM stał się fundamentem defensywy Paryżan. W obronie Maxwell, Thiago Silva, Sakho oraz Gregory Van der Wiel. W linii pomocy ujrzymy Javiera Pastore, Chantome oraz Lucas’a. Partnerem Ibry będzie Lavezzi. Do dyspozycji trenera będzie m.in. oczywiście Beckham oraz Armand, Alex oraz Jallet.
Goście mogą pochwalić się bilansem wyjazdowym: 8W-4R-3P.

Gospodarze to pewny kandydat do spadku z Ligue 1 – ostatnią wygraną Troyes zaliczyło miesiące temu w spotkaniu z Remis. W ostatnich 3 meczach gospodarze zgromadzili 2 punkty. Najlepszym strzelcem zespołu jest Nivet z 9 bramkami. Tunezyjczyk Camus ma na swoim koncie 6 trafień. Współczynnik domowy Troyes to 4W-8R-4P.

Ostatni mecz między tymi ekipami zakończył się zwycięstwem PSG aż 4:0.

Uważam, iż PSG zgranie pewnie komplet punktów, jest faworytem tego spotkania i ma wszystkie atuty by wygrać to spotkanie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Over Lorient był mocno przewidywalny, dobrze, że Jouffre zaczął strzelanie pod koniec pierwszej połowy i ostatecznie zwycięstwo dość przekonujące graczy Gourcuffa i jakaś mała rehabilitacja za niedzielną wpadkę.

Teraz mi głupio pisać bo przyznam, że nie chciało mi się wpisywać do tematu innych przemyśleć, a tylko z Matim wymieniałem poglądy na aqq.Było to następujące - wygrana Evian, a nawet z handi patrząc na formę Rennes + to, że mają finał Pucharu Francji za parę dni na Saint Denis bo przy tej mizerii, którą prezentują to jedynie puchar może osłodzić ten sezon.Zaś Evian ostanio całkiem dobrą piłkę grało co przyczyniło się, że wydostali się ze strefy spadkowej.Dobrze, że enrico to zauważył.
Kolejnym betem był Reims bo Brest zapewne zleci z ligi, a tutaj nie ma się co dziwić bo oni są fatalni - chyba nawet gorsi u siebie niż na wyjeździe.

Nie mniej to było dziś, szkoda, że nie wpisywałem w temat, ale trudno - jutro kolejne mecze.

Ciężko wyczuć mecz Nicei oraz Lille w mojej opinii, a przekonał mnie Mati do btsa na Gerlande.Nie zagra w Lyonie Bisevac, Lovren, Malbranque czyli szkielet odpowiedzianly za grę defensywną ponadto ekipa Garde w bardzo słabej dyspozycji.W Tuluzie obrońca Mbengue, bramkarz Ahamada i napastnik Ben Basat nie są dostępni, ostatnio TFC niespodziewanie sporo strzelała z Nice także może i ten bts warto rozważenia.

Co o tym sądzicie ? Zapraszam do dyskusji.

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Kozi mnie uprzedził bo sam miałem dopisać a właściwie odpisać użytkownikowi baziu, który twierdzi że Lyon to jest najlepszy bet tej kolejki. Bet kolejki to już był (Lorient, ewentualnie over w tym samym meczu o którym pisał Kozi a który wlazł równie gładko) więc to miejsce jest już i tak zarezerwowane ;p ale pisanie o Olympique jako o najlepszym zakładzie kolejki to dla mnie nieporozumienie. Kurs może i wysoki ale nie wziął się z niczego bo Lyon gra słabo. Tak się składa że mecze Les Gones nader często są wybierane do ramówki C+ więc zdarzyło mi się spośród ich ostatnich 7 spotkań widzieć 4 pełne i 3 połówki (jeśli komuś w tym momencie przyszedł na myśl alkohol to pjona ???? ) i złamanego grosza bym nie postawił na ich wygraną. Na wyjazdach niemiłosiernie męczą się w ataku. U siebie jest trochę lepiej ale i tak gołym okiem widać że tylko Grenier, może jeszcze Lacazette mają formę. Reszta ofensywnych, przede wszystkim Lisandro jest w słabej dyspozycji. Problemy z atakiem to jedno, drugie to głupie błędy w obronie. Szczerze mówiąc to szkoda że Bisevac jest zawieszony. Z nim w składzie o bramkę Tuluzy byłbym spokojny. Serb niedawnych tygodni nie zaliczy do najszczęśliwszych. Z Bastią był jak tykająca bomba i przy trzech bramkach beniaminka miał swój udział. Z Sochaux udało się mu niczego nie spieprzyć ale że w naturze nic nie ginie to w ostatniej kolejce przeciwko Reims sprokurował karnego zbierając przy tym wykluczenie. Oprócz Bisevaca, który jest zawieszony nie zagra kontuzjowany Lovren i w ten oto sposób na środku defensywy Olimpijczyków pojawia się dziura większa niż dziury na polskich drogach. Ja nie widzę tego by defensywa obsadzona czwórką Reveillere Dabo Kone Umtiti nie straciła gola. Dlatego bramka gości wydaje mi się najlepszym zakładem na to spotkanie. Dokładając trochę ryzyka można pograć BTSa bo Lyon stanie na głowie żeby u siebie coś ustrzelić. Napastnicy formy nie mają ale o gola cała drużyna może się pokusić dlatego że Tuluza oprócz tego że ma kilka osłabień w formacjach defensywnych, o których nadmienił Kozi, w dalszym ciągu traci sporo bramek. Widziałbym również i w tym meczu parę goli. Nie wiem czy Lyon się przełamie. Takie argumentowanie że musi bo rywale im odjeżdżają mnie nie przekonuje. Ciężko przewidzieć jak to się skończy w 1x2. Bardziej stawiałbym na gole.
BTS @ 1,88
TFC strzeli @ 1,533

Marathon

Otrzymane punkty reputacji: +23
Do góry Bottom