>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

30. Kolejka Bundesligi 15-17.04.11

Status
Zamknięty.
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP

kursy - Tobet
W tej kolejce zdecydowanie najciekawszym spotkaniem będzie mecz w Monachium, gdzie Bayern zechce pomóc Borussii w zdobyciu tytułu i tym samym przybliżyć się do celu minimum, jaki został postawiony piłkarzom z Bawarii na początku roku, czyli wywalczeniu kwalifikacji do Ligi Mistrzów. Dość ciekawie zapowiada się też mecz w Hamburgu, gdzie walczące o miejsce w Pucharach HSV podejmie Hannover, którego aspiracje sięgają elitarnej Champions League.
Zapraszam do dyskusji ;)

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Pierwsze co mi się widzi w tej rundzie to wygrana HSV . Hannover rewelacja rozgrywek ale z mocniejszymi piach w dodatku teraz przyjdzie zmierzyć się na wyjeździe. Gospodarze walczą o puchary i pewnie będą gryźć trawę aby zdobyć 3 pkt tym bardziej , że rywal spokojnie do ogrania. Hannover szału nie gra to Bundesliga jest dziwna w tym sezonie ;)
Druga potyczka to Bayern z Leverkusen i ciekawi mnie jak to rozegra Heynckes bo jak wiemy w przyszłym sezonie prowadzi Bayern, który obecnie walczy o kwalifikację do LM. Robson dał mi ostatnio trochę do myślenia bo jak to by było gdyby sam Heynckes pozbawił swój przyszły zespół gry w pucharach ? To pozostawię do przemyślenia...

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Druga potyczka to Bayern z Leverkusen i ciekawi mnie jak to rozegra Heynckes bo jak wiemy w przyszłym sezonie prowadzi Bayern, który obecnie walczy o kwalifikację do LM. Robson dał mi ostatnio trochę do myślenia bo jak to by było gdyby sam Heynckes pozbawił swój przyszły zespół gry w pucharach ? To pozostawię do przemyślenia...
Też nad tym się zastanawiam... myślę, że gdybym by był na jego miejscu to przegrał bym, Borussia ma mistrzostwo, a Aptekarze mają zapewniony udział w LM. Z drugiej strony niemoralnie było by prosić piłkarzy, żeby się podłożyli, ale uważam, że chłopaki mogą zrobić prezent na rozstanie swojemu trenerowi.
Gdyby nie zmiana trenera (bo van Gaal nie miał motywacji i jego stosunek do pracy przekładał się na wyniki Bawarczyków) no i jeszcze ten podtekst to pewnie postawił bym na Bayer.

Pierwszy raz się spotykam z taką sytuacją w BL, gdyby to byłą Włoska to nie miał bym wątpliwości, ale tak to myślę, że za duże ryzyko stawiać na gości, a gospodarze są słabsi.

H 0

howser

Użytkownik
Nie liczylbym na podlozenie sie pilkarzy Leverkusen. Zarzad klubu po ostatnich inwestycjach rzada wynikow wiec postaraja sie by pilkarzom nie zabraklo motywacji. Fakt ze Dortmund ma 5 punktow przewagi ale pozostalo 5 kolejek do konca a w Bundeslidze w tym sezonie wszystko jest mozliwe wiec watpie by pilkarze Leverkusen odpuscili walke o mistrza juz na tym etapie podkladajac sie dla trenera ktory opuszcza ich po tym sezonie. Dopoki jest szansa beda grali o zwyciestwo w kazdym meczu. Inna sprawa ze w pojedynkach z Bayernem zawsze szlo im slabo a juz zwlaszcza w meczach rozgrywanych w Monachium.

misiek_84 50,5K

misiek_84

Użytkownik
15/04 20:30 Mainz 05 vs. B. M&#39;gladbach
Typ: 1 ✅
Kurs: 1,90 (Bet365)
Wynik: 1-0

Gospodarze muszą się obudzić po 4 meczach bez zwycięstwa, kolejne straty punków mogą pozbawić zespól Mainz miejsca gwarantującego grę w Lidze Europejskiej. Dodatkowo gospodarze nie wygrali meczu przed własną publicznością od listopada przegrywając większość meczów minimalnie 0-1 lub remisując 1-1. Drużynie aspirującej do czołówki ligi nie przystoi taka seria. Okazja do przełamania jest świetna ponieważ do Moguncji przyjeżdża ostatnia drużyna Bundesligi. Goście ostatnio odprawili 5-1 Fc Koln ale przeplatają niesamowite mecze w których strzelają dużo bramek z bardzo słabymi, nie wygrali chyba dwóch meczów pod rząd w tym sezonie. Przypomnijmy np po wygranej w Leverkusen 6-3 przegrali u siebie z Frankfurtem 0-4 zgadza się było to na początku rozgrywek w sierpniu ale później w listopadzie wygrali na wyjeździe również z Koln 4-0 po czym przegrali 6 kolejnych spotkań do końca roku, ostatnio wygrane z Hoffenheim czy Schalke i porażki z St. Pauli i Wolfsburgiem. Myślę, że są to wystarczające dowody na grę Borussii w kratkę i spore wahania formy czy nastroju bo trudno to ocenić. Mainz ma sporą szansę na europejskie puchary musi tylko wygrywać takie mecze jak ten najbliższy, Borussia z kolei chyba jednak nie zdoła utrzymać się w Bundeslidze traci co prawda 4 pkt ale czekające ją mecze z czołówką ligi znacząco utrudniają zadnie odrobienia tej straty. Z ostatnich 5 meczów pomiędzy tymi zespołami 4 wygrali piłkarze Mainz a tylko jeden goście.

madman01 13,9K

madman01

Użytkownik
VFL Wolfsburg - FC St. Pauli
Dla obu drużyn będzie to mecz za sześć punktów. W Wolfsburgu jest nowy trener Felix Magath, który zdobył z tą drużyną mistrzostwo Niemiec, dobrze zna zawodników. W Schalke mu się nie powiodło ale w Wolfsburgu myśle, że powinien sobie poradzić z utrzymaniem drużyny w szeregach Bundesligi. Ma do dyspozycji takie gwiazdy jak Diego, Grafite czy Benaglio w składzie co stanowi niebywale o sile zespołu. W Wolfsburgu sa wielkie oczekiwania, ale na dzień dzisiejszy trzeba utrzymać się w lidze. Z kim jak nie z St. Pauli, trzeba z takimi druzynami wygrywać. Dla Wolfsburga jest duza szansa żeby odskoczyć od St. Pauli, a także wyprzedzić Sttutgart, który w poprzedniej kolejce zagrał kiepsko przegrywając u siebie z Kaiserslautern dwoma bramkami, a teraz go czeka trudny wyjazd do Kolonii ktora u siebie potrafi byc mocna. St. Pauli ma fatalną passę aż siedem kolejek bez żadnej zdobyczy punktowej! co tylko utwierdza mnie w tym żeby postawić na Wolfsburg, który dodatkowo gra przed własna publicznością...

Typ: 1⛔ (2:2)
kurs: 1,50
buk: tobet
Wilki chyba się pożegnaja z bundesligą...

Otrzymane punkty reputacji: +3
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Nie liczylbym na podlozenie sie pilkarzy Leverkusen. Zarzad klubu po ostatnich inwestycjach rzada wynikow wiec postaraja sie by pilkarzom nie zabraklo motywacji. Fakt ze Dortmund ma 5 punktow przewagi ale pozostalo 5 kolejek do konca a w Bundeslidze w tym sezonie wszystko jest mozliwe wiec watpie by pilkarze Leverkusen odpuscili walke o mistrza juz na tym etapie podkladajac sie dla trenera ktory opuszcza ich po tym sezonie. Dopoki jest szansa beda grali o zwyciestwo w kazdym meczu. Inna sprawa ze w pojedynkach z Bayernem zawsze szlo im slabo a juz zwlaszcza w meczach rozgrywanych w Monachium.
Nie masz racji, wydaje mi się, że piłkarze Leverkusen mają bardzo dobre stosunki z obecnym trenerem i nie sądzę, że wyeliminują go z LM, po za tym nawet jeśli się podłożą to nikt im nic nie zarzuci, bo to był Bayern i graliśmy na wyjeździe, a rywal miał nuż na gardle. A co do sukcesów to powrót do LM już jest jednym z nich, raczej władze nie pozbędą się nikogo tak że na przyszły sezon Aptekarze mogą patrzeć z optymizmem.
Podsumowując jeśli przyjrzeć się sytuacji Bawarczyków i dodatkowo mając na uwadze ten podtekst nie wydaje mi się, że padnie tu inny wynik niż zwycięstwo gospodarzy :cool:

Bayern M.-Leverkusen Typ:1 Kurs:1,87

Ogólnie ciężko jest coś pewnego wybrać z tej kolejki, ale myślę że HSV DNB w tym spotkaniu jest dobrym typem, ostatnio remis Hamburczyków z Borussią po dobrym meczu i bramce straconej w ostatnich minutach. HSV nadal ma szansę na zajęcie miejsca premiującego ich do gry w LE. H96 to jednak rywal niewygodny, preferujący brzydki styl gry, lecz taka taktyka jest skuteczna. Hamburg ostatnio zremisował kilka meczy ale w ich grze widzę potencjał, Petric ostatnio rzucił mi się w oczy i nawet ma wsparcie w postaci solidnych kolegów takich jak Ze Roberto czy Elia i jest jeszcze łowca bramek van Nistelrooy. Hannover, solidna drużyna ale mimo wszytko Ya Konan dla nich dużo znaczy, bo jednak on potrafi pociągnąć zespół za sobą, ogólnie skład H96 się w tym sezonie sprawdza, ale wydaje mi się, że większym potencjałem dysponują jednak gospodarze i nawet fakt, że goście będą walczyć o LM jakoś nie przekonuje mnie do typu właśnie na nich.

Hamburg-Hannover (spotkanie bez remisu) Typ:1 Kurs:1,50

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Niemcy, Bundesliga

FSV Mainz - Borussia Moenchengladbach

Niemiecka Bundesliga powoli zmierza do końca. Walka o tytuł jeszcze trwa, choć w praktyce jest chyba rozstrzygnięta. Ciekawie jest też w przypadku gry o europejskie puchary oraz spadek. Mainz jest jednym z zespołów, które liczą się w grze o Ligę Europejską. Na chwilę obecną w czołówce jest jednak dość ciasno i zdobywanie punktów w tej fazie jest bardzo ważne, bo końcowy sukces jest na wyciągnięcie ręki. Motywacja musi zatem być spora, bo jest o co walczyć. Dla klubu z Moguncji europejskie puchary to szczyt marzeń. Nie ma jednak co ukrywać, że ostatnio niespecjalnie się układa. Gospodarze w ostatnich 4 meczach zdobyli zaledwie 2 punkty, ale trzeba przyznać, że klasa rywala zazwyczaj była naprawdę spora (m.in. Bayer, HSV). Na swoim terenie Mainz radzi sobie niespecjalnie (5-2-7), ale przegrywa zazwyczaj po wyrównanej walce. Co do osłabień to Mainz dzisiaj musi sobie radzić bez Novevskiego (O, 29/1) i Svenssona (O, 15/0). Jak widać osłabienia dotyczą formacji defensywnej.
Borussia Moenchengladbach jest w niezwykle trudnej sytuacji. Na chwilę obecną jest ostatnia i musi bić się o każdy punkcik, który może dać utrzymanie. Do końca 5 kolejek, a strata do bezpiecznego miejsca to 4 punkty. Pogoń może zatem się udać i niewykluczone, że goście zdołają się obronić przed spadkiem. Poprzednie kolejki pokazały, że Borussia poważnie podchodzi do tematu. Dwa tygodnie temu sprawiła ogromny problem Bayernowi Monachium, a w ostatniej kolejce w piękny sposób rozbiła FC Koeln 5-1. Forma zwyżkuje i może to się okazać zbawienne dla Moenchengladbach w tej fazie sezonu. To już ostatni dzwonek do podjęcia walki. Układ meczów dla gości jest niekorzystny, dlatego dziś tym bardziej trzeba powalczyć o punkty. Jeżeli chodzi o osłabienia to jedynym nieobecnym będzie dziś Igor de Camargo (N, 18/7). Dzisiaj zatem obowiązek zdobywania goli spocznie na Idrissou i Reusie.
Dla mnie najlepszym typem na ten mecz jest powyżej 2,5 goli. kurs zadowala, a obie ekipy są zmotywowane do gry i od początku będą próbować przechylić szale swojego zwycięstwa na swoją korzyść. Nie ma co kalkulować, szczególnie goście zmuszeni są do otwartej gry i ataków. Liczę na dobry mecz i kilka goli. Mimo wszystko większe szanse daję gościom, którzy stoją na krawędzi spadku, a niezła forma + determinacja mogą pozwolić na pokonanie Mainz, które, bądź co bądź, nie gra ostatnio dobrze i może to się przełożyć na postawę w dzisiejszym meczu.
Głównym typem pozostaje jednak over 2,5.
Typ: over 2,5, 2
FSV Mainz 1-2 Borussia Moenchengladbach
⛔
(1-0)

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
, a niezła forma + determinacja mogą pozwolić na pokonanie Mainz,
Czy Gladbach jest w formie ? Na to pytanie myślę nikt nie zna odpowiedzi. To sinusoida ! Raz zagrają na poziomie by potem oddać pole rywalom i zaliczyć wtopę. Mainz to nie pachoły. Kolonia na wyjazdach baty przeważnie dostaje i to nie małe więc dzisiaj będzie płacz bo połowa się pewnie zasugerowało ich ostatnim MEGA wynikiem. Drugi bet na ASIANA , jak goście stracą pierwsi to po meczu...
Mainz @ 2,00
FT 1-0

Otrzymane punkty reputacji: +10
ted 12,8K

ted

Forum VIP
Na pewno są w lepszej formie od Mainz, poprawili obrone co powtarzam nie tylko ja na każdym kroku. Do tego dzisiaj Mainz bez Noveskiego i Svenssona. Taki styl gry odpowiada gościom i powinni wygrać tak jak w pierwszym meczu tych druzyn gdzie mieli pecha
Borussia M. @ 3,7 tobet

floxal 30

floxal

Użytkownik
FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach
Typ: 1
Kurs: 1.85 bah
Dzisiaj jedno spotkanie w Bundeslidze. Według mnie Ciekawy kurs na Mainz, ubiegające się o Europejskie puchary. Ostatnia słaba forma, nie wygrali od 4 meczy, a na własnym stadionie prezentują sie conajmniej średnio. Według mnie, jeśli chcą się jeszcze liczyć w walce o jak najlepsze miejsce, muszą wygrać, w dodatku u siebie, z takim zespołem jak ostatnia Borussia. Ci ostatni, w ostatniej kolejce rozgromili u siebie Koln, ale zajmują ostatnią pozycje w lidze, która odzwierciedla ich ogólną dyspozycję w tym sezonie. Na wyjazdach Borussia też nie radzi sobie najlepiej, aczkolwiek sprawia dużo problemów szczególnie tym najlepszym zespołom ustawiając w swojej lini obrony tzw &quot;pociąg&quot;, oraz licząc na szybkie kontry. Reasumując jednak, myśle, że Mainz jest dzisiaj warte gry.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Hamburg-Hannover (spotkanie bez remisu) Typ:1 Kurs:1,50
Podpisze się pod tym co napisał darius. Grzech nie skorzystać według mnie z takiego kursu tym bardziej, że HSV ma o co walczyć i musi jutro zgarnąć pełną pulę. osobiście stawiam czyste 1 dla mniej odważnych (0) co jest bardzo bezpieczną opcją. Hannover na wyjazdach z mocniejszymi cieniutko , chwilowe przebłyski ,potrafią coś szarpnąć ale to za mało na gospodarzy. HSV ostatnio dosyć solidnie. Dobra obrona choć nie zawsze stabilna , w ofensywie wielki potencjał , który muszą jutro wykorzystać jeśli chcą poczuć atmosferę pucharową w przyszłym sezonie. Według mnie asy Slomki czyli Didi i Abde nie zdziałają zbyt wiele z defensorami HSV. Hamburger SV @ 1,9
FT 0-0

Z tym Bayernem to lepiej uważać niby dziwna sytuacja nowego ( przyszłego) trenera ale cholera wie jak to się skończy. Jak coś ruszyć to OVER bo obie ekipy w obronie leżą co powinny wykorzystać ofensywy obu ekip. OVER to loteria i lepiej nic nie ruszać.
Wolfsburg nie do ruszenia Magath znowu piłuję swoich pupili jak w Schalke i widać &quot;efekty&quot;. Na początku spodziewałem się , że będzie lepiej po występie ze Stuttgartem ale popełniłem błąd oceniając ich pozytywnie zaledwie po jednym spotkaniu.

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
VfL Wolfsburg - St. Pauli

W moim odczuciu zespół St. Pauli jest już na chwilę obecną skończony. Beniaminek wyraźnie nie wytrzymał trudów gry w Bundeslidze, po dobrym początku stracił cały blask i przekłada się to na pozycje w lidze. Przedostatnie miejsce i seria 7 meczów przegranych tylko to potwierdzają. Dla mnie St. Pauli już się nie podniesie i po prostu spadnie. Gdyby w miejscu dzisiejszego Wolfsburga był dziś ten sam zespół, który wygrywał 2 lata temu mistrzostwo to stawiałbym każde pieniądze na gospodarzy. Jednak sytuacja wygląda tak, że Wilki grają w tym sezonie fatalnie. Prawdę mówiąc nie wierzę, że drużyna prowadzona przez takiego szkoleniowca jak Felix Magath może grać w 2. Bundeslidze. Ciężko powiedzieć, co jest przyczyną słabych wyników Wolfsburga. Kadrę mają przecież naprawdę silną, są gwiazdy jak Grafite czy Diego, a jednak czegoś brakuje. Liczę na to, że dzisiaj trener zmobilizuje swoich chłopaków na mecz o &quot;6 punktów&quot;. Niewątpliwie w ostatniej fazie jest to najważniejsze spotkanie dla Wilków. Jeżeli chcą obronić się przed spadkiem to muszą wytoczyć dziś najcięższe działa i wbić kolejny gwóźdź do trumny St. Pauli.

Gospodarze mają do dyspozycji praktycznie cały skład. Jedynym nieobecnym będzie zawieszony Cicero (P, 17/1).

W składzie St. Pauli nie znaleźli się: Oczipka (O, 20/0), Zambrano (O, 20/1), Volz (O, 9/0), Rothenbach (O, 13/0) i Bartels (N, 27/1).
Gołym okiem widać straszne problemy w linii obrony gości. Będzie ona zbudowana najprawdopodobniej z 3 etatowych zmienników, co jest dość dobrą wiadomością dla Wolfsburga. Wiadomo, że wpływa to na gorsze zgranie i mniejszą pewność interwencji.

Wilki mają naprawdę sprzyjającą sytuację. Jeśli nie zdobywać punktów w takim meczu, to kiedy? Utrzymanie to walka na śmierć i życie zatem wierzę, że Magath i spółka wyjdą zwycięsko z tej batalii, a dzisiaj zdobędą arcyważne punkty, które przybliżą ich do uniknięcia degradacji.

Typ: 1
Wolfsburg 2-1 St. Pauli

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Kaiserslautern - Nürnberg​

Wcześniej nie zauważyłem, ale to jest fajne spotkanie i wydaje mi się, że typ na gospodarzy jest promocją bukmacherów, kurs: 2,35 w takim meczu - czego chcieć więcej. Kaiserslautern to typowa drużyna własnego boiska (słynny stadion położony na Wzgórzu Betzenberg), do tego gospodarze złapali ostatnio formę, w sześciu ostatnich spotkaniach tylko raz przegrali, a wszytko zaczęło się od dwóch remisów, następnie dwa mecze wygrane, no i przegrana ale tylko 1-0 z Leverkusen (wiec nic co by przeczyło formie) i ostatnio ważne zwycięstwo ze Stuttgarem, w którym piłkarze nawet pozwolili sobie na bardzo efektownego gola. Dodatkowo motywacji dodaje walka o utrzymanie i no i jeszcze kibice, którzy zawsze wypełniają stadion do ostatniego miejsca, mimo że na Niemieckich boiskach pełne stadiony to standard, to i tak piłkarze muszą mieć dzięki kibicom jeszcze większa wolę walki. Nurnberg, teoretycznie walczy jeszcze o europejskie puchary, ale ja osobiście nie widzę tej drużyny, nawet w Lidze Europa, formę mają taką sobie, mimo że niektórych moje słowa mogą zdziwić po tym jak ostanio zremisowali z Bayernem, ale uwierzcie mi, na własnym stadionie i z tamtym Bayernem nie było o ten wynik problemu. Nie wracając już do derbów Bawarii trzeba przypomnieć dwa wcześniejsze spotkania czyli porażki z Kolonią i Werderem i wydaje mi się, że właśnie owe dwa mecze są prawdziwym wykładnikiem formy 1FCN. Składy: FCK zagra bez:Jan Simunek, Ivo Ilicević oraz Adam Nemec, a trener FCN nie skorzysta z usług: Andreasa Wolfa, Mike&#39;a Frantza i Alberta Bunjaku. Składy są na kicker.de, to nie będę wklejał. Wiec wydaje mi się, że typ na gospodarzy jest całkiem sensowny, ale jeśli ktoś woli bardziej bezpiecznie to DNB według mnie wchodzi na bank :cool:.

1.FC Kaiserslautern - 1. FC Nürnberg Typ:1 Kurs:2,35
1.FC Kaiserslautern - 1. FC Nürnberg (spotkanie bez remisu) Typ:1 Kurs:1,65

K 23

kajzer

Użytkownik
Bremen – Schalke

Typ:2
Kurs:3.40

I kolejny typ z piłki nożnej tym razem z ligi niemieckiej i już bardziej ryzykowny co najlepiej widać po kursie wystawionym przez bukmacherów, którzy wyceniają zwycięstwo gości na aż 3.40, co jest moim skromnym zdaniem lekkom przesadą. Ale przechodząc do rzeczy to zmierzą się ze sobą Werder Brema i Schalke. Postawa obydwu drużyn w tym sezonie jest kompletnym zawodem zarówno dla kibiców jak również dla działaczy zwłaszcza dzisiejszych gości, którzy sporo zainwestowali sprowadzając znanych piłkarzy jakim np. jest Raul, co nie wychodzi Schalke w lidze doskonale odbijają sobie fantastyczną grą w lidze mistrzów gdzie dotarli już do półfinału co jest ogromnym sukcesem. Goście aktualnie są na 9 pozycji a zawdzięczają to głównie dużo lepszej dyspozycji w ostatnich meczach bo jeszcze nie dawno byli dużo niżej, lepsza forma u piłkarzy Schalke zaczęła się wraz ze zmianą trenera z której sami piłkarze mówili, że są bardzo zadowoleni i czerpią więcej przyjemności z gry niż wcześniej. Gospodarz natomiast są aktualnie na odległej 13 pozycji z 34 punktami na koncie, ostatnio spisują się nie co lepiej niż wcześniej ale mają za dużo remisów przez co tak odległa lokata. Myślę, że w tym meczu podbudowana ostatnim sukcesem w lidze mistrzów drużyna Schalke mimo pewnie jakiegoś zmęczenia wygra to spotkanie.

C 0

czarny92

Użytkownik
Wolsburg dno niestety. Taka marka i prawpodopodobnie spadnie z ligi. Jeśli nie potrafi się wygrywać z słabym St.Pauli to gdzie indziej punktów szukac

misiek_84 50,5K

misiek_84

Użytkownik
16/04 18:30 Brema vs. Schalke 04
Typ: 2 (DNB)
Kurs: 2,62

Wynik: 1-1

Zespół Schalke pod wodzą Ralf Rangnicka to zupełnie inny zespół wygląda jakby zespól wcześniej grał przeciwko byłemu trenerowi. Z nowym trenerem jeszcze nie przegrali i na pewno będą chcieli zakończyć sezon w górnej części tabeli Bundesligi. Werder ma również bardzo słaby sezon, gospodarze wydostali się ze strefy spadkowej nie przegrywając ostatnich 6 spotkań. Gospodarze do końca jednak będą walczyć o utrzymanie, gra tego zespołu nie jest przekonywująca. Dużo spotkań z udziałem Werderu kończy się remisami. W tym meczu na korzyść Werderu przemawia zmęczenie gości po środowym zwycięskim boju w Lidze Mistrzów z Interem Mediolan. Dlatego typ bez remisu który jest bardzo prawdopodobny ale może Raul i spółka jednak przechyli szale na swoją korzyść.

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Bayern Munich vs Bayer Leverkusen typ: Bayern Munich @ 1.80 ✅

Jutro bardzo ważna Niedziela w Niemczech. I dwa fajne spotkania choć trudne do wytypowania. Oba zespoły mają jeden cel na to spotkanie a mianowicie trzy punkty. Bawarczycy zwolnili Louis van Gaal po ostatnim remisie z Norymbergiom i Holender tym samym nie dotrwał nawet do końca sezonu (bo takie były informacje że zostanie). Zastąpił go Andries Jonker i ma poprowadzić klub do końca sezonu a za celem jest rzecz jasna trzecie miejsce dające udział w kwalifikacjach do ligi mistrzów a dobrą wiadomością jest fakt że Hannover 96 tylko zremisował i stracił punkty. Na pewno nie zagra Ivica Olic ale wiadomo piłkarz ten nie gra już od jakiegoś czasu. Ribéry znów miał problemy na treningu i raczej będzie kolejna kontuzja a wiadomo że w Marcu Francuz spisywał się wybornie. Dochodzą zawieszeni Robben z Badstuberem a niepewny jest także występ Schweinsteigera. Aptekarze gonią i gonią BVB ale chyba nie dogonią już w ostatnim meczu z St. Pauli ledwo odwrócili wynik meczu z (0-1) na (2-1) a wiadomo że beniaminek w ostatnim czasie jest słabiuteńki. Leverkusen na pewno bez kontuzjowanego Manuel Friedrich (17/0). Bayern ostatnio przegrał z Bayerem u siebie ,uwaga w 1989 kiedy to mecze rozgrywano jeszcze na starym Olympiastadion. Poza tym można wychwycić że oba zespoły mają najwięcej strzelonych bramek w lidze obok rzecz jasna Dortmundu ,ale nie napalałbym się na over jakiś.

Borussia Dortmund vs Freiburg typ: Borussia Dortmund (H 0-1) @ 1.70 ✅

Przede wszystkim BVB musi wygrać i to pewnie by nie tracić pięciopunktowej przewagi nad rywalem z Leverkusen. W składzie trzech polaków Kuba,Lewandowski bo Barrios kontuzjowany no i Piszczek od dawna nie zagrożony na swojej pozycji. Gospodarze ostatnio remis z HSV zaś Freiburg dopiero w ostatniej kolejce się przełamał i wygrał szczęśliwie z Hoffe (3-2). Bastians to na pewno duże osłabienie bo jest podstawowym obrońca ,. Krmas zaliczył czerwoną w ostatnim meczu a przecież niedawno co wrócił (3/0). Simon Pouplin jest rezerwowym bramkarzem a Oliver Baumann w bramce wydaję się być nie zagrożony bo jak miałbym kogoś wyróżnić to właśnie bramkarza i napastnika Papiss Cisse (27/20) - lidera klasyfikacji strzelców Bundesligi. Gościa chyba już się zbytnio nie chcę bo wystarczy im utrzymanie przynajmniej takie moje jest zdanie a do tego na wyjazdach są słabi (4 - 3 - 7). Tylko grać na BVB.

Borussia Dortmund:
Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, Sahin - Kuba, Götze, Großkreutz - Lewandowski.
Ławka rezerwowych: Langerak - Owomoyela, Dede, Santana, da Silva, Feulner, Zidan, Stiepermann.
Niepewni występu: brak.
Nie zagrają: Barrios, Kagawa, Kehl.

SC Freiburg:
Baumann - Mujdza, Barth, Toprak, Butscher - Schuster - Caligiuri, Flum, Makiadi, Putsila - Cissé.
Ławka rezerwowych: Schwolow - Rosenthal, Nicu, Jendrisek, Reisinger, Jäger, Abdessadki.
Niepewni występu: brak.
Nie zagrają: Krmas, Bastians, Pouplin, Bechmann.

misiek_84 50,5K

misiek_84

Użytkownik
17/04 15:30 Bayern vs. Leverkusen
Typ: 1 (DNB) ✅
Kurs: 1,44 (Bet365)
Wynik: 5-1

Gospodarze pod wodzą nowego trenera będą chcieli udowodnić, że gorsze wyniki to winna poprzednika z którym chyba byli już skonfliktowani. Goście przyjadą do Monachium z presją ostatniej szansy włączenia się do walki o mistrzostwo. Gospodarze mimo kryzysu dobrze spisują się u siebie 10-2-2, 37-10. Goście z kolei lepiej grają na wyjazdach niż u siebie 10-3-1, 29-13. Myślę jednak że gwiazdy Bayernu zbiorą się w sobie i zbliżą się do występów w Lidze Mistrzów bo sezon bez Ligi Mistrzów w Monachium byłby kompletną klęską. W nie ciekawej sytuacji znalazł się trener gości, Jupp Heynckes, który od nowego sezonu będzie trenerem Bawarczyków. W jednym z artykułów został porównany do tragicznej postaci Antygony ze starożytnych dramatów greckich bo każdy wynik będzie dla niego jakąś tam porażką. Jeśli wygra może pozbawić się możliwości prowadzenia zespołu Bayernu w Lidze Mistrzów, jeśli przegra może pozbawić się szans na tytuł Mistrza Niemiec w tym sezonie.
17/04 17:30 Dortmund vs. Freiburg
Typ: 1 AH (-1) ✅
Kurs: 1,375 (Bet365)

Wynik: 3-0

Lider z Dortmundu ma słabszą rundę rewanżową ale zawodnicy Kloppa muszą się zmobilizować i spokojnie obronić pozycję lidera. Goście zajmują bezpieczne miejsce w środku tabeli bez szans awansu do pucharów. Borussia ma korzystny bilans u siebie 9-4-1, 27-7. Przegrała tylko w pierwszej kolejce z Leverkusen. Z 9 zwycięstw, aż 8 odniosła różnicą co najmniej 2 bramek. Freiburg nie zachwyca na wyjazdach 4-3-7, 15-21. Goście nie wygrali na wyjeździe od 30.01 w ogóle w ostatnich 10 meczach 3 wygrane,2 remisy i 5 porażek. W analogicznym okresie piłkarze z Dortmundu 5 wygranych, 4 remisy, 1 porażka. Myślę, że ostatnia wygrana przed własną publicznością nie wiele zmieni w postawie gości. Zdecydowanie bardziej zmotywowani będą gospodarze grający o większą pulę, będą też znać wynik meczu Bayern - Leverkusen co sprawi, że w zależności od wyniku tego meczu będą musieli wygrać albo bez presji powiększyć przewagę i praktycznie zapewnić sobie Mistrzostwo.
Kupon AKO po kursie: 1,97 ✅

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Bayern Monachium - Bayer Leverkusen
W ten weekend dużo dobrych meczy i to kolejny z nich. Spotkanie to ma duże znaczenie dla obu zespołów. Po tym meczu zostaną tylko 4 kolejki w Budneslidze. Bayern ma szanse wskoczyć na 3 lokatę, która daje prawo do gry w eliminacjach do Ligi Mistrzów. Za to goście mają ciągle szansę na mistrzostwo, w ostatnich 5 meczach zdobyli komplet punktów i zbliżyli się do liderującej Borussi już na 5 punktów. Zapowiada się ogromna walka, oba zespoły zapowiadają ostrą walkę.
W Bayernie zmiany. Luisa van Gaala na stanowisku trenera zastąpił Andries Jonker. Nowy szkoleniowiec już zapowiedział zmiany na niedzielny mecz. Zaczął od fundamentu drużyny - bramkarza. Nie zagra Kraft, za niego doświadczony Butt. Do tego zapowiedział powrót do wyjściowej jedenastki Ukraińca Tymoschuka, który za van Gaala był często pomijany przy wystawianiu składu. Gospodarze mają problemy kadrowe. Nie zagra na pewno Badstuber i Robben (kartki), nie wiadomo co z Riberim i Schweinsteigerem. Mimo to Monachijczycy są bojowo nastawieni, chcą za wszelką cenę &quot;uratować&quot; ten sezon, bo nie wywalczenie kwalifikacji do przyszłorocznej LM będzie totalną klapą.
Bayer może odnieść jeden z największych sukcesów w ostatnich latach. Ciągle jeszcze liczą na potknięcia graczy z Dortmundu i sami na razie nie tracą punktów. Goście szykują tajną broń na to spotkanie - a jest nim Michael Ballack. Ten człowiek zna Bayern bardzo dobrze, dość powiedzieć, że przez kilka ładnych lat reprezentował ich barwy, to jeszcze pełnił funkcję kapitana drużyny i był zdecydowanie najjaśniejszą postacią w Monachium. W swoich szeregach nie mają takich gwiazd jak Muller, Lahm czy Ribery, ale to przede wszystkim drużyna, która tworzy kolektyw. Sporo zamieszania sieją napastnicy - Kiessling i Derdiyok.
Zapowiada się spotkanie pełne walki. Ostatnie 3 mecze tych drużyn kończyły się remisami 1-1. Dalej - Leverkusen nie wygrało na stadionie Bayernu od 21 lat! Remis w tym meczu obu ekipom nic jednak nie daje. Kibice (w tym ja) liczę na ładny meczyk i dużo goli - przecież te 2 drużyny strzeliły w tym sezonie ich najwięcej (plus Borussia Dortmund).
Moje propozycje:
Leverkusen strzeli --- 1.35 @ 5/10 ✅
Remis --- 3.65 @ 2/10 ⛔
WYNIK: 5-1

Borussia Dortmund - SC Freiburg
Mecz ma duże znaczenie dla Borussi. Jeśli wygrają są już bardzo blisko tytułu mistrza Niemiec. Freiburg gra już praktycznie o nic. Do miejsc pucharowych traci 7 punktów, utrzymanie także mają już pewne.
Borussii ostatnio traciła punkty w dość pechowy sposób. Jednak w meczu z Hannoverem to oni mogą mówić o szczęściu, bo uratowali 1 punkt po golu Kuby Błaszczykowskiego w końcówce. Borussia na własnym stadionie w tym sezonie tylko raz przegrała. Jurgen Klopp ma do tego spore osłabienia kadrowe. W meczu nie zagra najlepszy strzelec Lucas Barrios, do tego nie zobaczymy Japończyka Kagawy i Kehla. Trener jednak ma bardzo dobrych zastępców, szczególnie liczą na odblokowanie Lewandowskiego. Na własnym boisku Borussia straciła jedynie 7 goli, strzelając prawie 4 razy więcej. Bardzo mocna linia pomocy - to może zadecydować.
Freiburg po rundzie jesiennej był blisko pucharów. Na wiosnę jednak gra tego zespołu nie zachwyca. Dopiero w ostatnim meczu odnieśli pierwsze zwycięstwo wiosenne w lidze nad Hoffenheim. Małe absencje także w zespole gości, nie zagrają: Krmas, Bastians, Pouplin, Bechmann. Goście zapewne nastawią się na obronę własnej bramki i wyprowadzanie szybkich kontr. Freiburg na obym stadionie zdobywa mało goli i punktów, ostatnie zwycięstwo wyjazdowe miało miejsce na koniec stycznia z Stuttgartem 0-1.
Mecz powinien przebiegać pod dyktando graczy z Dortmundu. To oni zapewne będą w większości czasu atakować na bramkę Baumanna. Oby nie zawiodła skuteczność, jak dobrze pójdzie to mogą odskoczyć Leverkusen dziś na 8 punktów, a do końca ligi pozostały już tylko 4 kolejki (nie licząc tego meczu).
Moje propozycje:
Borussia wygra --- 1.30 @ 7/10 ✅
Borussia 2-3 gole --- 2.00 @ 4/10 ✅
Borussia -1 --- 1.86 @ 4/10 ✅
WYNIK: 3-0

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom