Pogoń Szczecin - Warta Poznań
Zacznę od kursów na gospodarzy w ostatnich domowych spotkaniach:
@2.04 z marnym Górnikiem (wygrana 1:0 po męczarniach)
@1.81 z Wisłą Płock (wygrana 2:0)
@2.16 z Lechią Gdańsk (wygrana 1:0)
Dziwi Mnie kurs na zwycięstwo z Wartą na poziomie @1.60-1.70. Pogoń już zapewnione podium, wracają puchary europejskie po długich latach posuchy, oczywiście pozostaje walka o drugie miejsce z Rakowem, ale w szeregach Pogoni znowu coś stanęło. Już w meczu z Górnikiem nie wyglądało to najlepiej, dziś ze Stalą wróciła Pogoń z przełomu lutego i marca, gdzie przegrała trzy mecze pod rząd w
Ekstraklasie. Kowalczyk się zablokował, brak Kozłowskiego był widoczny, Zahovic to kompletny niewypał, jedynie Kucharczyk ostatnio strzela i zapewniał punkty Portowcom. Teraz do Szczecina przyjeżdża rewelacja ligi, Warta Poznań, i chyba nikt się nie spodziewał, że zobaczymy ich w walce o czołową 5 na koniec sezonu. Zagrali dziś bardzo dobry mecz z Jagą, wygrany 2:0, gdzie kontrolowali spotkanie, zresztą nie pierwszy raz defensywa spisała się na medal. Z Rakowem w weekend mieli pecha, nie wykorzystali dwóch karnych w 1 połowie, w 2 gonili wynik i stracili druga bramkę i zapał do gry. Nie wiem, czy europejskie puchary są realne dla tej drużyny, ale jest walka o jak najwyższe miejsce w lidze , za to również są dobre pieniądze. Zespół jest w formie, w Szczecinie pewnie zaparkują autobus, i będą liczyli na szybkiego Baku i bramkostrzelnego Kuzimskiego i Trałkę. W Pogoni po pauzie za kartki zobaczymy Kozłowskiego, na pewno będzie to wzmocnienie drużyny, ale po tym co zobaczyłem w Mielcu, widząc tak niski kurs na gospodarzy, próbuję zagrać na rewelację ligi , która z dużymi szansami na zajęcie 4 miejsca na koniec sezonu i po wygranej Rakowa z Arką w PP ( dla Mnie niemal pewniak) zagra wtedy w europejskich pucharach.
Warta X2 @2.38 Fortuna