>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1/4 finału LE - rewanż - 05.04.2012 - czwartek

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
1/4 Ligi europejskiej (spotkania rewanżowe)

W najbliższy czwartek odbędą się rewanżowe spotkanie ćwierćfinałów Ligi Europejskiej.

Aby Schalke Gelsenkirchen mogło cieszyć się z awansu do półfinału Ligi Europy, w Bilbao musiałby zdarzyć się cud. Owszem, Athletic w lidze gra bardzo przeciętnie, ale na międzynarodowej arenie spisuje się bez zarzutu, więc Niemcy raczej nie mają co marzyć o promocji do kolejnej rundy. Cztery gole stracone przed własną publicznością to jednak zbyt wiele...
Bardzo ciężkie zadanie czekać będzie w czwartek dwie pozostałe ekipy z Primera Division. Atletico Madryt wygrało wprawdzie z Hannoverem 96 2:1, ale strzelona przez Niemców bramka na wyjeździe daje im realne nadzieje na awans. Tym bardziej, że na własnym stadionie podopieczni Mirko Slomki potrafią pokonać każdego bez wyjątku. Polacy nie mają co liczyć na występ Artura Sobiecha. Polak na pewno nie pojawi się w pierwszym składzie, a bardzo możliwe, że i w meczowej kadrze.
Wydaje się, że odrobinę łatwiejsze zadanie czeka natomiast Valencię. Hiszpanie przegrali wprawdzie przed tygodniem 1:2 w Alkmaar, ale u siebie są w stanie w mgnieniu oka odrobić straty.
I na deser zostaje para ukraińsko - portugalska, czyli konfrontacja Metalista Charków ze Sportingiem Lizbona. Przed tygodniem Portugalczycy wygrali wprawdzie 2:1, ale mieli przy tym furę szczęścia. W drugiej połowie zostali przez Ukraińców zepchnięci do głębokiej defensywy i po meczu musieli dziękować bogu, że &quot;dojechali do finiszu&quot; z pozytywnym rezultatem. Na Ukrainie czeka ich jednak droga przez mękę. Awans Metalista nie będzie w tym przypadku żadną niespodzianką.

Valencia - AZ Alkmaar (Pierwszy mecz: 1:2)
Athletic Bilbao - Schalke Gelsenkirchen (Pierwszy mecz: 4:2)
Metalist Charków - Sporting Lizbona (Pierwszy mecz: 1:2)
Hannover 96 - Atletico (Pierwszy mecz: 1:2)

Transmisje TV

Mecze rewanżowe - wszystkie w czwartek 5 kwietnia od godz. 21.05

20.00 Studio Ligi Europejskiej w Polsacie Sport i Polsacie Sport HD (także po zakończeniu meczów)
21:05 Valencia - AZ Alkmaar (Polsat Sport, TV4)
21:05 Athletic Bilbao - Schalke 04 (Polsat Sport HD)
21:05 Metalist Charków - Sporting Lizbona (Polsat Sport News)
21:05 Hannover 96 - Atletico Madryt (Polsat Futbol)
Edit: Groven

Zapraszam do dyskusji.

Otrzymane punkty reputacji: +1
qadii 14

qadii

Użytkownik
Hannover 96 - Atletico Madrid

Mecz bardzo ciężki dla przyjezdnych. Hannover pokazał, że bez walki się nie podda na Madryckim boisku. Skazywany na wysoką porażkę przegrał swój wyjazdowy mecz tylko 2-1. Przed remisem na swoim stadionie Atletico uratował Salvio pięknym strzałem z dystansu. Madryt przeważał w 1 połowie a w drugiej osiadł. Hannover 96 ma łatwiej bo na swoim terenie w obecnym sezonie Bundesligi nie przegrali ani razu, a w LE przegrali raz i to w fazie grupowej. Jak widać atut własnego boiska ma dla nich wielkie znaczenie. Przewiduję tutaj ogromną walkę, i faworytem do awansu w moim odczuciu jest tutaj jednak ekipa z Hannoveru. Według mnie warto postawić na ich awans.
Awans Hannoveru @3.20 BETCLIC

challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
Hannover 96 vs. Atlético Madrid
Typ: Hannover 96 to qualify @ 3.25⛔⛔⛔
Unibet

Oczywiście Atletico jest bliżej awansu po pierwszym spotkaniu, ale jak dla mnie kurs na awans Hannoveru jest mocno przesadzony. Dlaczego? Po pierwsze i wg mnie najważniejsze: w tym sezonie jeszcze żadnej drużynie w meczu o punkty nie udało się zdobyć stadionu gospodarzy. Poza tym Atletico gra bardzo chimerycznie na wyjazdach i oczywiście może się zdarzyć, że jako pierwsi zdobędą stadion Hannoveru, ale całkiem prawdopodobny jest także scenariusz, że przegrają po bezbarwnym spotkaniu.

Jeśli spojrzymy na zaliczkę jaką przed tym meczem mają podopieczni Diego Simeone, to nie jest ona wcale jakaś imponująca, gdyż wystarczy minimalna przegrana w rewanżu, a w półfinale zagra drużyna niemiecka. Z drugiej strony Hiszpanom wystarczy remis.

Podsumowując: myślę, że buki jeszcze za bardzo nie analizowały tego meczu i stąd dość wysoki kurs na awans podopiecznych Mirko Słomki (wydaje mi sie w ciągu tego tygodnia kursy mocno pospadają). Oczywiście zalecam ostrożność, ale myślę, że można za jakieś drobne postawić na awans Hannoveru.

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Dyscyplina:Piłka Nożna - UEFA Europa League
Spotkanie:
Athetic Bilbao - Schalke 04
Typ: Fernando Llorente strzeli gola
Kurs: 2,10
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Jutro odbędzie się rewanżowe spotkanie ćwierćfinałowe Ligi Europejskiej, w którym Athetic Bilbao podejmie niemieckie Schalke 04. Po ostatnich występach gospodarze urastają do roli faworyta w całych rozgrywkach, gdyż są oni piekielnie skuteczni, nieważnie gdzie grają. Zdecydowanym liderem drużyny jest rosły napastnik Basków, Fernando Llorente. W ostatnich trzech meczach LE strzelił ważne bramki (trafił po razie w obu meczach przeciwko Manchesterowi United oraz dwa razy na Veltins Arena) . Do tego dołożył jedno trafienie w lidze w meczu z Osasuną. Było to co prawda już miesiąc temu, jednak tydzień temu było widać, że jest w formie, wychodzi na pozycje i partnerzy szukają go podaniami. Uważam, że pomimo dobrego rezultatu ta drużyna nie przestanie grać do przodu, bo po prostu tak są nauczeni - nigdy nie odpuszczać, ciągle atakować i nie dać pograć rywalowi, dlatego też gospodarze strzelą co najmniej jedną bramkę, a strzelcem powinien być właśnie Llorente.

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Hannover 96 - Atletico Madrid 1:2

Typ: 1 DNB
Kurs: 2.11

Typ na Hannover jest bardzo interesujący. Atletico przed tym meczem boryka się w kilkoma problemami. Trener drużyny ze stolicy Hiszpanii, Diego Simeone ma spory ból głowy, bowiem jutro nie będzie mógł skorzystać z dość dużej liczby graczy. Największa strata to: Antonio Lopez i Silvio którzy od dłuższego czasu są poza pierwszym zespołem z powodu kontuzji. Z kolei aż trójka piłkarz Rojiblancos jest zawieszonych za kartki. Są to Arda Turan, Gabi i Juanfran. To zawodnicy niezwykle przydatni zespołowi. Z kolei Fran Merida grał w rozgrywkach Ligi Europy w barwach portugalskiej Bragi i nie może tym samym grać w niej jako piłkarz Los Colchoneros. Z powodu tych wszystkich nieobecności szanse na wyjazd do Niemiec dostało dwóch młodocianych i niedoświadczonych piłkarzy Atletico B - Saul i Ndoye Omar. Dla podgrzania przedmeczowej atmosfery dodam, że w Niemczech szykowana jest wielka feta na awasns Hannoveru do półfinału. Bayern Monachium już w nim jest, jeszcze tylko Schalke i Hannover. Jeżeli chodzi o formę obu ekip w ostatnich tygodniach jest na tym samym poziomie. Drużyny Atletico i Hannover w ostatnich pięciu meczach trzy razy wygrywali i dwa razy przegrywali. Ale na uwagę zasługuje fakt iż w ostatniej kolejce Hannover mierzył się w bardzo ważnym meczu z Borussią M&#39;gladbach. Popularni Die Roten wygrali 2-1 po bardzo emocjonującym meczu. To starcie dobrze obrazuje formę Hannoveru, który na własnym stadionie jest niepokonany już od siedmiu spotkań. To jest kluczowa informacja przed tym meczem. Hannover u siebie jest nie do zdobycia. Gdy wydawało się, że pierwszy mecz zakończy się remisem, wynik spotkania na 2:1 ustalił Eduardo Salvio. Bohater dwumeczu z Besiktasem Stambuł utrzymał się przy piłce tuż przed polem karnym i z kilkunastu metrów huknął w samo &quot;okienko&quot;, zupełnie nie do obrony.
Atletico Madryt - Hannover 96 2:1 (1:1)
Bramki: Radamel Falcao (9), Eduardo Salvio (89) - Mame Biram Diouf (37).
Skromna zaliczka jest, ale liczę na win Hannoveru i na to że pokażą pazur, niemiecki pazur, czyli grę do końca, walkę o każdą piłkę i pomogą im w tym kibice. U siebie się nie przegrywa, ale czy wystarczy im to do awansu, tego nie zaryzykuję postawić jak koledzy wyżej.
Składy:
Hannover 96: Zieler – Cherundolo, Eggimann, Pogatetz, Pander – Schlaudraff, Schmiedebach (Stindl), Pinto, Rausch – Ya Konan, Diouf
Atlético Madrid: Courtois – Perea, Godin, Miranda, Filipe – Salvio (Koke), Suarez, Tiago, Diego – Adrian, Falcao

Metalist Kharkiv - Sporting Lissbon 1:1

Typ: 1 DNB
Kurs: 1.44

No więc jedziemy z kolejnym typem jak obiecałem. Interesujący mecz zapowiada się na Ukrainie, gdzie Metalist bedzie podejmował Sporting.
Metalist jest bardzo mocny u siebie, a limit szczęścia dla drużyny portugalskiej się wykończył.
Ależ oczywiście kolego, że masz rację. Ale nie wiem czy wiesz, że Sporting przed tym meczem oszczędzał swoje największe perełki. W ostatnim ligowym meczu Ricardo Sá Pinto dał odpocząć kilku zawodnikom przed rewanżowym spotkaniem z Metalistem Charków. Na ławce usiedli między innymi Schaars, Van Wolfswinkel czy Matías Fernández. To oni są tymi najważniejszymi piłkarzami, którzy decydują o sile zespołu. Jest jeden problem, grają na wyjeździe, gdzie Metalist pod wodzą Myrona Markewicza preferuje bardzo ofensywny styl gry. Strzelił najwięcej bramek w tym sezonie i wygrał pięć z siedmiu ostatnich meczów wyjazdowych. Poza tym argentyński obrońca Marco Torsiglieri, który w poprzednim sezonie występował w barwach Sportingu twierdzi, że wie jak powstrzymać ekipę z Lizbony. Są szumne zapowiedzi przed tym spotkaniem, a ja wiem że Ukraińcy mają na celu finał LE. Drugi mecz Metalist ma lepszy, tak było przecież z Olympiakosem, który wygrał pierwsze spotkanie, podobnie zresztą jak Sporting. A rewanż... no niestety był pod dyktando Metalistu. Gospodarze obecny sezon ukraińskiej ekstraklasy zakończą na trzecim miejscu, więc walka w lidze już nie ma sensu. Pozostaje LE i wiara w to, że w końcu się uda. Sporting Lizbona, który wyeliminował Legię Warszawa - nie pozostał w dobrej pamięci dla polskich kibiców. Więc podejrzewam, że większość z was będzie trzymać kciuki za naszych wschodnich sąsiadów, za Ukraińców, z którymi za 2 miesiące organizujemy wspólnie największą imprezę piłkarską w Europie czyli Euro 2012. Gol na 2-1 strzelony w ostatniej minucie pierwszego spotkania sprawił, że Metalist ma dość dobrą pozycję wyjściową przed rewanżem w Charkowie. Do awansu do półfinału LE wystarczy mu np. 1-0! Metalist do boju!

L 1

lejek

Użytkownik
Bardzo ciężko nam, typerom trafić w sedno tych spotkań. Nie jest to tak klarowna sytuacja jak w przypadku Ligi Mistrzów, gdzie większość z nas trafiła w typy. Wynika to z tego, że Liga Europejska jest bardziej wyrównana na tym etapie. Przejdźmy do sedna sprawy.
Valencia - AZ Alkmaar
Wiele osób stawia drużyny Valencii bądź Sportingu jako pewniaki do awansu. Dużo osób również jest przekonane o awansie Hannoveru 96. A ja może na przekór. Valencia jest ostatnio w lekkim kryzysie, fatalne wyniki ligowe i porażka w AZ. Co prawda, pokonała ekipę PSV u siebie 4:2 e 1/8, lecz ta drużyna jest w jeszcze większym dołku. Moim zdaniem Holendrzy z Alkmaar nie nastawią się na typową gre w defensywie. Są liderami Eredivise, przodując przed takimi drużynami jak m.in Ajax, PSV czy Twente. Na przebiegu ostatnich lat w Europie nie zawojowali zbytnio, i zapewne tym wiele osób się sugeruje, spoglądając na &quot;markę zespołu&quot;. Wiele osób typowało również wygraną Valencii w Alkmaar, ja stawiałem na Holendrów. W 1 meczu ekipa AZ pokazała charakter, nie pierwszy i ostatni raz w tym sezonie. Moim skromnym zdaniem drużyna z Alkmaar jest głównym faworytem obok Bilbao i Atletico do triumfu. Czuje, że w tym meczu padnie bramkowy remis 1:1. Kurs na Alkmaar jest jednak godny ryzyka, myślę iż sam zaryzykuję jakieś skromne 20 zł na czystą 2. Przypomnę również, że ta ekipa grając w 10 od samego początku meczu i przegrywając po 15 minutach 2:0 w Udinese potrafiła strzelić gola i nie stracić już żadnego aż do końca meczu i pewnie awansować. Moim zdaniem X2 to pewny typ, po bardzo godnym kursie. Under 3.5 to też niezła opcja, lecz zapewne po niskim kursie, nie wartym ryzyka.

Typ: X2 po kursie 2.30

Hannover 96 - Atletico Madryt
Faworyt tego meczu może być tylko 1, są to oczywiście przyjezdni. Atletico to zespół grający ofensywny futbol, a Hannover potrzebuje bramki aby odrobić straty, zatem spodziewam się otwartego meczu. Osobiście stawiam na remis bądź wygraną gości. Niemcy i tak daleko zaszli - pomogło im bardzo szczęśliwe losowanie (trafiali na przeciętniaków z Belgii w 1/16 Club Brugge, a w 1/8 Standart Liege). Będzie to mecz otwarty, a więc zapewne obfity w gole. Bardziej opłacalny typ to over 2.5 (nie znam kursu, ale domyślam się że ponad 1.5) od X2 (kurs 1.35). Ja zapewne zaryzykuję na czystą dwójeczkę.
Typ: over 2.5

Athletic Bilbao - FC Schalke 04
Schalke ten dwumecz wtopiło oczywiście już w 1 spotkaniu. Bilbao bezlitośnie wypunktowało Niemców w kontraatakach, dobijając ich w ostatniej minucie meczu. Patrząc przez pryzmat statystyk obu zespołów, nasuwa się myśl, że over 2.5 lub 3.5 to pewniak. Ja natomiast uważam, że zdeterminowane Schalke ten mecz jest w stanie zwyciężyć 1:2, choć oczywiście znając potencjał obrońców w końcówce stracą gola i padnie remis. Jednak kurs jest godny ryzyka, podobnie jak na AZ. Schalke rzuci wszystko na 1 kartę, zagra na luzie i zdominuje Bilbao w ataku, zaś Baskowie z pewnością skorzystają z kontr. Mam przeczucie, że Schalke wygra przynajmniej pierwszą połowę meczu.
Typ: X2 lub over 2.5

Metalist Charków - Sporting Lizbona
Na przekór, moim faworytem są Ukraińcy. Szybka bramka na 1-0, Lizbona atakująca i bolesna kontra i gol na 2-0. Być może Lizbona zdoła odpowiedzieć i ujrzymy w tej konfrontacji dogrywkę. W 1 spotkaniu Sporting niczym się nie wyróżnił. Zresztą w pojedynkach z Legią każdy widział że ta drużyna nie ma stylu gry. Metalist zaś awansował rzutem na taśmę do 1/4 na bardzo gorącym terenie w Pireusie, i niemożliwe stało się możliwym. Nota bene ta para jest zdecydowanie najsłabszą z pozostałych, lecz wyrównaną. Moim zdaniem pewniak na czystą jedynkę oraz under 3.5.

Typ: 1 lub under 3.5

Pozdrawiam.

Moje typy:
Hannover - Atletico X lub 2
Valencia - AZ Alkmaar X lub 2
Metalist - Sporting 1 lub X
Bilbao - Schalke X

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
LeJeK to albo podajemy typ, albo piszemy cos lub cos.
Ja dzisiaj gram na Metalist [email protected] Fortuna
Metalist jest bardzo mocny u siebie, a limit szczęścia dla drużyny portugalskiej się wykończył. Nie jestem pewien, czy MC podeszło do meczu w LE z pełnym zaangażowaniem. Już ten temat w tym sezonie był wałkowany. Można by wymieniać drużyny angielskie, które nie powinny odpadać, a jednak to robiły (nie wierze, że 1 drużyna ligi angielskiej odpadłaby z 11 drużyna ligi hiszpańskiej lub 2 drużyna ligi angielskiej z 5 drużyna ligi portugalskiej jeżeli to byłaby liga mistrzów).
Jednak drużyna z Ukrainy na pewno nie odpuści LE, bo dla nich to sukces gdyby udało awansować się do półfinału LE.
Krótko i na temat bo mało czasu. Gol w doliczonym czasie gry dla Metalist na pewno dał wiarę, że można awansować i u siebie wystarczy wygrać skromnie 1-0 i awans jest ich. Po tym co prezentowała ukraińska drużyna w tej edycji LE, jak przeszli grupę jestem zdecydowany postawić ten typ.

f-by-ferragamo 41

f-by-ferragamo

Użytkownik
Wątpię, by rozbite w pierwszym meczu u siebie Schalke przyłożyło się do rewanżu w Bilbao. Raz, że trudny teren, dwa, że losy już praktycznie przesądzone, trzy w tych okolicznościach powinni się skupić na lidze, gdzie walczą o Ligę Mistrzów, a w weekend czeka ich niełatwe spotkanie z Hannoverem
Bilbao 1.85
Edit:
1.43 na mocno zawodzącą w tym sezonie Valencię? No way, Az tylko w 1 meczu LE nie zdobył gola, przy tak słabych Nietoperzach, które muszą odrabiać straty z pierwszego meczu - więc nie ma mowy o murowaniu - powinni coś strzelić, a kurs całkiem całkiem
Az strzeli 1..62
AZ DNB 4.30
Edit 2: Ostatni typ, pod rynek kursowy: Sporting 3.50, Hannover 2.80

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Valencia - AZ
Typ : Valencia @ 1,45 Tobet ✅4:0
Liczę jakby na przelamanie Nietoperzy.Ostatnio przegrywali z Saragossa, Getafe czy AZ na wyjeździe ale potencjał wciąż w nich drzemie spory. Derby Lewantu na remis 1:1. Ale tam nie mógl zagrać Soldado. Dzisiaj już zdolny do gry. Porażka w Alkmaar była pierwszą dla Valencii w meczach z holenderskimi ekipami. W4 D6 L1 (W3 D2 L0 at home). Wygrali z PSV pewnie 4:2 chociaż przez długi czas było 4-0 i nic nie wskazywało na te dwa gole dla PSV.
AZ jeżeli idzie o forme również nie rozpieszcza. Szczególnie na wyjazdach ich gra wygląda blado, a teraz dochodzi jeszcze wyjazd na Mestalla. To jak hiszpańska piłka rządzi w tym sezonie w europejskich pucharach widać jak na dłoni. Do mnie to bardziej pzremawia, lubię Eredivisie ale tam poziom nie jest zbyt wysoki.
VS
Hannover- Atletico
Typ : Oba strzelą? TAK @ 1,60 Tobet✅1:2
Hannover wciąż z nadziejami na awans dalej. Strzelili gola na Vicente Calderon więc zapewne pokuszą się też o trafienie u siebie bo tamten wyjazdowy gol daje im duże szanse przejść dalej. Wystarczy wygrać 1:0... Ale Atletico się tak łatwo nie da ograć oj nie nie. Ma przecież z przodu Diego, Falcao, Arde, Adriana czy Salvio. A i obrońcy potrafią zagrać ofensywnie i skutecznie przy wolnych czy rożnych. O Hannoverze się wiele czytało ostatnio przez kiepską sytuacje Sobiecha, bowiem tam zapanowala Dioufomania obecnie. U siebie Hannover jest mocny. W ostatnich meczach sporo tych bramek strzelają też więc oby i dzisiejszego wieczora się o to pokusili. Może owszem i być nieskutecznosć z obu stron, ale nie sądze by Simeone zaryzykowal grę na 0:0 dające mu awans. Stąd liczę na wymiane ciosów.
Hannover w krótkiej historii gier z hiszpańskimi ekipami w pucharach w tym sezonie, dwukrotnie z Sevillą grał, na wyjeździe 1:1 u siebie 2:1, z Atletico 1:2 na wyjeździe więć niech podtrzymają serie bts ;)
Hannover : Zieler - Cherundolo, Eggimann, Pogatetz, Pander - Stindl, Pinto - Schlaudraff, Rausch - Ya Konan, M. Diouf
Atletico : Courtois - L. Perea, Godin, Miranda, Filipe - Mario Suarez, Tiago - Adrian, Diego, Salvio - Falcao

Otrzymane punkty reputacji: +13
M 135

mhm

Użytkownik
1,45 na Valencie to jest zart.
Gram +1,5 AZ, kursy leca.
Valencia jest w dolku i dlaczego mialaby sie przelamac z AZ?
Granie 1,45 oznacza ze 7 na 10 meczow Valencia wygrywa u siebie z AZ!
Rozmkiniles to pod tym katem czy po prostu grasz Valencie bo sie fajnie nazywa?
Ciesze sie ze cala masa gra na Valencie bo mi kurs na AZ wzrosl ale badzmy rozsadni, nawet jak Valencia wygra to nie warto takiego kursu grac. Zalozmy ze AZ strzela gola i co wtedy? Typ praktycznie pozamiatany czy to przy 0:1 czy 1:1. Valencia musi sie odkryc a AZ sobie kontruje.

vooyek 5

vooyek

Użytkownik
Ja proponuję na mecz Valencii z Alkmaar typ nieco ostrożniejszy, z handi azjatyckim +1.5, +2 na AZ. Kurs w Bet 365 1.525, więc do wzięcia. Nie wierzę, że Valencia wygra z AZ więcej, niż jednym, czy dwoma golami (o ile w ogóle). Przy wygranej dwoma zwrot połowy stawki, więc moim zdaniem warto.
Dla porównania handi +1.5 na AZ po kursie 1.70.

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Alkmaar to drużyna własnego boiska co pokazała w pierwszym spotkaniu przeciwko Valencii (wygrana 2:1). Jesli chodzi o spotkania wyjazdowe to przykładowo w Eredivisie legitymują się bilansem 6:3:5 czyli jak na drugą drużynę w tabeli jest to wynik nie powalający na nogi. U siebie co innego. Bilans w lidze holenderskiej to 11:3:0. W lidze europejskiej wyjazdowe spotkania AZ kończyły się wynikami 2:1 (porażka z Udinese), 0:1 (wygrana z Anderlechtem), 0:0 (z Malmo), 2:2 (z Austrią W.), 2:1 (porażka z Aalesund), 1:1 (z Jablonec). Razem to daje bilans 1:5:2. Jak widać w LE Alkmaar nie zachwyca na wyjazdach. Moim zdaniem Valencia na swoim terenie wygra z Holendrami mimo tego, że ostatnio nie rozpieszcza swoich kibiców wynikami.
Valencia @ 1.45✅
Valencia over 1.5 gola @
1.50✅
Soldado strzeli @ 1.61⛔

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Witam serdecznie wszystkich.
Według mnie dzisiaj każdy mecz jest na wagę złota..
Już mówię dlaczego..
Atletic - Schalke &lt;=== Atletic już w Niemczech zainkasował 4 trafienia, gwarantując sobie 80% szans do kolejnej fazy.. dlaczego 80% bo w piłce wszystko jest możliwe, aczkolwiek myślę że tutaj padnie więcej niż 2 gole..
Hannover 96 - Atletico Madryt Kolejny dobry mecz, gwarantujący dobre widowisko.. Hannover, żeby awansować musi ten mecz wygrać, ale zawodnik prezentujący bardzo dobrą formę ostatnio Falcao z Athetico na pewno coś ustrzeli.. w każdym meczu Pucharu Uefa, w wyjazdowych spotkaniach odnotowywał gole.. również uważam że będzie wysoko.. 2.5 over ????
Valencia - Alkmaar w tym meczu jak już stawiałbym na to że oba zespoły strzelą gole.. Valencia u siebie nie gra jakoś zbyt pasywnie.. a ostatnio zdarzają im się potyczki przed własną publicznością chociażby z taką Zaragozą w lidze.. Postawiłbym na over 1.5 do 1 połowy, ale jeszcze się zastanawiam..
Ostatni meczyk, Metalistu ze Sportingiem, liczę na niespodziankę zespołu z Ukrainy.. trzeba jakoś poskromić Sporting! ????
Pozdrawiam!

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Metalist Charków vs Sporting Lizbona 2 (+0.5), 1.79 Pinn 1/10 ✅ 1:1 ;)
Oba zespoły dały odpocząć kilku zawodnikom przed dzisiejszym starciem. Gospodarze w lidze ukraińskiej mają zapewnione trzecie miejsce, a Sporting miał dość łatwego rywala z którym ostatecznie sobie poradził. Dzisiaj oba zespoły w dość silnych zestawieniach, i zarazem podobnych do poprzedniego spotkania. W ekipie gospodarzy w zmianach kadrowych warto zwrócić uwagę na brak podstawowego defensora Gueyego (20/0), w ekipie gości brakuje natomiast Jeffrena (8/4 mid.) - w jego miejsce zobaczymy Andre Martinsa (8/0). Sporting dokonał również kilka kosmetycznych zmian, ale to zapewne ma na celu bronienie wyniku i próba kontrataków. Goście to solidniejsza drużyna w moim mniemaniu. Metalist już widać jest nieco zmęczony sezonem. Sporting w wielu aspektach jest bardziej doświadczonym zespołem i to będzie ich ogromny atut. Ja wierzę w gości bardziej niż tydzień temu (grałem DNB). Kurs bardzo przyjemny, warto pobrać lekko. Niska stawka, bo nie przepadam za LE. I dodam jeszcze od siebie, że nie wyobrażam sobie 1/2 finału LE bez portugalskiej ekipy. Sporting walczymy.
Powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +16
groven 2,2K

groven

Forum VIP
Wyniki rewanżowych meczów 1/4 finału
Pogrubioną czcionką awans
Athletic Bilbao 2 - 2 Schalke (pierwszy mecz: 4-2)
Gomez 41&#39;, Sasueta 55&#39; - Huntelaar 29&#39;, Raul 52&#39;
Hannover 1 - 2 Atletico Madryt (pierwszy mecz: 1-2)
Diouf 81&#39; - Adrian 63&#39;, Falcao 87&#39;
Metalist Charków 1 - 1 Sporting Lizbona (pierwszy mecz: 1-2)
Cristaldo 58&#39; - van Wolfswinkel 44&#39;
Valencia 4 - 0 AZ Alkmaar (pierwszy mecz: 1-2)
Rami 15&#39; i 17&#39;, Alba 55&#39;, Hernandez 80&#39;
Półfinały tegorocznej Ligi Europejskiej będą wewnętrzną sprawą drużyn z Półwyspu Iberyjskiego. Zagrają w nich Valencia, Athletic Bilbao, Atletico Madryt oraz pogromca Legii Warszawa z Portugalii - Sporting Lizbona.
Valencia na Estadio Mestalla musiała odrobić stratę z Holandii, gdzie niespodziewanie przegrała z Alkmaar 1:2 i zrobiła to w imponującym stylu. W pierwszej połowie potrzebowała zaledwie dwóch minut, by wyjść na prowadzenie 2:0. Obie bramki zdobył francuski środkowy obrońca Adil Rami. Za każdym razem pakował piłkę do bramki Alkmaar z bliska. Gości dobił w drugiej połowie Alba, który trafił do pustej bramki po podaniu Soldado, a kropkę nad i postawił uderzeniem w samo okienko Pablo Hernandez.
W półfinale &quot;Nietoperze&quot; z Mestalla zmierzą się z Atletico Madryt. Drużyna trenowana przez Diego Simeone obroniła 2:1 sprzed tygodnia - w Hannoverze z ekipą z Bundesligi powtórzyła ten wynik.
Drugą parę stworzą Athletic Bilbao i Sporting Lizbona. Baskowie na swoim stadionie San Mames byli faworytem, bo w pierwszym meczu pokonali Schalke w Gelsenkirchen 4:2. W czwartek dwa razy przegrywali (gole dla gości zdobyli niezawodni Klaas-Jan Huntelaar i doświadczony Raul), ale za każdym razem doprowadzali do remisu. To oni, po wyeliminowaniu wcześniej Manchesteru United, wyrośli na głównego faworyta rozgrywek.
Pogromcy Legii z Lizbony z kolei obronili się na Ukrainie. Tydzień temu wygrali na Alvalade 2:1. W czwartek prowadzili po bramce Holendra van Wolfsfinkela i wyrównujący gol Argentyńczyka Jorge Cristaldo charkowskiego Metalista już nie uratował.
wpis zaczerpnięty ze strony: http://www.tvn24.pl/0,1740643,0,1,liga-europejska-zmienila-sie-w-iberyjska-hiszpanie-i-sporting,wiadomosc.html

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom