Tak przy okazji to niezły syf, skoro na ten wyścig równy największym wyścigom świata wg organizatora jedynie
STS z legalnych w Polsce bukmacherów wystawia ofertę. Niezłe podejście do narodowego touru. Na San Sebastian prawie wszyscy wystawili.
1. etap
Profil etapuJakub Mareczko - Danny van Poppel 1,84 STSPowiedzmy sobie szczerze, Mareczkę ten sezon po raz pierwszy w World Tourze weryfikuje boleśnie. Na większych wyścigach nie ma go, na tych mniejszych, gdzie jest mniej poważnych sprinterów jeszcze jakoś mu wychodzi. Szkoda, że wypadł Sajnok bo moim zdaniem mógłby być lepszy. Bez solidnego pociągu musi próbować skoczyć na koło lepszych kolarzy. Na Giro nawet czasem nie był w stanie się za nimi utrzymać. Ostatnie w miarę niezłe wyniki mnie nie przekonują, bo tak obsada była mizerna. Tutaj z największych tylko Ackermann i Gaviria ale i tak nieporównanie wyższa półka. Dlatego stawiam przeciwko niemu.
Są do wyboru Modolo oraz Poppel przy podobnych kursach. Modolo lubi się zgubić, więc to zawsze ryzyko. Poppel w tym roku znów wrócił do swojej tradycji, gdzie mało co wyścigów kończy. Etap w Krakowie jednak lubi, był tu w ostatnich latach 3. i 5. Długa prosta, można się przygotować i ustawić, a on tak lubi. Szybkościowo stawiam go wyżej niż Włocha.
3 sierpnia 2019 18:47
przez
sumada90
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
Stanisław Lem