FC Astana - Balkani
W kontekście typowania dzisiejszego spotkania bardzo dobrze się stało, że Astana wygrała ostatnio w Balkani gdyż w tym momencie obie drużyny + Dinamo Zagrzeb mają po 3pkt i biorą cały czas udzial w walce o awans...
Jakoś tak bez specjalnych oporów będę dziś tu grał kartki. Astana w jedynym jak do tej pory meczy u siebie z Pilznem złapała sama 4żk a łącznie w spotkaniu bylo 7. Balkani z tym samym Pilznem miało 2żk ale dzięki rywalom łącznie wyszło 6żk. Myślę, że z uwagi na możliwość awansu obu drużyn i jest tu szansa na powtórzenie dziś tego. Sędziuje Węgier Balázs Berke, który w tym roku w pucharach prowadził tylko 2 mecze eliminacji LK ale w jednym dał 7żk, a w drugim 3żk + 2X CZERWONA. Wychodzi na to, że nie boi się kartek wyciągać i mimo, że w tym sezonie tylko w niektórych spotkaniach to potwierdza to na przestrzeni całego poprzedniego sezonu w 25 meczach pokazał 137żķ, 4 czerwone o 11 karnych.
Nie ma się co oszukiwać, że druzyny to nie jest jakaś topka drużyn europejskich, nawet nie jest to pewnie sredni poziom ale myślę, że braki będą nadrabiali ambicja i faulami
Over 4,5żk- 1,50
Over 5,5żk- 1,90
Astana over 2,5żk- 1,65
Legia - Żrinjski
Grupa E to jakiś odmienny stan umysłu
Legia 6pkt
Aston Villa 6pkt
Żrinjski 3pkt
Alkmaar 3pkt
Legia po zwycięstwie w Mostarze i Aston Villą
na pierwszym miejscu w grupie... W pierwszym meczy ze Żrinjskim wygrana 1:2 i do tego 5żk (3 Legia) I faule 8-15. Zrinskij generalnie nie ma dużo fauli
8 fauli z Legią
5 fauli z Alkmar 4:3 i 5żk
6 (w sumie)
9 fauli w Aston Villi i 2żk (4 w sumie)
Wydaje mi się, że patrząc na to, że po dzisiejszym meczu zostaje im jeszcze wyjazd do Alkmaar i rewanż u siebie z Villą to Legia jest zdecydowanie najbardziej zespołem do ugryzienia... Wystarczy zagrać jak Stal Mielec
No dobrze a tak na poważnie to myślę, że tu kolejne szalone widowisko się szykuje. Złamanego grosza nie postawie ani na jedną ani na drugą drużynę ale kartki wydają mi się tu fajna opcją.
Sedzuje hiszpan Bengoetxea który potrafi śmiało wyciągać w pucharach 7żk + Cz + karny, potrafi mieć mecze z 1żk...
Dzisiaj wydaje się, że to będzie mecz z cyklu tych z wieloma kartkami. Różnych kolorów
Over 4,5żk - 1,60
Over 5,5żk - 2,10
Legia over 2,5żk- 1,95
Żrinjski over 2,5żk- 1,85
Żrinjski over 3,5żk- 3,20
Czerwona Kartka - 3,60
Karny - 3,00
Ferencvaros - Genk
Gram ponownie ten mecz bo sytuacja jest w grupie jest ciekawa.
Fiorentina 5pkt
Ferencvaros 5pkt
Genk 5pkt
Cukaricki 0pkt
Fiorentina gra u Cukierków i punktów pewnie nie straci (chociaż
) ale obak rywale biją się o drugie miejsce. Genk stracił punkty (tak to trzeba odbierać) u siebie z Węgrami i tym samym dał im wiarę w walkę o awans. Teraz mecz na Węgrzech i myślę, że tam może być gorąco
Ferencvaros do tej pory
W Genku - 3żk + CZERWONA Genk
W Fiorentinie 6żk (5żk Ferencvaros)
Z Cukierkami 6żk (5żk cukierki
Genk oprócz meczy z Ferencvarosem
W Cukierkach - 2żk cukierki
Z Fiorentina- 3żk (2 fiora)
I normalnie bym się tego nie czepił bo nie wyglada to mega overovo ale zagram to że względu na sędziego. Sędziuje Bialorusin Kulbakov który w tym sezonie w pucharach na razie tylko jeden mecz ale za to 7żk
W zeszłym sezonie
LE - 2 mecze
4żk + CZERWONA + KARNY
7żk + CZERWONA + KARNY
LK
3żk (Genk u siebie)
Kwal
LE
10żk
Rok wcześniej
Liga Mistrzów
1 mecz
Sevilla- RB Salzburg 1:1 - 9żk + CZERWONA + 4
karny
LE
1 mecz - 2żk
LK - 2 mecze
4żk + KARNY
9żk
Jak widać trochę taka maszynka do kartek i karnych. Patrząc na to jaka jest stawka meczy można przypuszczać że Ti też trochę kartek pokaże i myślę, że większość dla gospodarzy
Karny - 2,90
Over 3,5żk- 1,55
Over 4,5żk- 2,10
Over 5,5żk- 3,00
Ferencvaros over 1,5żk- 1,53
Ferencvaros over 2,5żk - 2,50
Ferencvaros over 3,5żk- 4,60
Czerwona Kartka- 4,00
Trochę mnie dziwi, że buki tak niedoceniają tego meczu jeśli chodzi o kartki. Wiem, że Genk jest raczej underowy ale ostatnio u siebie wyłapali czerwo. Ferencvaros też potrafi kartek nałapać. Dzisiaj jest na to doskonała okazja szczególnie przy sędzi dajacym kartki z taką łatwością