Dyscyplina: Piłka nożna/DFB Pokal
Godzina: 20:45
Spotkanie: Bayer Leverkusen vs Fortuna Düsseldorf
Typ: Christos Tzolis strzeli gola
Kurs: 6.40 🟥 szkoda miał szanse
Bukmacher: Go+BET
Post w dziale:
Analiza:
Bayer ponownie to zrobił. W weekend została rozegrana 27. kolejka niemieckiej ekstraklasy i przez dłuższy czas to Hoffenheim był na prowadzeniu. Niemniej jednak podopieczni Xabiego Alonso po raz kolejny pokazał charakter i odwrócił losy tamtego starcia. Najpierw do siatki trafił Robert Andrich, a w doliczonym czasie gry swojego gola zaliczył Patrik Schick. Co tutaj dużo kryć gospodarze piszą piękną historię i nie zamierzają się zatrzymywać.
Przewaga nad Bayernem Monachium wzrosła już do 13 oczek i wydaje się, że pierwsze historyczne mistrzostwo powędruje do Leverkusen. Już nikt nie będzie mógł śmiać się i przezywać Bayer „Vicekusen.” Jest spora szansa, aby zanotować potrójną koronę. Dwa kroki należy postawić w pucharze Niemiec i pokonać dwóch drugoligowców. Czy faworyci staną na wysokości zadania?
Trzeba przyznać, że ostatnie tygodnie w wykonaniu
Fortuny są bardzo udane.
Przede wszystkim awans do półfinału niemieckiego pucharu należy uznać za sukces. Potem poprawienie swojej sytuacji w Zweite i 3. pozycja w tabeli daje nadzieję na powrót do elity. Düsseldorf to sportowe miasto, które pragnie kolejnych osiągnięć i takim niewątpliwie byłby finał DFB Pokal oraz pozycja w czołowej dwójce. Do Holstein Kiel strata wynosi 6 oczek a do lidera z Hamburga aż 11, co powoduje, że końcówka sezonu 2. Bundesligi zapowiada się pasjonująco. Przede wszystkim w ofensywie funkcjonuje, jak należy.
Fortuna to najskuteczniejsza ekipa w stawce z 59 trafieniami w 27 rozegranych spotkaniach. To daje średnią ponad 2 na mecz.
Wielką zasługę ma w tym wypożyczony napastnik z Norwich Christos Tzolis i Grek na swoim koncie ma 17 bramek i 6 asyst w lidze. W DFB Pokal są to 2 trafienia i 1 kluczowe podanie. Czy poprawi swoje statystyki na BayArena?
Puchary lubią niespodzianki i wiele wskazuje na Bayer, ale nie zdziwi mnie tutaj sensacja.
Fortuna naprawdę imponuje w Zweite i jasne, że nie jest to poziom lidera 1. Bundesligi, ale uważam, że nie będzie to jednostronne spotkanie. W ostatnim czasie gospodarze mają swoje problemy ze skutecznością i ciekawy jestem, jak poradzą sobie z najlepszą ofensywą na zapleczu elity.
Mocno zainteresował mnie zakład na gola najlepszego napastnika outsidera.
Christos Tzolis strzela jak na zawołanie i szczególnie po przerwie zimowej dobrze nastawia swój celownik. Jego aktualne osiągnięcia to:
- 2 trafienia z Kaiserslautern
- 1 trafienie i 2 asysty z Osnabrück
- 1 trafienie i 1 asysta z HSV
- 2 trafienia z Hannoverem
6 goli oraz 3 kluczowe podania w 4 rozegranych starciach robi wrażenie i mam nadzieję, że postraszy defensywę Bayeru, która w ostatnim czasie regularnie traci bramki (łącznie 7 straconych w 5 rywalizacjach we wszystkich rozgrywkach). Jeżeli najlepsza ofensywa 2. Bundesligi liczy na sensację, to musi liczyć na swojego najlepszego napastnika.