Przed nami ostatnie mecze w
EU i po kolei moje luźne przewidywania, będzie się dziś działo bo mogą być różne scenariusze:
G2
vsMSF - O dziwo teoretycznie MSF ma jeszcze niską szansę na playoffy, tyle że S04 i SK musieliby przegrać swoje mecze wtedy doszłoby do dogrywek, ale szansa na takie rozwiązanie jest bardzo niska, dodatkowo z taką słabą formą nie widzę wygranej z G2 - oni musieliby już totalnie olać ten mecz albo doznać kontuzji palców w całej drużynie ???? . Kursy też nie są zachęcające, by to grać.
S04
vsRGE - Tu nie widzę innej opcji jak zwycięstwo S04, będę w szoku jak przegrają.
SK vsVIT - SK wczoraj się męczyło z Rogue ale wygrali. Dziś idę w stronę zwycięstwa SK, Vitality po zapewnionym awansie w playoffach odpuściło, co było widać wczoraj, gdzie przegrali z exceLem. SK ma w sobie to coś, myślę że jak się zepną i zagrają na 100% to są w stanie wygrać z każdym w EU i liczę na to że dzisiaj to pokażą. Jeśli tak będzie to może dojść do dodatkowego meczu z Schalke, jeśli oni też wygrają swój mecz.
SK Gaming win kurs @2.70 Unibet.
XL
vsOG - ORigen wczoraj pokazało, że nie olewają sprawy i zależy im na drugim miejscu, mecz nie będzie dla nich łatwy bo XL fajnie gra ale myślę, że ostatecznie OG będzie triumfować i ostatecznie zajmą drugie miejsce.
SPY vs FNC - No i mamy finałowy mecz, tutaj się będzie dużo działo tak jak wczoraj w meczu dnia. Jeśli Splyce i Origen wygrają, to może dojść do dodatkowej walki o drugie miejsce, ale na przeszkodzie stoi im w świetnej formie Fnatic. Dla mnie zagadką będzie jak do tego meczu podejdzie Fnatic bo awans mają już zapewniony i nie wiem czy będą walczyć o trzecie miejsce, może dość zmęczenie po tych wszystkich ich ostatnich meczach. Do tego wszystkiego może dojść jeszcze opadnięcie z tych wszystkich emocji i zejście tej całej presji po wczorajszym dniu. Splyce indywidualnie, jak i drużynowo nie jest na straconej pozycji i mają szansę na wygraną. Jeśli Splyce przetrwa wczesną fazę gry i wytrzyma do końcowej fazy to myślę, że mogą sięgnąć po zwycięstwo. Biorąc pod uwagę ostatnie wydarzenia to trochę szaleństwo grać na zwycięstwo Splyce ale idę za swoim przeczuciem i gram
Splyce win kurs @3.0 Unibet.