Godzina: 17:00
Spotkanie: Arsenal - Everton
Typ: 1 połowa - Arsenal - liczba rzutów rożnych - Powyżej 3,5 Tak
Kurs: 1,85
Bukmacher:
Superbet
Witam, Arsenal na własne życzenie przegrał mistrza, bo nie wierzę, że City przegra lub zremisuje spotkanie z Młotami, ale to co mnie cieszy to fakt, że kolejny raz zagramy w Lidze Mistrzów i że trener Arteta ma pomysł na tą drużynę i trzeba przyznać, że Kanonierzy się rozwijają. Dziś ostatnie spotkanie PL a drużyna Kanonierów zmierzy się u siebie z Evertonem, który ostatnio złapał bardzo dobrą formę na 5 ostatnich spotkań 4Z, 1R, 0P bilans 7:1. Ja wiem, że Everton o nic nie gra, ale wydaje mi się, że będą oni chcieli się postawić Kanonierom i tak sobie myślę co w związku z tym zagrać no i stawiam na stałe fragmenty gry co trzeba przyznać, że w tym sezonie są one mocną stroną Arsenalu. Nie jestem do końca pewien, ale w tym sezonie drużyna Mikela Artety ma najwięcej bramek zdobytych właśnie z rzutów rożnych w
Premier League, więc ja ten mecz widzę tak - Arsenal narzuca swój ofensywny styl gry często grając skrzydłami i myślę, że do przerwy Kanonierzy nabiją 4-5 rzutów rożnych i tylko gorzej może być jak zdobędą oni 2 szybkie gole, ale coś mi mówi, że Everton przez te 20-30 minut zdoła zamurować bramkę i wtedy Arsenal tych rzutów rożnych nabije ponad 3.